Til hovedinnhold

Test: Plantronics Voyager PRO - Farvel til bakgrunnsstøy

Vi fikk hodesettet til test for noen uker siden, og har senere brukt det jevnt og trutt. Erfaringene så langt er udelt positive. Lydkvaliteten er god, og vi mottar ingen klager fra samtalepartneren i den andre enden.

En innbygget 20-bånds equalizer kombinert med to mikrofoner og teknologien DSP Audio IQ v.2 sørger for at det er stemmen din, og ikke omgivelseslydene som sendes over til samtalepartneren. Et rustfritt gitter skal sammen med et filter fra Gore (fabrikken som lager Goretex) sørge for at vidstøyen reduseres rent fysisk. Samtidig går lyden gjennom et elektronisk filter som gjenkjenner vindstøy og reduserer denne ytterligere.

Resultatet er at vi kan bruke hodesettet både inne og ute, på kontoret og i støyende omgivelser, uten at den vi snakker med sjeneres av støy. Kvaliteten gjør at hodesettet kan brukes til Skype-samtaler med såkalt Wide band Audio.

Ergonomi

Det er større forskjell på ører enn det er på fingeravtrykk, hevder Plantronics. Selskapet har derfor brukt mye energi på å finne frem til en ergonomisk løsning som vil passe til alle. I dette tilfellet er det gjort ved at batteridelen plasseres bak øret. Inne i øret ligger det en silikonpute som ikke skal presses inn i øregangen.

Puten kommer i tre størrelser, og om du ønsker det kan du sette på et skumtrekk. Selve mikrofonen er plassert på en nokså kort bom.

Dette hodesettet er ment for profesjonelle brukere som snakker i telefonen det meste av dagen, og som stiller store krav til lydkvaliteten. Settet kan også brukes sammen med briller.

Byggekvaliteten er sjekket ved at bommen er sveivet rundt 20 000 ganger. Tastene har vært utsatt for 200 000 tastetrykk uten at det har medført funksjonsfeil. – Settet skal tåle å ligge i veska uten ekstra beskyttelse, sier EMEA-sjef i Plantronics, Philip Vanhoutte, til Mobilen.no.

Betjening

Nå er det ikke ofte du behøver å svinge på bommen heller. Det er bare om du bytter fra det ene øret til det andre at du må sveive bommen 180 grader. Kontrolltastene for lyd sitter på toppen, og svarknappen utenpå ørepluggen. To raske trykk gir deg repetering av siste samtale, mens et langt trykk aktiverer stemmeoppkall (om telefonen støtter dette).

Ellers trykker vi lett en gang for å besvare en samtale, og en gang til om vi vil avslutte. Et trykk på begge volumtastene samtidig aktiverer mute-funksjonen. Du trenger ikke å bekymre deg for å komme borti av/på-knappen, for denne har en egen plass nederst på delen du bærer bak øret.

Batteri

Hodesettet har en batterikapasitet på 6 timer tale, eller fem døgn i hvilemodus. En halv time før batteriet er tomt kommer en påminnelse i form av en stemme som sier det er på tide å lade. De siste ti minuttene før batteriet ebber ut kommer påminnelsene hyppigere. Vi hadde gjerne sett at batterikapasiteten for samtale var noe bedre, selv om vi ennå har tilgode å snakke batteriet helt tomt. Men så jobber vi heller ikke i et callsenter.

Oppkobling av det nye hodesettet er så enkelt som vi er blitt vant til at oppkobling skal være, og med denne utgaven kan vi også koble til to telefoner samtidig. Settet støtter ikke A2DP, så det er ikke mulig å ha radio, podcast eller lydbok på øret.

Støydemping som virker

I våre tester kommer settet godt ut når vi kjører med jevn bakgrunnsstøy på høye, lave eller blandede frekvenser. Ved påvirkning av ujevn støy slipper heller ikke mye igjennom. Toppene dempes effektivt, og hindrer at lyden blir ubehagelig høy, for eksempel om du kommer borti mikrofonen mens du snakker.

Veiledende utsalgspris er godt under 1000 kroner. Det er slett ikke noen upris for dette hodesettet, som er både behagelig å enkelt å bruke.

Mer om
annonse