Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestGoogle Pixel Buds Pro

Topp ørepropp fra Google

Pixel Buds Pro er Googles mest påkostede ørepropper med aktiv støydemping.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Da Google slapp mobilserien sin i Norge i fjor høst kom også øreproppene Pixel Buds med på lasset. Pixel Buds Pro, som er toppmodellene ved siden av Pixel Buds A - der A-en deles av telefonene i Googles litt rimeligere serie.

Vi starter altså på toppen her, og Buds Pro koster drygt 2000 kroner. Dermed plasserer de seg i samme nabolag som Apples AirPods Pro og Sonys WF1000XM4, for å nevne et par.

Disse øreproppene ble faktisk lansert så langt tilbake som mai i fjor, men de dukket altså opp her på berget på høsten - og etter en svært dingsetung senhøst og jul har vi endelig kommet frem til Googles ørepropper.

Førsteinntrykket er meget godt, men etter hvert som vi har rukket å bruke dem litt er det noen småting som irriterer.

8
Meget bra
sitatSupre propper som har samme fine x-faktor som Googles Pixel-telefoner.

Fordeler

 • +
  Svært god lyd
 • +
  Tillitvekkende byggekvalitet
 • +
  Kompakt i lommen
 • +
  Små propper som sitter greit i trange øreganger
 • +
  God støydemping

Ting å tenke på

 • Kronglete å treffe riktig i etuiet
 • Trives aller best med en Pixel-telefon
 • Det finnes propper som er enda bedre for trange ører

Flott design og opplevd kvalitet

Den matte plasten til etuiet lager akkurat den rette lyden når den åpnes og lukkes. Den føles også tillitvekkende solid i hånden. Ingen tynn knirkeplast av typen du kan påtreffe i de billigste øreproppmodellene under 500-lappen.

Så er også dette langt unna de billigste øreproppene. Men Google har et «lag» med plast og de får det til å føles premium, og de får det til å føles «Google».

Pixel Buds Pro minner meg om følelsen Pixel 6a gir, en godt bygget plasttelefon. Den minner også om Nest-dingsene Google også står bak - både med tanke på duse, pene fargevalg og mye plast som føles bedre enn plastdingser flest.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det som irriterer meg mest

Vi har hatt Pixel Buds liggende i kø ganske lenge nå. Det har gitt plenty av muligheter for bruk mellom slagene. Og mer enn to måneder etter at jeg første gang puttet dem i ørene, får jeg stadig vekk trøbbel når jeg skal legge proppene tilbake i etuiet.

Dette er øreproppenes utgave av gammal USB A, der du må prøve tre ganger før du treffer riktig vei. For de skal ned i etuiet på en eiendommelig nærmest «skruete» måte, og idet jeg trykker dem nedi føles det omtrent alltid som om proppen er på feil side i etuiet.

Jeg prøver som regel andre siden. Jeg skrur litt på proppen. Før jeg returnerer til utgangspunktet. Det var sikkert det som var riktig, ikke sant? Joda - et øyeblikk og litt fikling senere lyser ladelyset på etuiet opp. Den var på riktig sted fra start.

Og til tross for at jeg vet at det er slik, og har fått inn sjeldent mye bruk til et testprodukt å være, gjentar «problemet» seg stadig. Ørepropper flest har en enklere utforming enn dette.

Det fins mange måter å ikke få Pixel Buds Pro nedi etuiet på. Jeg må gjerne prøve flere ganger før de treffer - det er innmari irriterende.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Bittesmå utenpå

For ørepropper er det to måter å tenke størrelse på. Størrelsen på selve proppen er kanskje viktig for deg som har et stort eller lite ytterøre, eller for deg som løper og vil ha proppen minst og lettest mulig.

Ofte fremheves bare proppestørrelse som en gimmick. Mer kompakt er bedre.

På denne fronten er Pixel Buds Pro gode. De er noen av de mest kompakte proppene jeg har puttet i øret.

Selve proppene er kjempesmå, men tuten inn mot øregangen kan gjøre disse utfordrende for deg som ikke har allverdens plass inni ørene.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

... men middels store i øregangen

«Killeren» er ofte den andre måten å vurdere proppestørrelse på; hvor mye plass krever de i selve øregangen? Det avhenger som regel av hvor stor tuten som leder lyden er, og av putene som følger med. For Pixel Buds Pro er den «middels stor», og akkurat litt i største laget for mine veldig smale øreganger.

