NyhetDenne har noe iPad mangler

Galaxy Tab med 4G-støtte er ute i norske butikker

Samsungs Android-nettbrett har noe iPad ikke har.

Samsung er nå leveringsklar med en LTE-utgave av nettbrettet Samsung Galaxy Tab 8.9.

– Vårt nettbrett er det første i verden som støtter 4G, og gir hastigheter man ikke har opplevd maken til tidligere. Lanseringen er også godt timet opp mot NetComs utbygging av 4G-nettet i Norge som gjør at man får enda mer ut av produktets innovative teknologi, sier Stig-Ove Langø, salgssjef for telecom i Samsung Norge.

At nettbrettet er det første med 4G er en sannhet med modifikasjoner, ettersom Apples iPad 3 også støtter 4G basert på LTE – men ikke i de frekvensområdene som benyttes i Europa og Norge. Men såvidt vi vet er det det første nettbrettet med LTE-støtte i de frekvensområdene som brukes i Norge.

NetCom bygger i disse dager ut 4G-nettet sitt for å gi tilgang til 4G på en rekke nye steder langs norskekysten. I dag har nesten 30 steder rundtom i landet 4G-dekning, og i løpet av sommeren vil også Fredrikstad, Sarpsbord, Halden, Hvaler, Kristiansand og Tjøme få dekning. Det er også ventet at Telenor vil åpne sitt 4G-nett om ikke så lenge.

Tokjerneprosessor

Det nye nettbrettet er forholdsvis likt Galaxy Tab 8.9, som vi testet før jul, bortsett fra at det selvfølgelig støtter 4G basert på LTE-teknologi.

En annen forskjell, er at Galaxy Tab 8.9 LTE kommer med en 1,5 GHz tokjerneprosessor, mens prosessorkjernene i den vanlige Galaxy Tab 8.9-modellen opererer på 1 GHz. Det er også støtte for DC-HSDPA+, som gir deg nedlastingshastigheter på inntil 42 Mbps på steder hvor du har "bare" 3G-dekning.

Prisen vil ligge på rundt 4.500 kroner.

Les også om Samsungs Galaxy Tab 2-nettbrett her.

Les også: Nye iPad har ikke 4G lenger

Les også
Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE: Denne har det iPad mangler
Les også
– Galaxy Tab er ikke like kul som iPad
Les også
Samsung-nettbrett forbudt i USA
Les også
Asus Transformer Pad Infinity TF700 64 GB: HD-brett til jobb og moro
Les også
iPad kan ikke hevde å ha 4G lenger
Les også
Nå risikerer Apple bøter for 4G-merker
Les også
Samsung Galaxy Tab 8.9: Lite, men sprekt nettbrett
annonse