Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony KD-65XD9305

Sony sier de har klart å lage en syltynn TV uten kompromisser

Men klarer de å kombinere tynn skjerm med bra baklys?

Design og brukervennlighet

Nå er de fleste TV-produsentene på vei med nye flaggskip til butikkhyllene. I år er det HDR som står i fokus, en teknologi som sammen med 4K-oppløsningen gir deg det beste bildet i skrivende stund.

Den første toppmodellen som fant veien til vår testbenk i år var Panasonics nye råtass av en LCD, DX900. Denne TV-en viste seg å være det råeste vi har testet av nettopp LCD-skjermer, med blant annet det beste sortnivået vi har sett fra denne teknologien.

Imponerende fargegjengivelse

Sony KD-65XD9305

Sony KD-65XD9305
8
Meget bra

Sony KD-65XD9305

sitat"Sonys nye toppmodell slår godt fra seg, til tross for et umodent Android"

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god fargegjengivelse
 • Krysse av
  Godt sortnivå
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  En råtass på bevegelse
 • Krysse av
  Fullverdig HDR-støtte
 • Krysse av
  Fjernkontroll som tåler å bli sølet på
 • Krysse av
  Lav inputlag

Ting å tenke på

 • Bytt
  Noe «clouding» i bildet
 • Bytt
  Android er stadig vekk litt umodent

I andre enden av bokseringen har nå Sonys flunkende nye toppmodell funnet veien. KD-65XD9305 skal føre arven videre fra fjorårets X93-modell – som viste seg å tilby bildekvalitet av ypperste klasse.

Ser vi raskt på prislappen, koster modellen deg 35 000 kroner i skrivende stund. Dette er omlag der fjorårets modell la seg i pris, og sammenlignet med DX900 er XD93 omtrent 20 000 kroner billigere.

Gjør ikke skam på stuen din

Fjorårets toppmodell fra Sony hadde et enkelt, men ryddig og stilfullt utseende. Årets modell har flere av de samme trekkene som sin forgjenger, som i seg selv ikke er noe negativt.

Vi har nemlig sansen for måten Sony designer TV-en sine, hvor fronten av skjermen ikke har noen ramme som stikker ut på sidene av selve skjermen. Dette gir et stilfullt og enkelt utseende, og materialvalgene gjør at kvaliteten bokstavelig talt er til å ta og føle på.

Rammene er smale, og har en kledelig champagne-farget rand i midten.

Den utvendige rammen er i sort metall, og i midten av denne er det en tynn champagne-farget stripe som setter prikken over i-en på det hele. XD93 har dessuten kvittet seg med de store høyttalerne som X93 hadde, hvilket har gjort den betydelig slankere.

Foten er kanskje det som skiller seg mest ut fra fjorårets modell. I stedet for smale bein, er det nå en massiv plate som utgjør foten på XD93. Denne plasseres midt under skjermen, og har en overflate i børstet aluminium.

I tillegg til å holde den store skjermen stabilt på stereobenken din, har denne foten også en annen misjon. Den kan nemlig deles, slik at du kan legge hordene med kabler skjult fra starten av foten og videre bak et plastdeksel opp til tilkoblingene på skjermen.

Baksiden av foten lar deg tre kabler gjennom den. Her er bakdekslene på selve TV-en tatt av.

Denne løsningen har vi sansen for. Men vi stiller oss likevel litt undrende til hvorfor noen av tilkoblingene, som for eksempel HDMI 1, USB-ene, LAN-porten og den optiske lydutgangen, er plassert for seg selv med et eget deksel som ikke går via foten.

Det følger med et eget veggfeste om du vil henge skjermen på veggen. Dette er enkelt å montere, og er av typen som fester skjermen så tett på veggen som overhodet mulig.

Android – fortsatt TV-ens lille akilleshæl

Sony tok i bruk Android som sin plattform på fjorårets modell. Den gang var den ikke imponerende, og fortsatt er det en vei å gå før man er helt i mål.

Når vi pakker ut TV-en melder behovet seg for å oppdatere programvaren. Det er jo i seg selv ikke noe stort problem. Men, det som virkelig er et problem er ustabiliteten til plattformen.

Etter å ha oppdatert skjermen og startet den på nytt, prøver vi blant annet å starte opp Netflix-appen. Og her starter problemene. Appen fryser sporadisk når vi taster inn brukernavn og passord, og når vi omsider får logget oss inn, restarter skjermen plutselig.

Android er grei og oversiktlig, men sliter fortsatt med stabiliteten.

Til skjermens forsvar så skjer dette kun i starten, og etter å ha fjernet Netflix-appen og lastet den inn på nytt fra app-markedet til Sony, fungerte løsningen bedre. Men likevel burde jo ikke dette vært noe problem fra begynnelsen.

Likevel opplever vi stadig at operativsystemet får hikke, hvor skjermen fryser i korte øyeblikk. Dette gjelder først og fremst apper og andre interaktive løsninger. Når du bruker skjermen mot en dekoder er ting stabilt. Ergo har Android blitt noe bedre siden vårt forrige møte, men fortsatt er småfeilene en liten plage.

Ny fjernkontroll

Til å navigere deg rundt i menyene har Sony laget en ny fjernkontroll til årets modell. Den er riktignok en tradisjonell kontroll med en rekke knapper, uten pekefunksjon eller tilsvarende muligheter, men til gjengjeld har Sony løst et problem:

Fjernkontrollen er kanskje ikke slående sexy, men er god i bruk.

For undertegnede som har småbarn i hus, har en rekke fjernkontroller blitt sølt på opp igjennom tiden, noe som betyr trege knapper som bidrar til stor irritasjon. Dette blir neppe noe stort problem med den nye kontrollen til XD93. Den er nemlig belagt med et slags gummibelegg, som i tillegg tetter rundt knappene, slik at eventuelle væsker som saft eller cola ikke får sjansen til å gjøre sitt inntog.

Samtidig har undersiden et mønster som etterligner skinn. Og selv om det er laget i plast, gir denne løsningen et bedre inntrykk enn om det kun hadde vært en ren plastoverflate. Det eneste vi dog har å utsette på kontrollen er at knappene blir noe mer harde å trykke på, selv om responsen i seg selv er helt på nivå med det aller meste.

Sony KD-65XD9305
8
Meget bra

Sony KD-65XD9305

sitat"Sonys nye toppmodell slår godt fra seg, til tross for et umodent Android"

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god fargegjengivelse
 • Krysse av
  Godt sortnivå
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  En råtass på bevegelse
 • Krysse av
  Fullverdig HDR-støtte
 • Krysse av
  Fjernkontroll som tåler å bli sølet på
 • Krysse av
  Lav inputlag

Ting å tenke på

 • Bytt
  Noe «clouding» i bildet
 • Bytt
  Android er stadig vekk litt umodent