Noen ganger sitter Pixel Buds Pro som et skudd for meg, mens andre ganger må jeg trykke og trykke dem inn i øret, til øret er rødt og kløende og sier fra om den uventede slitasjen.

Forøvrig kan gjentatt trykking være et irritasjonsmoment også på grunn av den minimale størrelsen på selve proppene; støydempingsmikrofonene gir stadig ubehagelig feedback når jeg trykker proppene mot ørene, og innimellom aktiveres berøringskontrollene.

Kvinner med små øreganger, barn og andre menn med pinglete øreganger som mine bør vurdere å prøve disse proppene før kjøp. De er ikke best, og ikke verst på denne egenskapen - men de er ganske dyre, og kan være vanskelige å bytte.

En super app hører til, men den fungerer kun på Android-telefoner. iPhone-brukere vil ikke få oppdatert proppene eller styrt equaliseren.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

«Standard» lyd

Lydmessig opplever jeg at det er en variant av «standard» lyd ute og går her. Det ser ut til å ha etablert seg en type lyd som de fleste av de store dingseprodusentene sikter på; En litt tørr lyd, med litt mer bass enn du trenger, og kanskje litt mindre diskant enn det kunne vært.

Lyd, som handler mer om engasjement og å trampe takten enn om nøytralitet, og som fungerer utrolig bra omgitt av bybråk. Det er litt av den samme typen lyd som du får i både Apples AirPods og fra enkelte Sony-produkter.

Likevel er det verdt å skrive hjem om det breeeede stereoperspektivet de har - som kan bli helt enormt om du har en telefon med Dolby Atmos-lydbehandling.

De har også evnen til å få meg til å skvette av de dype bassige lydene - de får meg i blant til å tvile på om lyden kom fra inni eller utenfor proppene. En egenskap lite slikt utstyr har. Det er et voldsomt bassfundament her, fra såpass små propper.

Og satt på prøve gjør de en helt ok diskantjobb også, men like oppe i dagen og presist som fra et par Sennheiser-propper blir det likevel ikke.

Dette er særdeles god «allroundlyd», og den passer til alle musikkstiler, enten opptaket er godt eller dårlig i utgangspunktet, og uavhengig av støyen rundt deg. Du kan vinne lydkvalitet med mer audiofilt utstyr i godstolen, men det er tross alt ikke det disse er laget for.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Meget kurant demping

Støydempingen fra omgivelser, så som biler og motordur er svært kurant i Pixel Buds. I anledning vinteren har jeg flere ganger hørt en fjern motordur, som jeg har forsøkt å lokalisere - bare for å finne ut at jeg sto ti meter unna en snøfres. I snøføyka som regjerer i skrivende stund har dette skjedd flere ganger.

Og det er også kurant å slå fast at vindstøy inn via støydempingsfunksjonen er et mindre problem her enn med mange propper.

Støy enten inni kjøretøy som busser og biler, eller fra trafikk rundt tas også nokså overbevisende, selv om de ikke er de beste jeg har hørt på demping fra mellomtonen og opp. Her finnes det litt kvassere, og det er akkurat som om Pixel Buds Pro slipper gjennom bittelitt av omgivelsene med vilje, selv om de ikke står i transparent modus.

Tilkoblingsknappen nederst på baksiden aktiverer Bluetooth-søket. Som for de fleste nyere propper kan mobiler autooppdage dem når de kommer i nærheten.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Til samtaler: Middels+

I samtaler er Pixel Buds Pro nokså gode. I stille omgivelser er lyden så god som man kan forvente at hvilke som helst dyre hodetelefoner. Dermed er utgangspunktet allerede bra for vanlig innebruk.

Når det kommer på mer bråk, for eksempel trafikkstøy, demper proppene en god del av den støyen for samtalepartneren din - men de har og en tendens til å dempe stemmen din. Jo mer bråk rundt deg - desto mindre hører den andre på linja av noe som helst.

Men det skulle bli veldig høyt før det ble vanskelig å føre en samtale.

Som kontrast er det ikke uvanlig at noen propper slipper gjennom deler av støyen på en ubehagelig måte. Atter andre propper lager sine egne ulyder når de forsøker å dempe bråket rundt mens de slipper gjennom stemmen. Ingen av de to kjipe effektene oppstår her.

