Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHTC Rhyme

Fengende femi-mobil

Den lekre designtelefonen Rhyme vil antagelig få mange tilhengere.

HTC Rhyme er en mobiltelefon som i utgangspunktet er myntet på den feminine delen av befolkningen med sine spesielle farger, slanke utforming og spesielle tilbehør.

I vår test har vi funnet ut at dette er en telefon som har mye godt ved seg uten at den helt bryter seg ut fra mengden. For hvis vi ikke bare ser på fargevalget er det egentlig lite som skiller den fra andre og rimeligere Android-telefoner på dagens marked.

Fancy tilbehør

Det følger med mye spennende tilbehør til telefonen. Dette er en høyttalerkrybbe, en lysamulett, en lærveske og noen ganske gode øretelefoner. Høyttalerkrybben kan du legge telefonen i slik at du får en mye bedre musikkopplevelse. Høyttaleren fungerer kun når krybben er koblet til telefonladeren, men hvis du vil ha en liten musikkstasjon stående på soverommet eller i stua gjør den en ganske god jobb med mindre du har skyhøye krav til lydkvalitet.

Det er slikt tilbehør som vi ofte skulle ønske vi hadde, men ikke vil ta oss råd til. At dette tilbehøret følger med er nok med på å øke prisen på telefonen litt, men høyttalerkrybben fungerer også godt som nattbordsklokke. Derfor er dette et godt tilbehør for deg som sliter med å stå opp om morgenen.

Det følger også med en lysamulett som henger i en tråd du fester i mobilens lydutgang. Denne begynner å lyse hvis du mottar en melding eller får et anrop. Hvis du er en av de som går med mobilen i sekken eller vesken kan dette være et nyttig tilbehør. Problemet er jo at du da ikke kan høre på musikk fra telefonen samtidig.

Telefonen er på størrelse med en iPhone 4S, men med en litt større skjerm. 3,7 tommer er godt nok til at skriving går fort og effektivt både med en og to hender. Ellers er telefonen utformet i metall og gummibelagt plast, noe som gir telefonen en god kvalitetsfølelse i hånden.

Skjermen er ikke blant de beste vi har vært borti, men den gjør jobben godt nok til det aller meste. Telefonen er også utstyrt med norsk tastatur og ordbok slik at skriving aldri er noe problem. Selve telefonen fungerer godt under samtale og lyden er god og klar.

Wi-Fi problemer

HTC Rhyme har den samme feilen som flere av dagens smarttelefoner har, nemlig at Wi-Fi-antennen ikke fungerer som den skal hvis telefonen blir holdt feil. Dekker du til toppen av telefonen vil du nemlig miste signalet, noe som kan være frusterende.

Utover dette er det lite å klage på når det kommer til teknologidelen. GPS er på plass, og Google Maps begynner å bli et ganske godt produkt også for oss i Norge. Andre funksjoner som er verdt å merke seg er den medfølgende treningsapplikasjonen Endomondo. Her får du all den motivasjonen du trenger for å trimme bort julens godsaker.

Snasen nettleser

Eier du en smarttelefon i dag er sjansen stor for at du bruker den til å surfe på nettet. Nettleseren i HTC Rhyme er ganske rask, har smarte funksjoner som gjør at du får utnyttet hele skjermen automatisk, og teksten tilpasser seg ettersom hvor dypt inn du zoomer.

Ellers er telefonen spekket med ulike funksjoner som skal gjøre at du kan holde konstant kontakt med omverden. Facebook-chat, Facebook og Twitter kommer forhåndsinstallert, og du får muligheten til å dele blant annet bilder og musikkinformasjon via disse.

Telefonen har også helt grei batteritid, men ikke noe mer enn gjennomsnittet for dagens mobiltelefoner. Den varer en til to dager avhengig av bruk. Vi kan også legge til at dette er en av de telefonene på markedet med lavest stråleverdi med knappe 0,364 W/KG.

Musikkspilleren er veldig pen og oversiktlig. Her får du en drøss med muligheter som vi er blitt vant til i flere av dagens HTC-telefoner. Telefonen er også kraftig nok til å kjøre det meste av mobilspill uten problemer.

Når det kommer til kameraet er det blant de kjappeste vi har vært borti. Det vil si at det faktisk kan ta bilder raskt når du trykker på utløseren. Bildekvaliteten er ganske god, men det er fortsatt et stykke opp til de beste.

Rhyme er en god mobiltelefon som fyller de fleste kravene vi har til dagens smarttelefoner. Den mangler dog det lille ekstra og litt tilbehør kan ikke helt forsvare prisen. Den er forholdsvis rask og har mange muligheter, men prisen kan ikke helt forsvare det du får. Er du ute etter en telefon som i hvert fall kan skille seg ut farge- og tilbehørsmessig kan dette være en telefon for deg.

Alternativene

Det første alternativet er i samme prisklasse, nemlig HTC Sensation. Denne er faktisk noe billigere enn Rhyme og har en del mer å slå i bordet med. Den har en mye større skjerm med høyere oppløsning, et bedre kamera og en raskere prosessor.

Ønsker du deg en telefon med stilig design kan det være en ide å ta en titt på Sony Ericssons Xperia Arc S. I tillegg til å være svært slank har telefonen et godt kamera og er rask i svingene. Denne koster også nesten 1000 kroner mindre enn Rhyme.

Ønsker du deg en enda større skjerm, et nytt spennende og innovativt operativsystem, men samtidig er glad i HTC. Da kan det være lurt å ta en kikk på HTC Titan. Her får du det smidige Windows Phone 7.5-operativsystemet, en enorm skjerm på 4,7 tommer og en telefon som er bedre på fleste punkter. Prisen er dog en del høyere.

Les hele testen av HTC Rhyme på Amobil.no.

annonse