Til hovedinnhold

Test: Bluetrek X3 – blåtannplugg for villmenn

Du kan ikke bade med den, men ørepluggen X3 fra Bluetrex er beskyttet mot regnt, skitt og støt, og skal ifølge produsenten være den perfekte partneren for den eventyrlystne.

Gummi

At den er sikret mot støt ser vi øyeblikkelig, ettersom den i all hovedsak er laget er laget av gummi. Bare et felt på fremsiden er i blank sort plast, og det skal godt gjøres å få brutt i stykker eller knust dette feltet.

En gummipropp skal beskytte ladekontakten, men dette er en propp av den typen som er lett å få ut, håpløs å få inn.

Kontroller

X3 har svært enkle kontroller. Her er en knapp du trykker på for å besvare eller avvise anrop, og to taster for volum. Volumtastene er plassert direkte ovenfor hverandre, så det er fort gjort å klemme på begge når du bare skal bruke den ene. Knappene er nemlig såpass harde at du er avhengig av mothold for å betjene dem.

Svartasten brukes også som av/på-knapp ved at den holdes inne i 3 sekunder (på) eller 7 sekunder (av).

Lettvekter

Ørepluggen veier bare 12 gram, og når pluggen er hektet inn i øret sitter den rimelig godt. Den skal ikke inn i selve øregangen, men kiles fast mellom tragus og antitragus (brusklepper på hver sin side av øregangen). Har du bruskfattige ører ramler pluggen lett ut, og du må bruke den medfølgende ørebøylen.

Ørebøylen festes til pluggen ved at den tres inn i en gummihempe. Denne hempen virker ikke veldig solid. Ørebøylen kan justeres ved hjelp av en litt merkelig gummianordning du skyver på selve bøylen.

Settet sitter ikke veldig godt, men greit nok til normal bruk. Er du i aktivitet, slik dette hodesettet hevder å være ment for, så kan det lett falle ut av øret. Det følger også med et nakkebånd med en klemme, slik at du kan bære X3 rundt halsen. Når noen ringer, trekker du pluggen løs fra båndet og plasserer den i øret.

Miljø

På esken er det bilde av en murer, en skater, to snøbrettkjørere og to surfere.

Greit nok at X3 tåler en del, men skal du surfe med det bør du være godt over gjennomsnittet god. Settet tåler ikke bading, bare sprut.

Grei lyd

Er du ute etter en rimelig blåtannløsning for litt rufsete forhold, så er dette et greit alternativ. Lydkvaliteten er ikke i toppskiktet, men den er heller ikke verre enn på andre rimelige blåtannplugger.

Mer om
annonse