Til hovedinnhold

Test: Sony Ericsson HBH-IS800

En plugg i hvert øre, og en tynn ledning bak nakken – det er det hele. Ledningen har riktig nok en liten fortykning som gir rom for kontrollknapp og mikrofon. Sony Ericssons nye stereo-øreplugger er i alle fall de minste vi har sett.

Etui

Settet leveres i et rundt lite etui som egner seg for oppbevaring, men som inneholder så mye luft at vi med fornuftig pakking sikkert kunne fått både fire og fem slike hodesett ned i etuiet.

For ørepluggene er nemlig ikke store greiene. Vi skjønner jo at batteriet må være lurt unna i selve ørepluggen, men blir ikke mindre imponert av den grunn. Men noe må jo denne miniatyriseringen gå ut over?

Batteri

Og svaret gir seg nesten selv – batterikapasiteten blir ikke den samme som på de trådløse pluggene der du har batteriet dinglende på brystkassa. Etter fire timers tale eller musikk sier batteriene takk for følget, og vi må frem med laderen.

Da dukker den neste utfordringen opp. Hvor i all verden skal vi koble til laderen? Etter nøye studier av ørepluggene kommer vi til at laderen må være gjemt under et av plastlokk på enden av en av ørepluggene.

Og ganske riktig – ved hjelp av en fingernegl klarer vi å vippe løs den sorte plasten så ladekontakten kommer til syne. Takk og lov at vi ikke biter negler – da hadde vi antakelig måttet finne verktøy for å få ladet hodesettet.


Vi fant til slutt ut hvor laderen skulle kobles til.

Lyd

Vi fryktet at de beskjedne målene også skulle gå ut over lydkvaliteten, men her ble vi positivt overrasket. Her er det god balanse mellom diskant, mellomtone og bass, og tilstrekkelig med volum.
Det finnes hodesett som spiller høyere, men HBH-IS800 leverer nok lyd til å provosere ørelegen.

Under samtale er lyden svært god. Settet regulerer automatisk lyden, og har både digital støyreduksjon og ekkokansellering. Ikke at ekko pleier å være noe problem med denne typen øreplugger.

Betjening

Betjeningen er enkel. Her er det bare en knapp å forholde seg til, og spiller du musikk kan du bruke denne for å skru lyden av eller på. Volumjusteringen må du gjøre fra telefonen.

Det samme gjelder om du vil hoppe frem eller tilbake i spillelistene.

Pass på

Så skulle en kanskje tro at settet er ideelt for den som skal ut på løpetur, og vil begrense vekten så mye som mulig. Settet veier nemlig bare 12 gram. Men så dukker en annen utfordring opp – hvordan i skal vi finne igjen hodesettet om det havner i lyngen når vi jogger?


Med sine 12 gram, batterier inkludert, blir HBH-IS800 en lettvekter
Når settet er så lite at enkelte kvinner jeg kjenner ganske sikkert kan rote det bort i håndveska, ja da sier det seg selv at det lett kan gjemme seg bort i Guds frie natur.
Den 37 cm lange ledningen med en plugg i hver ende forsvinner lett ut av øret om noe napper i ledningen. Det finnes heller ingen klype eller annen festeanordning som hindrer pluggene i å forsvinne. La i alle fall ikke hodesettet henge om nakken din når det ikke er i bruk.

Smart

Vi har absolutt sansen for denne løsningen, og når det først skal være trådløst, så er vel dette det nærmeste vi kommer uten å måtte ha en bøyle over hodet eller i nakken. Men det gjør ingen ting om noen utvikler bedre batterier …

Mer om
annonse