Til hovedinnhold

– Microsoft utvikler smartklokke

Nå vil de følge med i tiden.

Pebble

"Wearable devices", altså elektroniske enheter som du kan ha på deg på et vis, er i ferd med å komme for fullt. Googles Google Glasses har fått mye oppmerksomhet til nå, men det er kanskje mer sannsynlig at smartklokker blir dingsen som "alle må ha" for å komplettere sine smartmobiler.

Fra før har vi hørt at Apple jobber med smartklokke, det samme gjør Google og Samsung, mens det i tillegg har dukket opp egne smartklokke-merker som i'm Watch og Pebble.

I forrige uke hørte vi at Microsoft vil lage sine egne smartbriller á la Google Glasses. Nå melder Wall Street Journal at Microsoft også holder på å utvikle sin egen smartklokke.

I samtale med leverandører?

Avisens kilde er ikke navngitte sjefer i asiatiske selskaper som leverer deler til blant annet smartklokker. En av kildene sa han hadde vært på møte hos Microsoft i Redmond, Washington, tidligere i år. Imidlertid sa samme kilde at det var foreløpig uklart om Microsoft faktisk kom til å satse på smartklokker. En annen leverandør hevdet at Microsoft har bedt om å få skjermer på 1,5 tommer i forbindelse med utviklingen av en ny klokke.

– Vi ser et økende behov for dingser du kan ha på deg, ettersom smarttelefonene har blitt for store til å bære med seg rundt. En smartklokke som er kompatibel med en smarttelefon og andre elektroniske enheter vil være attraktive for forubrukerne, sier analytiker Wanli Wang i RBS til Wall Street Journal.

Mellom 2004 og 2008 produserte faktisk Microsoft sin egen smartklokke, som ble kalt SPOT (Smart Personal Object Technology), ifølge The Verge. Klokken, som gikk helt ut av salg så sent som i fjor, kunne blant annet vise meldinger fra Windows Messenger, værmelding, aksjekurser og ta inn FM-signaler.

Microsoft har ikke kommet med noen uttalelser til ryktene foreløpig.

Les også: Sniktitt på smartklokken i'm Watch

(Kilder: Wall Street Journal, The Verge)

annonse