De beste proppene vil i noe større grad slippe gjennom brukerens stemme til tross for svært mye bråk i omgivelsene, så Pixel Buds Pro har litt å strekke seg etter. Men de leverer i grunnen som forventet på dette punktet.

En kjapp sjekk av forsegling gjør det enkelt å velge riktig tupp.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Krysser av for de viktige tingene

Ellers er det verdt å skryte av at Google har fått på plass sertifisert fuktsikring både av ørepluggene og av etuiet, om enn svakere fuktsikring på etuiet med sin IPX2-løsning, sammenliknet med pluggene som har IPX4. Kort fortalt betyr det uansett at begge bør tåle regn og svette uten noe problem.

Det oppgis fem timer lyttetid på ørepluggene, og etter min erfaring skyter de i hvert fall ikke langt under det målet, selv om jeg ikke har målt presist. De må nokså sjelden lades med den sedvanlige «pendlerbruken» der jeg har dem en time i ørene nå og da. Totalt skal batteritiden være på 24 timers bruk inkludert batteriet i etuiet. Her er det også trådløs lading, for deg som bruker det hjemme, eller har en telefon med trådløs tilbehørslading.

Det er slett ikke så verst dette her, med riktig så mange gode egenskaper - uten at Pixel Buds Pro er verdensmestre i noen enkelt kategori.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Konklusjon

Googles Pixel Buds Pro legger seg pent i midten blant de beste ørepluggene på markedet. Der de tross alt bør ligge med en relativt høy prislapp.

Høydepunktet er den engasjerende spillestilen, og dernest den flotte utformingen av etui og propper i seg selv. At selve proppene er så kompakte samtidig som de leverer voldsom lyd er i seg selv imponerende.

De leverer helt greit på samtalekvalitet og på passform. Dette er ikke proppene for deg som aldri passer noen ørepropper, men de passer bedre i trange ører enn mange.

Batteritiden fra 100 til 0 i selve proppene er ikke den aller kvasseste med sine fem timer, men blir raskt spiselig igjen når de hurtiglader i etuiet og totalen sier 24 timer.

På skikkelig irriterende-fronten står jeg igjen med måten proppene legges ned i etuiet på. De har liksom aldri lyst nedi der riktig vei, og må vris og prøves på ulike måter før man finner den riktige måten. Her er de uvanlig fomlete.

Og det er verdt å få med seg at de ikke har egen app for iPhone, men likevel funker fint til grunnleggende bruk med berøringsstyring. For Pixel og andre Android-telefoner har de app som kan lastes ned fra Google Play.

Totalt sett et svært kompetent par propper fra et svært kompetent selskap. Akkurat slik du må forvente når du betaler det disse koster.

8
Meget bra
sitatSupre propper som har samme fine x-faktor som Googles Pixel-telefoner.

Fordeler

 • +
  Svært god lyd
 • +
  Tillitvekkende byggekvalitet
 • +
  Kompakt i lommen
 • +
  Små propper som sitter greit i trange øreganger
 • +
  God støydemping

Ting å tenke på

 • Kronglete å treffe riktig i etuiet
 • Trives aller best med en Pixel-telefon
 • Det finnes propper som er enda bedre for trange ører

Her er tre alternativer til Google Pixel Buds Pro vi vil fremheve:

 • Sony WF1000XM4 er Sonys inneværende toppmodeller. Vi trekker de frem fordi de leveres med skumpropper og tross mer fysisk størrelse erfaringsmessig er enklere mot trange øreganger enn gummipropper som skal inn i øregangene. Du får altså mange av Pixel Buds-fordelene, i en propp som kanskje sitter bedre i dine ører.
 • Apple AirPods Pro (2022) er ett av de aller beste valgene for deg som har iPhone. Den beste støydempingen vi har hørt kombinert med sabla bra lydkvalitet og meget god betjening. Bonus er etui med høyttaler for enkel gjenfinning.
 • Bose QuietComfort Earbuds II beviser at de gamle fortsatt er - vel - ganske gode på støydemping. Dette er noen av de beste proppene vi har hørt i så måte, og ved siden av knallbra lyd fortsetter disse øreproppene Boses lange tradisjoner med propper for folk som sliter med å få de vanlige universalene til å passe. De ligger utenpå og trykkes kun inn mot øregangen, samtidig som de forsegler og gir god bass. Men fysisk store er de.
annonse