TestSony KD-55XD8505

Denne modellen er oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er.

Kan den hamle opp med Samsungs nye, knallsterke 7-serie?

Design og brukervennlighet

Denne sommeren er det TV-er med støtte for High Dynamic Range (HDR) som er den store nyheten. Funksjonen følger med 4K-oppløsningen, og med riktig kilde kan du få langt bedre farger og mer lys enn tidligere.

Og det er ikke nødvendigvis bare toppmodellene som takler denne nye funksjonen. For noen dager siden testet vi Samsungs nye 7-serie, en fullblods TV med HDR som i 55-tommers utgave kun koster deg rett under 12 000 kroner.

Nå har vi fått inn nok en spennende TV i form av Sony KD-55XD8505. Denne koster riktignok fire tusen kroner mer enn Samsungs alternativ i øyeblikket, men er likevel et forholdsvis billig alternativ for deg som jakter en 4K-TV med utvidet fargerom – og ikke minst HDR.

Rammene er enkle og stilfulle.

Skal du få det ypperste bildet på en HDR-klar TV må du kjøpe deg en av de nye Blu-ray-spillerne som takler 4K:

Mange likheter med toppmodellen

Vi har tidligere testet XD93, Sonys toppmodell her på berget. Og når vi pakker opp XD85 så er det mange likhetstrekk med storebroren som åpenbarer seg.

Også XD85 har slanke, tynne rammer som er kantede og farget sorte. Designet er enkelt, og ikke på noen måte spradende, og på denne måten vil nok denne skjermen passe inn i de fleste stuer.

Denne eksterne strømforsyningen faller neppe i smak hos alle.

En av forskjellene er dog metall-randen som går rundt skjermens ytterkant. Også XD85 har denne randen, forskjellen ligger i fargen. Mens XD93 har en champagnefarget stripe er stripen på XD85 i sølv. Med andre ord ingen enorm forskjell.

Det samme gjelder foten, som også er den samme skråstilte platen som du trer skjermen på. Denne er ganske anonym av seg, men gjør likevel en god jobb med å holde TV-en stabil. Samtidig så har baksiden en plate som lar deg skjule ledningene mellom foten og denne platen, slik at du får litt mer kontroll på kabelsalaten.

En ting vi dog må poengtere er strømforsyningen som følger med skjermen. Den er noe av det største vi har sett, men likevel så er den fint på sett og hvis så lenge du har mulighet til å gjemme denne bak stereobenken. Kabelen ut fra denne og opp i TV-en er nemlig tynn. Men mange vil nok heller foretrekke en innebygget løsning for å slippe den store klumpen.

Android-plattformen begynner å bli bedre, men har fortsatt en vei å gå før den tukter de aller beste.

Android begynner å komme seg

Sony fortsetter å bruke Android som operativsystem på sine TV-er. Fjorårets utgave av plattformen var ikke spesielt imponerende, men i år begynner den å ta bedre form.

Det betyr dog ikke at den klarer helt å matche brukervennligheten til Tizen (Samsung) eller WebOS (LG) helt enda. Det går nemlig en del tregere å navigere seg rundt i menyene, og fortsatt kommer det noen frysninger med jevne mellomrom.

Likevel så liker vi måten Android-plattformen fungerer på, selv om meny-linjene som stables oppå hverandre etter kategori gir deg litt mindre oversikt enn hva tilfellet for eksempel er med Tizen.

At Android begynner å bli mer modent er derfor ingen hemmelighet, men de har fortsatt en vei å gå før det kan tukte de beste alternativene på markedet.

Fjernkontrollen vinner neppe noen skjønnhetskonkurranse, men er praktisk og robust.

Fjernkontroll som er «familievennlig»

Sammen med skjermen følger det også med en ny fjernkontroll – den samme som også følger med storebror XD93. Og denne fjernkontrollen liker vi – selv om den er langt fra det sprekeste på markedet når det kommer til utseende.

Kontrollen er nemlig ny av året, og det er først og fremst utformingen av overflaten på knappene som gjør oss interessert i denne varianten.

Knappene er nemlig dekket over av et gummibelegg som strekker seg over hele kontrollen. En av fordelene med dette er at du får mindre trøbbel om det mot formodning skulle søles litt brus på kontrollen. Mange med småbarn i hus kjenner seg nok igjen her. Da kan du nemlig vaske av overflaten uten at brusen sniker seg ned i mellom tastene og tastene blir sittende fast.

Samtidig er overflaten såpass myk at vi ikke syns det blir noe problem å trykke på knappene. De responderer overraskende lett, og kontrollen reagerer kvikt med å sende signalene videre til skjermen.

Sony KD-55XD8505
7
Bra

Sony KD-55XD8505

sitat"Sony XD85 er en gjennomført TV som på de fleste områder gjør en solid jobb"

Fordeler

 • Krysse av
  Meget presise farger
 • Krysse av
  Godt sortnivå
 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Krysse av
  HDR-støtte
 • Krysse av
  Solid fjernkontroll
 • Krysse av
  Ganske lav inputlag
 • Krysse av
  God til å oppskalere
 • Krysse av
  Enkel og ren design

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ekstern strømforsyning
 • Bytt
  Android er fortsatt litt bugga
 • Bytt
  Sliter litt med gjenskinn
 • Bytt
  Ikke like god som de beste på bevegelse