Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
I denne listen finner du oversikten over de beste true wireless-proppene vi har testet. I løpet av de siste årene har vi hatt over 50 par inne til test, og dette er de ti beste.
Her teller lydkvalitet aller mest, sammen med passform, komfort og batteritid. Aktiv støydemping er naturligvis en bonus, men ikke essensielt, og vi tar også hensyn til samtalekvalitet, brukervennlighet og ekstrafunksjoner. I motsetning til i testene våre tar vi minimalt med hensyn til pris: Her er det kun de beste produktene som gjelder.
Apples AirPods Pro var allerede helt i toppen på støydemping, men generasjon to løfter bobleopplevelsen ytterligere noen hakk. Dette vil vi hevde er hodetelefonene med den beste støydempingen på markedet uansett formfaktor.
Lydkvaliteten er nøktern, nøytral og passer greit til det meste, men det er andre som leverer betydelig mer bass og engasjement. Ellers får du Apples "spatial audio", den raske tilkoblingen og bytte mellom enheter om du har iPhone og andre Apple-produkter. Etuiet er også oppgradert i generasjon to, blant annet med en liten høyttaler og en liten krok som du kan feste en løkke i, for eksempel - og samtalekvaliteten er blant de beste i ørepropper av denne typen.
Alt i alt er det støydempingen som er hovedattraksjonen, men det er lite Airpods Pro ikke gjør "godt nok". Om du allerede er investert i Apple-universet ville vi valgt disse, hvis ikke ville vi sett på en av de tre-fire neste.
Sennheisers tredje generasjons Momentum-propper viderefører det som fungerte så godt med modell nummer to, men legger til oppgradert støydemping, trådløs lading og små gummihaker som gir enda bedre heft i ørene. Lydkvaliteten var det ikke nødvendig å gjøre så mye med, for allerede i generasjon to var Sennheiser helt i toppen på den fronten. Sju timers batteritid er i øvre sjikt, og du får ytterligere et par fulladinger i etuiet. Største minus med disse er samtalekvaliteten, for om det er støyete rundt deg vil du slite med å gjøre deg forstått.
Boses andregenerasjons QuietComfort-propper er først og fremst betydelig krympet fra første generasjon, og det gjør både at de sitter bedre på plass og er mindre prangende i øret. Støydempingen er marginalt svakere enn Apples AirPods Pro-demping, men fortsatt helt der oppe i toppsjiktet blant trådløse hodetelefoner - og Bose tar igjen ved å levere betydelig mer bass og moro. Vil du gjøre endringer kan du også gjøre det i Boses app-equalizer.
Ellers er det meste på plass: Passformen er god, batteritiden absolutt godkjent og proppene er forholdsvis lette å betjene. Trådløs lading og multipoint er imidlertid mangler som burde vært på plass i propper til 3000 kroner.
Sonys nye øreplugger er omtrent alt det samme som de gamle er; de spiller fabelaktig, de sitter godt i de fleste ører og har utmerket støydemping. Men de har også fått alle kjekt å ha-egenskapene de gamle manglet. Nå er de fuktsikret, ladeetuiet har blitt bittelite og trådløs lading er på plass.
Lyden kunne kanskje vært hakket mer engasjerende, og prisen kunne gjerne vært lavere. Men totalt sett er dette ett av markedets aller beste trådløse plugger - selv om de etter hvert er blitt forbigått av Bose og Apple på selve støydempingen.
Bowers & Wilkins' topp-propper har en funksjon ingen andre har, og det er at du koble etuiet til en lydkilde med kabel, og så kan etuiet sende lyden trådløst til proppene. Det gjør at du for eksempel kan bruke dem med underholdningssystemet på fly.
Lydkvaliteten er også fabelaktig, med doble drivere og et bassfundament få andre ørepropper kan matche. Et svært stereoperspektiv får du også, og proppene evner både å levere engasjement og detaljer - om enn med en litt inneklemt diskant en sjelden gang. Aktiv støydemping er inkludert, men er bare helt grei sammenliknet med de beste. Samtalekvaliteten er utmerket, mens batteritiden på bare fire timer er litt kort - og kanskje hovedgrunnen til å velge noe annet.
Da vi først testet PI7 var de priset langt over konkurrentene, mens prisen i skrivende stund er nede på rundt 3000 kroner. Det gjør dem til et veldig spennende alternativ til Apple, Sony, Bose og Sennheiser.
OnePlus har hatt øreplugger lenge, men i år utmerker de seg. Buds Pro virker som en slags AirPods Pro, bare gjenoppfunnet av OnePlus. Du har fortsatt stenger med mikrofoner på ut av ørene, men det er andre farger og annen utforming på mye av resten.
Et pent ladeetui som ser påkostet og solid ut hører til. Svært god støydemping og en voldsomt engasjerende lydprofil er blant høydepunktene. Både etuiet og proppene er fuktsikret. Prisen er også relativt gunstig - men disse øreproppene slåss mot dobbelt så dyre saker.
JBLs topp-propper overbeviser med mektig lyd, behagelig passform, utmerket batteritid og ikke minst god støydemping. Til under 2000 kroner er dette noe av det beste du får.
Litt overfølsom for vind og noen små utfall i lyden trekker ned, men ellers er dette utmerket valuta for pengene.
Disse har vi faktisk ikke rukket å skrive ut testen av i skrivende stund, men vi har likevel brukt dem såpass mye at vi vet at de hører hjemme på denne listen. Elite 7 Pro er svært kompakte, og kanskje det fremste valget om du vil ha små og diskré propper.
Støydempingen (som kan justeres etter dine ører) er relativt god, om enn ikke helt på nivå med de absolutt aller beste, og Jabra-appen har også en hørselsmåling som justerer lyden etter akkurat din hørsel. Luftigheten i lydbildet er nok likevel det meste med Jabras lyd. Ni timers batteritid på en lading er også helt i toppsjiktet.
Alt i alt er Jabras flaggskip en utmerket kombinasjon av lyd, støydemping, passform og batteritid. Om du liker formen, men ikke prislappen, finnes det også gode alternativer i de mye rimeligere småbrødrene Elite 3 og Elite 4 (sistnevnte med støydemping).
Shures ørepropper er en liten joker i denne listen. De har ikke aktiv støydemping i det hele tatt, men med skumtupper blir den passive støydempingen veldig god, så isolasjonen fra omverdenen blir likevel solid. Selve proppene er veldig store, men de sitter likevel sjokkerende godt i øret, takket være at det som går inn i øret er veldig mye skum og en veldig tynn "pinne" fra proppene. Lyden er helt der oppe med Sennheiser, samtalekvaliteten er god og batteritiden mer enn godkjent. I sum blir dette et utmerket valg om du ikke synes aktiv støydemping er essensielt.
Anker er nok mest kjent for sine nødladere og andre ladeprodukter, men undermerket Soundcore lager også lydprodukter, og Liberty Air 2 Pro er et utmerket sådan. De koster halvparten av mange andre på denne lista, har ålreit støydemping og en egen hørselstest som personaliserer lyden for akkurat deg - med veldig godt resultat. Her får du knallgod lyd, lang batteritid, fin passform og generelt høy kvalitetsfølelse for nærmere én tusenlapp enn to.