TestToshiba AT300

Kjapt og rimelig Wi-Fi-nettbrett

Toshiba AT300 veier lite og yter mye, men det er én ting vi savner.

Toshiba AT300 er et raskt og greit nettbrett. Men det mangler det lille som kunne gjort at det skilte seg ut i mengden. Det er riktignok litt billigere enn en del av konkurrentene, men det skyldes i hovedsak at brettet mangler 3G. Til brettets fordel skal vi nevne at det har port for vanlige SD-kort, den typen du finner i de fleste digitalkameraer.

Bra skjerm

Skjermen på AT300 er 10,1 tommer stor. Den har en oppløsning på 800 x 1280 punkter, som er det vanligste på nettbrett i denne størrelsen. Punktene i skjermen sitter dermed ikke like tett som på den nye iPad-en eller på Asus Transformer Pad Infinity. Om du trenger høyere oppløsning enn det du finner på Toshiba AT300 er en annen sak. De fleste vil antakelig oppleve Toshiba AT300 som skarp nok.

Designen på brettet er litt kjedelig. Det er en smal kant mellom glasset og metallrammen. Rent umiddelbart ser det mest ut som om skjermen er avrundet mot rammen, men det er den altså ikke. Om denne kanten er plassert der for å bedre utseendet på brettet, eller det bare er et forsøk på å unngå plagiat-anklager fra Apple, er ikke godt å si.

Solid inntrykk

Baksiden er i sølvfarget plast med en million ørsmå groper som sørger for å gi bedre friksjon når du holder brettet. Denne plasten kan kanskje se ut som metall, men vi vet ikke om den lurer noen. Har du tatt i brettet er du i alle fall ikke i tvil om at du har med plast å gjøre. Det er likevel verdt å nevne at plasten ikke gir brettet noe simpelt preg.

Skjermen er god, med klare farger. Det hadde ikke gjort noe om noen laget et nettbrett med en skjerm som ikke var riktig så blank, for i skarpt lys blir det en del reflekser i glasset. På den blanke skjermen vises også fingermerker godt. Men skjermen på Toshiba AT300 er ikke mer utsatt for reflekser og fingermerker enn skjermene på tilsvarende produkter fra andre produsenter.

Rask

Den raske prosessoren gjør at brettet er godt egnet for grafikktunge spill. Kobler du det til en TV-skjerm fungerer brettet som spillkonsoll. Du kan sågar bruke vanlige spillkontroller ved å koble dem til nettbrettets USB-inngang.

Brettet er lett, relativt rimelig, har mange tilkoblingsmuligheter og kraftig prosessor. Dette er viktige faktorer ved valg av brett. Men samtidig mangler det mulighet for å surfe på nett der det ikke er tilgjengelig Wi-Fi. Du kan løse dette om du har en mobiltelefon som kan dele sin 3G-forbindelse via Wi-Fi, eller med en trådløs 3G-ruter. Men i lengden er dette en litt tungvint løsning.

Mange alternativer

Brettet plasserer seg i øvre del av mellomsjiktet, og her er det nokså trangt om plassen.Toshiba AT300 blir dermed først og fremst en utfordrer for brett som Asus transformer Prime og Asus Eee Pad. Vil du putte litt mere penger i brettet kan du få bedre skjermoppløsning ved å velge Acer A700, eller Asus TF700. Klarer du deg uten HDMI-port og firkjerneprosessor, er Samsungs Galaxy Tab 2 et rimelig alternativ, i alle fall om du velger versjonen uten 3G.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Toshiba AT300 på Amobil.no »

Les også
Vi kårer Norges beste nettbrett
Les også
Sexy og kraftig Android-brett
Les også
Enormt Windows-nettbrett
Les også
PC-en som er et nettbrett
Les også
Samsung Galaxy Note 10.1: Et nettbrett som virkelig skiller seg ut
Les også
Supertynt tastatur-nettbrett
Les også
Google Nexus 7 fra Asus: Googles mininettbrett imponerer
Les også
Asus Transformer Pad Infinity TF700 64 GB: HD-brett til jobb og moro
Les også
Slik skal Microsoft bli nettbrett-konge med Windows 8
annonse