TestAsus Transformer Pad Infinity TF700 64 GB

HD-brett til jobb og moro

Asus Transformer Pad Infinity er noe av det råeste du får tak i på nettbrettfronten.

Asus Transformer Pad Infinity er det første Android-nettbrettet med Full HD-skjerm, og dermed også det første Android-nettbrettet som har en skjermoppløsning som er nesten like høy som på den nyeste iPad-en. Pad Infinity har også en skjerm i 16:9-format, og kombinert med en svært kraftig firekjernersprosessor og rå grafikkytelse gjør dette at nettbrettet egner seg svært godt til film, spill og annen underholdning.

Bildekvaliteten på skjermen er meget bra, og med en innsynsvinkel på 178 grader kan flere se film på den samtidig. Det at skjermen har en egen utendørsmodus som gir deg litt ekstra lysstyrke, riktignok på bekostning av batterilevetiden, er et pluss.

Nettbrettet er blant de aller tynneste og letteste på markedet, og når det samtidig enkelt kan gjøres om til en bærbar PC ved hjelp av en tastaturdokk, er Transformer Pad Infinity ett av de mest allsidige nettbrettene du får kjøpt.

Godt utstyrt

Transformer Pad Infinity har det meste du forventer av et nettbrett. I tillegg til at de tekniske spesifikasjonene er noe av det beste du finner, har nettbrettet også støtte for litt mer spesielle ting – som at du kan spille spill med vanlige spillkontrollere på det. Med 64 GB lagringsplass har du rikelig med plass til å lagre apper, musikk, bilder og videoer, og skulle du trenge mer plass kan du utvide med et MicroSD-kort på opptil 64 GB.

Du får med mange gode apper på kjøpet, blant annet Polaris Office som lar deg jobbe med dokumenter i Microsofts Office-formater. Det følger også med en notatblokk-app.

Dessverre er det fortsatt mangel på Android-apper som er tilpasset skjermstørrelsen til nettbrett, og Google har ikke merket de appene som egner seg for nettbrett når du søker dem opp i Google Play – slik Apple gjør for å skille iPhone- og iPad-apper fra hverandre. Men du finner alle nettbrettoptimaliserte apper i en egen kategori.

Konklusjon

Vi er for det meste veldig godt fornøyd med Asus Transformer Pad Infinity, men det er én ting som trekker ned helhetsinntrykket. Selv om nettbrettet var lynraskt i de fleste tilfeller, har nettleseren en tendens til å henge litt av og til. Vi fikk stadig vekk melding om at "nettleseren ikke svarte", spesielt når vi ikke satt på den aller raskeste nettforbindelsen. Surfing på nettet er ikke en like smidig opplevelse på dette nettbrettet som på iPad, dessverre. Noen ganger opplevde vi også at andre apper, eller brukergrensesnittet, ikke opplevdes som like kjapt og responsivt som på iPad.

Men ønsker du fleksibiliteten og åpenheten i et Android-nettbrett, er Transformer Pad Infinity uten tvil et godt valg. Prisen er riktignok ganske høy, og ikke så langt unna en iPad med like mye lagringsplass. Men en iPad kan ikke gjøres om til bærbar PC med en tastaturdokk (du kan riktignok bruke et Bluetooth-tastatur), dermed er Asus Transformer Pad Infinity en enda mer fleksibel løsning.

Alternativer

Synes du det er for mye å betale 5.000 kroner for et nettbrett, bør du ta en kikk på lillebroren til dette nettbrettet, Asus Transformer Pad TF300. Det koster rundt 3.500 kroner og har litt dårligere spesifikasjoner – blant annet ikke høyoppløselig skjerm. Men det har fortsatt en firekjernersprosessor, lang batteritid og mulighet til å utvides med tastaturdokk.

Et annet alternativ er Samsung Galaxy Tab 10.1. Dette har ikke firekjernersprosessor og heller ikke mulighet for utvidelse av lagringsplass med minnekort.

Er ikke Android et krav, bør du ta en kikk på Apple iPad. Her får du et enda bedre utvalg med virkelig gode apper som er optimalisert for stor skjerm, og du får også et nettbrett som er noe enklere å bruke og som har en nettleser som fungerer smidigere ved trege nettforbindelser. Men samtidig mister du noe av fleksibiliteten og tilpasningsmulighetene som kjennetegner Android-nettbrettene.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Asus Transformer Pad Infinity TF700 på Amobil.no »

Les også
Vi kårer Norges beste nettbrett
Les også
Denne bærbare PC-en har skjerm på lokket
Les også
Enormt Windows-nettbrett
Les også
Toshiba AT300: Kjapt og rimelig Wi-Fi-nettbrett
Les også
Samsung Galaxy Note 10.1: Et nettbrett som virkelig skiller seg ut
Les også
Supertynt tastatur-nettbrett
Les også
Her er nettbrettet for smårollingene
Les også
Google Nexus 7 fra Asus: Googles mininettbrett imponerer
Les også
Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE: Denne har det iPad mangler
Les også
Vi har prøvd Googles nye nettbrett
Les også
Disse mobilene selger best
Les også
Er dette Google-nettbrettet?
Les også
Slik skal Microsoft bli nettbrett-konge med Windows 8
Les også
Galaxy Tab med 4G-støtte er ute i norske butikker
Les også
Asus PadFone: Denne PC-en har slukt en mobil
Les også
Den nye iPad-en: iPad 3 – nettbrettet "alle" vil ha
Les også
Asus og Google samarbeider om nettbrett
annonse