Til hovedinnhold

Test: Supertooth One – billig, bra og lovlig håndfri

Supertooth har hatt suksess i Norge med rimelige trådløse håndfrisett for bil. Det siste skuddet på stammen heter Supertooth One. Den er mindsre enn forløperne, har fått bedre lyd, og kan kobles til to telefoner samtidig.
I tillegg til dette er det en innebygget svarfunksjon. Når noen ringer kan du besvare anropet ved å si et høytog tydelig OK (uttales "Å Kei").
Mobilholder
I pakken følger det også med en universalholder for mobiltelefonen. Denne er konstruert for å sitte på lamellene foran luftdysene i dashbordet. Løsningen fungerer bra for de aller fleste bilmerker, men kan by på utfordringer på enkelte modeller. Dessuten er holderen for smal for mobiltelefoner som Iphone og Touch HD. Men den fungerer brukbart for telefoner opp til ca 5,3 cm bredde (Nokia N95).
Holderen er uansett en ekstra greie du får med på kjøpet. Du trenger den ikke for å bruke Supertooth One. Håndfriløsningen fungerer like godt om du har mobiltelefonen i lomma.
Selv om to mobiltelefoner kan være koblet til samtidig, så er det bare mulig å føre en samtale om gangen.
Settet støtter både håndfri- og hodesettprofil, i tillegg til at du kan starte og stoppe musikken, eller endre volumet fra volumkontrollen på Supertooth One. Hører du på musikk via høyttaleren i Supertooth One, så vil en innkommende samtale dempe musikken, og åpne for samtale. Det gjelder også når samtalen kommer inn på en annen telefon enn den som musikken spilles fra.

Oppkobling

Settet er lett å koble sammen med mobiltelefonen. Første gang vi slår den på blinker lampen på fronten vekselvis rødt og blått. Da er det bare å søke den opp fra mobiltelefonens bluetooth-program. På en del nye telefoner kan settet legges til uten at vi behøver å taste kode.

Settet har virket med alle mobilene vi har forsøkt å koble til. Men å bruke høyttaleren til musikk er nokså bortkastet. Lydkvaliteten på tale er svært god, men som musikkhøyttaler blir Supertooth One for svak. Å lytte til lydbok er imidlertid ikke noe problem. Å spille musikk eller lydbok fungerer bare med mobiltelefoner som støtter A2DP (ikke Iphone).
Funksjonen med autosvar er smart, men det er ikke alltid settet reagerer på våre tilrop. I en støyende bil kan det være like greit å trykke på den grønne knappen for å svare på anrop.

Feste

Supertooth One festes til bilens solskjerm ved hjelp av en plastklemme. Klemmen sitter godt, og det er mulig å snu den. Men det blir litt tungvint å om du skal vippe solskjermen mye frem og tilbake.

Settet har oppladbare batterier, og å lade fra tomt til fullt batteri tar ca 3 timer. Standbytiden er oppgitt til 30 dager, mens taletiden er 15 timer. Det kan med andre ord gå uker mellom hver gang det er behov for å lade settet. Ladekabel til bil følger med, og det gjør også en kabel som lar deg lade settet via USB.

Billig

Supertooth One koster 895 kroner, eller om lag to tredeler av hva det koster å bli tatt for å snakke i håndholdt mobiltelefon. Det fungerer også godt om du vil ha en billig løsning for høyttalende konferansetelefon på møterommet.

Settet har ekkokansellering og digital signalbehandling som fjerner støy fra samtalen. Rekkevidden er 10 meter. Settet kopler seg automatisk til autoriserte mobiltelefoner som kommer innenfor rekkevidde.

Lav pris, god lyd, bra batterikapasitet, enkel betjening og mulighet for to samtidige tilkoblinger trekker opp. En litt kjedelig design, og litt lite smidig festeanordning trekker ned.

Men settet er absolutt verdt pengene.

Mer om
annonse