Til hovedinnhold

Slik bruker du mobilen på ferie

Sommeren nærmer seg raskt, og med den også en etterlengtet ferietur for mange. Her har vi funnet frem noen nyttige ferieprogrammer for mobilen din.
Er du bekymret for kostnadene ved å bruke mobilen i utlandet? Her kan du finne ut hvordan du billigst mulig bruker Internett i utlandet, mens her finner du ut hvordan du velger det billigste mobilnettet for din operatør.
Finn trygt frem med mobilen
Har du gått deg vill i storbyen kan den mobile alt-i-ett karttjenesten Map24 mobile hjelpe deg trygt tilbake til hotellet. Over 100.000 hoteller er plottet inn i denne tjenesten, og du kan til og med booke hotellet ditt gjennom programmet.
Map24 mobile gir deg også detaljerte storbykart, fra en rekke land rundt om i verden. Kartene har egnede søkefunksjoner, og støtter en rekke språk heriblant norsk. Tjenesten kan også zoome inn og ut i kartene, noe som gjør det lettere for deg å finne frem. Med Map24 mobile kan du enkelt planlegge ferden din både til fots, og når du er ute og kjører. Om du ønsker kan du til og med få animert kjøreruten din i programmet.


For å motta oppdatert ruteinformasjon til denne tjenesten må du være tilknyttet Internett på mobilen. Map24 mobile støtter en rekke mobile plattformer, og det kan lastes ned fra diise nettsidene.
Hold orden på valutaen
Hvem har vel ikke stått i en utenlandsk foretning og tenkt på om kjøpet som nettopp ble gjort var lurt? Med mobilprogrammet Handy converter er du på den sikre siden neste gang du handler med utenlandske penger. Handy converter hjelper deg nemlig raskt med å konvertere valutaer, lengder, temperaturer, ja til og med vekt på mobilen din.


For å oppdatere valutakursene kreves det at du er tilknyttet Internett på mobilen din. Valutakursen kan du om du ønsker oppdateres daglig på mobilen fra European Central Bank. Her kan du laste ned gratis prøveversjon av Handy Converter. Programmet har støtte for flere mobile plattformer.
Ønsker du andre valutaomregnere kan du også prøve ut disse

Overvåk hjemmet ditt
Ønsker du en ekstra forsikring mot innbrudd i hjemmet ditt når du er borte på ferie? Da anbefaler vi deg å prøve ut programmet Spy Manager. Tjenesten lar din hjemme-PC bruke webkameraet til å ta automatiske bilder, som sendes til mobilen din via Internett.
Du har to valg for hvordan bildene skal bli tatt, enten med jevne mellomrom, eller når bevegelse skjer i rommet der PC-en står. Å bruke Spy Manager forutsetter selvsagt at du har PC-en på når du er borte på ferie.


Et annet alternativ er cc cam alarm system. Med dette programmet kan du i tillegg til å motta bildene gjennom e-post til mobilen, se bilder tatt med webkameraet på andre PC-er, samme hvor du befinner deg i verden. Du kan nemlig få tilsendt bildene direkte til hjemmesiden din, og til andre personlige profiler.
Hva er klokken?
Å reise mellom forskjellige tidssoner kan lett skape stor frustrasjon og jetlag hos de fleste. Med mobilprogrammet Handy Clock trenger du ikke lenger gå rundt å lure på hva tiden er. Her får du nemlig oversikt over syv tidssoner rett på mobilen din. Handy Clock gir deg muligheten til å sjekke tiden i fem av verdens største byer på samme tid.


Her kan du laste ned gratis prøveversjon av Handy Clock. Programmet støtter en rekke mobile plattformer.
Andre tilsvarende mobilprogrammer er:


Que pasa?
Du står midt ute på landsbygda i Spania, og trenger informasjon om hvor nærmeste postkasse er. Ingen skjønner hva du sier, og oppgittheten din vil ingen ende ta. Hva gjør du? En ordbok på mobilen kan redde dagen din.
På Mobilen sine nedlastningssider har du muligheten til å prøve ut gratis prøveversjon av mobile ordbøker, og å kjøpe fullversjoner av en rekke ordbøker. Hvem vet, kanskje du klarer å lære et nytt språk mens du er på ferietur i utlandet.


Andre nyttige reiseprogrammer
Er ikke dette nok for å tilfredsstille behovene dine for sommerferien? Da kan du gjøre lurt i å kikke innom nettstedene til disse alt-i-ett-reiseprogrammene for mobilen

Pass på
Pass ellers nøye på hvordan du bruker mobilt internett når du er på reise. Er du på tur i utlandet kan du nemlig fort få et lite prissjokk når du kommer hjem. Her i Norge er det enklere å komme seg unna med dette uten at mobilregningen løper løpsk.

Mer om
annonse