Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestPanasonic TX-65DX900

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves

Panasonics nye LCD-toppmodell er omsider på vei – og den er helt rå.

Massiv koloss

Spoler vi tiden noen år tilbake var Panasonic den ledende produsenten av plasma-skjermer – etter at selskapet tok over stafettpinnen etter Kuro-skjermene fra Pioneer.

Selskapet måtte dog se seg nødt til å skrinlegge plasma-teknologien for et par år siden. Skjermen som skulle bringe bildekvaliteten fra plasma videre ble den LCD-baserte modellen AX900.

Den gjorde meget godt fra seg, og var på et tidspunkt noe av det aller beste du kunne kjøpe med et LCD-panel. Derfor var det ventet at det skulle komme en oppfølger i fjor, men en ny LCD-versting lot vente på seg.

I stedet valgte giganten å snu seg rundt, og lanserte heller en tungvekter av en OLED-TV. Denne er per dags dato den aller beste TV-en du får kjøpt for penger – selv om den er hinsides dyr.

Nå er dog selskapet på plass med en ny arvtager til AX900, og modellen vi har på testbenken heter TX-65DX900. Dette er på ingen måte en billigmodell, hvor den veiledende prisen er satt til sviende 55 000 kroner for den 65-tommer store toppmodellen.

Bygd som en stridsvogn

Foten er en massiv variant som vi syns ser tøff ut.

Er du på jakt etter en TV som er lett og nett, kan du bare glemme denne modellen. Den er nemlig steintung. Ifølge informasjonen på esken tilsier at hele sulamitten veier 51 kilogram – inkludert innpakningen.

Når vi åpner esken skjønner vi etter hvert hvorfor vekten er såpass høy. Foten som følger med denne TV-en er nemlig av den meget robuste varianten. Den er formet som en slags bøyle, og er særdeles massiv hvor baksiden av foten har en overflate som skal ligne på lær.

Rammene er ikke skrikende, men likevel elegante og robuste.

Vi tenker fort at dette kanskje er litt vel overdrevet, men når vi skal løfte selve skjermen over på foten så er det åpenbart at den trenger å tåle en god del. Skjermen i seg selv er nemlig også meget tung. Denne robustheten har vi sansen for, og når TV-en er skrudd sammen så er det en ren og massiv design vi sitter igjen med. Dog bør du ta frem meterstokken og måle benken din før du løper i butikken. Foten trenger en 133 centimeter bred overflate for å stå støtt.

Det eneste du ser av foten fra fremsiden er to små endestykker på hver sin ytterkant av skjermen. Rammene er både tynne og flotte å se på, hvor overflaten for det meste er dekket i sort metall. Ytterkanten av rammen er derimot i aluminium.

Firefox OS begynner å ta form

Slik ser fjernkontrollene ut.

For en liten stund tilbake testet vi DX780, en lillebror av DX900. Begge disse modellene kjører Firefox OS som plattform, en plattform som begynner å bli en god del bedre enn hva tilfellet var med den tidligere versjonen vi fant i fjorårets modeller.

At DX900 har mer enn nok krefter på lager merker vi fort, for den fyrer opp apper lynraskt. Første gang du starter opp skjermen så vil du kun ha tre ikoner å velge mellom om du trykker på meny-knappen.

Det fine er at du enkelt kan bestemme selv hva du ønsker av ikoner på menyen ved å legge til apper, kanaler eller innganger du bruker ofte.

Plattformen har blitt mer stabil enn før, hvor vi ved flere anledninger opplevde at apper frøys. Dette har vi fortsatt tilgode å oppleve med denne versjonen av Firefox OS.

DX900 har det du trenger av tilkoblinger. Alle disse tilkoblingene kan dekkes over med et deksel.

Ryddig måte å ordne kabler

Denne modellen har det meste du trenger av tilkoblinger, hvor mesteparten sitter plasser på den samme siden, bak på skjermen. Her har Panasonic valgt å lage et deksel som lar deg tre inn kabler via en åpning og koble deg til på baksiden av dekslet.

På denne måten kan du ha en ryddig «kabelsalat» ut fra skjermen, selv om du fortsatt må bruke flere kabler dersom du har mye utstyr som skal kobles til. Her har vi fortsatt mest sansen for Samsungs One Connect, der du har en egen boks som holder styr på alle inngangene, og viderefører signalet med kun én kabel opp til TV-en.

Sammen med mange tilkoblinger følger det med to fjernkontroller i esken. Den ene er en tradisjonell kontroll, men denne er mer eksklusiv enn den du får med DX780 på grunn av lakkerte taster i stedet får gummi-knoter.

Ï tillegg får du med en smart-kontroll som skal gjøre det enklere å navigere deg rundt i menyene og bruke apper. Denne kontrollen kjenner vi igjen fra selskapets første OLED-modellen, og den har fortsatt det samme problemet. Kontrollen har nemlig en pekeplate, og det i seg selv er en god løsning, problemet er bare at denne er trukket i skinn, og det gjør at du får nokså mye motstand når du skal stryke fingrene over platen.

Panasonic TX-65DX900
9
Imponerende
Anbefalt

Panasonic TX-65DX900

sitat"Vil du ha det råeste LCD-bildet er det DX900 du skal ha »"

Fordeler

 • Krysse av
  Meget gode farger
 • Krysse av
  Rått sortnivå og kontrast
 • Krysse av
  Ser og føles robust ut
 • Krysse av
  Meget habil på bevegelse
 • Krysse av
  Firefox OS er enkelt å bruke
 • Krysse av
  Firefox OS lar deg bestemme selv hvordan meny din skal se ut
 • Krysse av
  Godt med tilkoblinger
 • Krysse av
  Kan brukes til enkelte spill med en inputlag på under 20 millisekunder

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kostbar
 • Bytt
  Svak innsynsvinkel
 • Bytt
  Gjenskinn