Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestGarmin Nüvi 30

Denne GPS-en koster bare 600 kroner

Likevel viser den veien fra A til B nesten like godt som langt dyrere GPS-er.

Innledning og funksjoner

Garmin Nüvi 30 er en liten GPS med en skjerm på bare 3,5 tommer. Mens vi som regel velger å ha GPS-en på midten av bilruta, er Nüvi 30 en av de GPS-ene som passer helt i hjørnet av sjåførsiden av frontruta. Her gjør GPS-en veldig lite ut av seg.

GPS-en gjør heller ikke det største innhogget i lommeboka. I skrivende stund koster den fra 600 kroner, og dermed 1900 kroner mindre enn toppmodellen Garmin Nüvi 3590.

Designen er preget av runde kanter. GPS-en er to centimeter tykk, og dermed tykkere enn toppmodellen og mange andre GPS-er. Siden den er veldig mye kortere i begge de andre retningene, er inntrykket likevel at Nüvi 30 er knøttliten, og vi har ingen problemer med å få plass til den i en hvilken som helst lomme.

Skjermen er som nevnt liten. I tillegg er det ganske tydelig at den er billig, noe man merker på en litt svak innsynsvinkel og litt store piksler i forhold til dyrere GPS-er og mobiltelefoner. Likevel er skjermen lyssterk, og i sollys synes vi den fungerer like bra som de fleste andre GPS-er uten for mye gjenskinn i skjermen.

Her er Garmin Nüvi 30 med 3,5 tommers skjerm sammenlignet med en GPS med den vanligste skjermstørrelsen på 4,3 tommer.Foto: Einar Eriksen

Få ekstrafunksjoner

Mange TomTom-GPS-er er nå på nett, og vet hvor det er køer og andre hindringer i sanntid via Live-funksjonene. En lignende løsning har også Garmins toppmodell Nüvi 3590 som vi nylig testet tilgjengelig mot betaling. I tillegg har TomTom IQ Routes som sørger for at GPS-en virkelig velger den ruten som er raskest etter når på døgnet og hvilken dag du kjører strekningen på. Mange GPS-er fungerer også som håndfri når den kobles sammen med mobilen din. Tilgang til søk via Google eller Gule Sider, reisebøker og kontaktsynkronisering mot mobilen din er også populære innslag av ekstrafunksjoner på GPS-fronten i dag.

Alt dette kan du glemme om du velger Nüvi 30. Dette er en GPS som er laget for å navigere, og på neste side skal vi gå nærmere inn på hvordan det fungerer.