Til hovedinnhold

Disse mobilene gleder vi oss til

Det kommer mange nye mobiler i høst.

Det kommer en haug nye mobiler og nettbrett denne høsten, og vi har plukket de åtte modellene vi gleder oss mest til.

Du finner de fem utvalgte mobilene på denne siden, og nettbrettene kan du lese om på Amobil.no. God fornøyelse.

Galaxy S II LTE og Galaxy S II ved siden av hverandre. Den oppdaterte modellen til venstre.

Samsung Galaxy S II LTE

Galaxy S II LTE kan bli den første telefonen med 4G-teknologi i Norge. LTE-teknologien lar deg laste ned data med en hastighet på inntil 100 megabit per sekund. Det er betydelig raskere enn dagens 3G-teknologi som i dag typisk gir hastigheter rundt 6-7 megabit per sekund. Selv om LTE ikke strengt tatt oppfyller kravene til å kalles markedsføres likevel teknologien som 4G i Norge.

Som navnet antyder dreier det seg om en oppgradert versjon av dagens Galaxy S II-modell, men det er ikke bare LTE som er nytt. Raskere prosessor og litt større skjerm er også viktige nyheter.

Samsung har sagt til Amobil.no at telefonen kommer til Norge om operatørene vil ha den. Det krever en del investeringer fra Netcom og Telenor dersom LTE-nettene i Norge skal brukes til mer enn mobilt bredbånd. Det er usikkert om operatørene vil ønske å ta den kostnaden nå i LTEs barndom.

NetCom har alt åpnet sitt LTE-nett i Norges største byer, mens Telenor åpner sitt nett til neste år.

Hadde det vært opp til oss hadde imidlertid Galaxy S II LTE kommet til landet på røde rappen.

Vi tok Galaxy S II LTE nærmere i øyensyn på IFA-messen i Berlin:
Les sniktitt på Samsung Galaxy S II LTE

Med HTC Titan tar mobilskjermen et nytt steg opp i størrelse.

HTC Titan

De siste årene har HTCs mobiler som regel hatt de største skjermene i bransjen, og det har de tenkt å fortsette med. Ser du bort fra de minste nettbrettene er dagens største mobilskjermer på 4,3 tommer. HTC Titan blir sannsynligvis den første telefonen i de norske mobilhyllene med 4,7 tommer stor skjerm.

Titan har ikke tokjerners prosessor, men telefonen er likevel ingen sinke. En kjerne med en hastighet på 1,5 GHz og det lynraske operativsystemet Windows Phone 7.5 Mango gjør at det meste bør gå smidig unna på HTC Titan.

Om du venter på en Windows-telefon med stor skjerm og kraftig innmat trenger du ikke vente lenge – HTC Titan kommer nemlig i løpet av oktober.
Mens du venter kan du lese sniktitten med HTC Titan her.

Sensation XE deler mye med dagens Sensation, men den skal også være raskere og ha bedre lyd.

HTC Sensation XE

HTC lanserte nettopp oppfølgeren til toppmodellen Sensation. Den oppdaterte versjonen har fått navnet Sensation XE. Her er det spesielt lyd som står i fokus, og HTC samarbeider med Beats By Dre for å få best mulig lyd ut av telefonen.

Lyd er ikke det eneste HTC har oppgradert i Sensation XE. Det nye flaggskipet har fått en enda kraftigere tokjernes prosessor, og batteriet har også blitt litt større.

Skal vi tro på ryktebørsen er HTC Sensation XE bare den første av flere Beats-merkede telefoner fra HTC.

Med super skjermoppløsning, kraftig prosessor, bra lyd og HTCs eget menysystem Sense bør HTC Sensation XE bli en slager, og vi ser frem til å få den inn til test.
I mellomtiden kan du lese testen av dagens HTC Sensation her.

Nokia N9 er den første, og muligens den siste telefonen som kjører operativsystemet Meego.

Nokia N9

Nokia N9 er den første telefonen som kjører Nokia og Intels felles operativsystem – Meego. Det er usikkert om det kommer flere telefoner med systemet, ettersom Nokia i februar kunngjorde at de satser på Microsofts Windows Phone i stedet.

Les også: Nokia får milliarder fra Microsoft

At Nokia har lagt ned satsingen gjør likevel ikke Meego til noe kjedelig operativsystem. Det har en tiltalende design, det er raskt og det er brukervennlig.

Når Nokia N9 i tillegg har et ytre som skiller seg klart fra mange av konkurrentene ligger det an til en spennende telefon. N9 er ventet å komme i salg hvert øyeblikk, og koster rundt 4500 kroner.

Vi har allerede tatt en titt på N9:
Les sniktitten på Nokias første Meego-telefon; Nokia N9

Lite er kjent om iPhone 5. En av spekulasjonene dreier seg om større skjerm og tynnere ramme. (Konseptbilde: piotrek.it)

Apple iPhone 5

Det går jo ikke an å hoppe over iPhone 5. Vi vet svært lite om den kommende telefonen fra Apple. Det vi vet er at den sannsynligvis vil hevde seg i toppen sammen med råtasser som Samsung Galaxy S II og HTC Sensation.

Den neste iPhone-modellen er omkranset av rykter, og mange av dem er motstridende. Vi vet ikke engang sikkert om det er en helt ny iPhone som nå er på vei, eller om vi bare får se en liten overhaling av iPhone 4.

Det begynner likevel å bli en vane at iPhone-lanseringen er et av årets høydepunkt. Selv om Apples telefoner ikke alltid har vært aller best på spesifikasjoner har selskapet som regel tilført nye teknologier og design som skiller seg ut.

Som vanlig har vi skrevet en hel bråte saker om telefonen allerede før den er lansert. Noen av dem finner du her:
Samsung vil stoppe iPhone 5– iPhone 5 kommer 15. oktoberDette vet vi (muligens) om iPhone 5

Se de spennende nettbrettene på Amobil.no

annonse