Til hovedinnhold
NyhetKjempe-TV kommer i høst

OLED-kjempe kommer i høst

Samsung vil lansere 55-tommers OLED under årets IFA-messe i Berlin.

Under et pressemøte forutt for årets IFA-messe, lettet Samsungs Michael Zoelle, markedsdirektør for Europa, på sløret. Ifølge Zoelle vil Samsungs nye 55-tommer store OLED-skjerm bli lansert for Europeiske markedet under årets IFA-messe.

Samsung vil imidlertid ikke si noe mer om verken pris og tekniske spesifikasjoner. Disse vil bli offentliggjort først når skjermen kommer til messegulvet i Berlin senere i år.

Vist frem på CES

Samsung viste frem, det som trolig er en tilsvarende OLED-kjempe, under CES-messen i Las Vegas tidligere i år. Her kom det frem at skjermen etter alt å dømme er en ny 9000-serie fra selskapet, og at den får en tykkelse på kun 7,6 millimeter.

Skjermen de viste frem i syndenes by ble omtalt av Samsung som "et mesterverk av nøyaktig fargereproduksjon og gir maksimal ytelse". Den enorme flatskjermen hadde også en forbedret versjon av Smart Hub, der flatskjermen kunne styres med stemme og bevegelse.

Den nye 55-tommeren har en forventet pris på rundt 8000 dollar på det amerikanske markedet. Eller drøye 45 000 norske kroner i skrivende stund. Legger vi til eventuelle avgifter og moms, passerer du fort 60 000 kroner før OLED-skjermen er på plass i stua di.

IFA-messen avholdes i Berlin fra den 31.august til 5.september.

(Kilder: Nikkei, Flatpanels)

annonse