Til hovedinnhold

Lett hodesett for proffbrukere

Hodesettet Autra BTH-100 er et bøylehodesett med en øreklokke og mikrofonen plassert på en bom som kan formes til mikrofonen sitter riktig i forhold til munnen. Settet har 10 meter rekkevidde, og baserer seg på Bluetooth versjon 2.0.

Design

Settet kan brukes både på venstre og på høyre øre, ettersom det bare er å dreie mikrofonarmen opp til midtstilling, og så senke den i den retningen du måtte ønske. Knappen som sitter på festet til mikrofonarmen er også av- og på-bryter, i tillegg til at det er denne du trykker på for å svare eller avslutte et anrop.

Volumknappene sitter på kanten av øreklokken. Dermed kommer den i forkant når du bruker hodesettet på venstre øre, mens den havner bak når du bytter til høyre øre.

Vi kunne godt ha tenkt oss en volumkontroll som var enklere å føle seg frem til med fingrene. Dessuten kommer mikrofonarmen i veien for volumkontrollen når vi bruker settet på venstre øre (se bildet).

Komfort

Et hodesett med bøyle sitter normalt godt, og Autra BTH-100 er i så måte ikke noe unntak. Vi synes vel til tider det sitter i beste laget, med andre ord at bøylen kan være litt for stram. Det gjør at høytaleren føles varm, mens gummien på bøylens motsatte side klemmer litt for hardt mot hodet. Her er det selvsagt mulig å åpne bøylen noe mer ved hjelp av litt forsiktig vold.

Designen på hodesettet er akkurat så kjedelig som det er mulig å gjøre et slikt hodesett. Øreklokken er dråpeformet, og hodebøylen sitter som en forlengelse av dråpens smale ende. Armen som mikrofonen sitter på er en sort ”ståltråd” med en skumgummihette som demper vindstøy og forebygger Ari Behn S-er.

Volumknappen og svarknappen er sølvfarget, mens settet for øvrig er i matt sort plast. Selve øreputen er i kunstskinn.

Hodesettet er utstyrt med støyreduksjon, og løsningen fungerer rimelig godt. I sterk vind eller støyende omgivelser er det likevel en del støy som slipper igjennom. I et normalt kontormiljø fungerer det imidlertid bra. 

Konklusjon

Grei pris, god lyd og bra batterikapasitet er alle gode argumenter for å velge dette hodesettet. Komforten trekker imidlertid en del ned. Terningkast 4.

Mer om
annonse