Til hovedinnhold

Test: Samsung WEP750 – stilren monoblåtann

Vi har testet en rekke blåtannhodesett opp gjennom årene, og for å være helt ærlig, så er det ikke alle produkter som låter like bra. Det har nok fått flere til å droppe blåtann til fordel for kablet hodesett. Men om du er som oss og lever i håpet om bedre tider, så er denne ørepluggen kanskje det du har sett etter.

Bra mikrofon

Vi skal ikke påstå at det ikke finnes bedre ørepluger, for signalhåndteringen i denne rimelige ørepluggen er ikke på høyde med hva du får om du kjøper et kostbart sett for profesjonell bruk. Men om du ikke ferdes i alt for støyende omgivelser, så vil du neppe få klager over dårlig lyd fra samtalepartneren i andre enden.

Mikrofonen plukker nemlig opp lyden på en bra måte, og videreformidler den uten unødig signalstøy. Da er det litt verre med lyden vi får tilbake. Den høres merkbart komprimert ut, og kan nok bli litt slitsom ved timeslange samtaler.

Enkel betjening

Vi liker også betjeningen på WEP750. Her er det en stor knappe på fronten. Denne har volum opp og ned i endene og samtalefunksjon på midten, noe som gjør det enkelt å finne frem også når pluggen sitter i øret.

Passformen på pluggen er etter vår oppfatning god, med en plugg som settes i øret (ikke inn i øregangen) og en bøyle som sørger for at den holder seg på plass. Bøylen bak øret er i klar plast, mens selve pluggen er aluminiumsgrå. Best sitter pluggen om du har velutviklet tragus og antitragus (brusk i overkant av øreflippen).

Med en prislapp på rundt 300 kroner (nettbutikk) er dette en svært rimelig øreplugg. At den også har lav vekt og lang batterilevetid tar vi med som et pluss.

Mer om
annonse