Til hovedinnhold

Samsung lanserer enda smartere TV

Kjenner deg igjen på ansikt, stemmebruk og bevegelser.

Samsung lanserer sin nye flaggskip-TV med slagordet "The Future of Smart TV, NOW". TV-en heter ES8000 og blir først sluppet i Samsungs hjemland Sør-Korea.

ES8000 ble først vist frem på CES 2012 – hvor den vant førsteplassen i Innovation Award. TV-en kommer utstyrt med en rekke godsaker, deriblant det Samsung kaller "Smart Interaction", noe de beskriver på nettsiden sin.

Snakk og veiv

ES8000 identifiserer og forstår TV-seerne ut i fra ansikt, stemmebruk og bevegelser – takket være et integrert kamera, mikrofon og bevegelsessensor. Denne trenden ser ut til å bli mer og mer utbredt blant Smart TV-er.

TV-en har videre kantbelyst LED og kjører på en tokjerners prosessor ment for Smart TV-appene. ES8000 kommer i størrelser fra 46 til 65 tommer.

Evolusjonær TV

Samsung hevder at TV-en kan "utvikle seg" for å holde tritt med den seneste teknologien. Dette innebærer både utskiftning av prosessoren og firmware-oppdateringer på samme måte som med spillkonsollene PlayStation 3 og Xbox 360.

Ellers får TV-en "Smart Content". Dette er en paraplybetegnelse for innhold og apper som Angry Birds, nettskytjenesten AllShare og kontroll over kompatible enheter.

Noen prislapp har merkelig nok ikke blitt nevnt ennå, men det er ventet at informasjon om dette vil dukke opp fortløpende når TV-en lanseres verden rundt i tiden fremover.

(Kilde: Samsung)

annonse