TestAsus PadFone

Denne PC-en har slukt en mobil

Asus PadFone er mobil, PC og nettbrett i ett.

Asus PadFone er et av årets merkeligste mobilkonsepter. Det er en mobil som ved hjelp av tilbehør kan bli til et nettbrett eller en liten bærbar datamaskin med Android. Vi elsker konseptet, men gjennomføringen har store mangler.

PadFone kan kjøpes enten bare som en telefon, eller i pakker. Den minste pakken inneholder PadFone med en stor skjerm til å sette telefonen i, mens den største pakken også kommer med en tastaturkrybbe til å sette skjermen i.

Stort og tungt

Det viktigste problemet med PadFone-konseptet slik det er i dag er størrelsen. Det er ikke mange av dagens nettbrett som er rundt to centimeter tykke, slik PadFone blir med den store skjermen. Sammen med tastaturkrybben noterer vi oss omtrent tre centimeter i tykkelse. Vekten på hele sulamitten er omtrent halvannet kilo – betydelig mer enn en kompakt bærbar PC.

Dårlig skjerm

Som telefon alene har PadFone sine problemer. Viktigst av dem en skjerm som ikke henger på greip i 2012. Det er ikke strengt tatt en lavoppløst skjerm, men den ser lavoppløst ut på grunn av sorte mellomrom mellom pikslene.

Kostnaden om du skal ha med alt er også i høyeste laget. 6500 kroner for telefonen, brettet og tastaturet er forholdsvis mye penger, og til den prisen må man kunne forvente at settet fungerer klokkerent sammen. Det gjør det ikke.

Det andre viktige problemet med PadFone er at programvaren ikke fungerer slik den skal. I løpet av testperioden har vi nærmest gått fra feilmelding til feilmelding og fra uventet opphold til uventet opphold.

Dette er bra

På den positive siden er selve telefonen ganske godt motorisert i forhold til prisen. Litt avhengig av hvor du leter starter den på mellom 3600 og 3800 kroner, og til den prisen får du en telefon som på papiret skal være ganske lik One S fra HTC.

En god kontorpakke og ekstra muligheter for å organisere dagen med Asus' egen kalenderapp trekker oppover.

Basisfunksjonene fungerer også helt greit, med god lyd under samtale og et godt skjermtastatur. Batteritiden på telefonen alene er litt i korteste laget, men kobler du alle delene sammen har du batteritid som varer og varer. Men det er egentlig også det eneste du har.

Til slutt

Vi liker konseptet PadFone veldig godt, men etter å ha levd med den i noen dager har vi merket at idéen er langt bedre enn gjennomføringen. At det fortsatt fungerer så dårlig som det gjør etter at produktet har vært kjent i over ett år tyder på at det rett og slett har vært vanskelig å få dette til å virke skikkelig.

Vi ser ikke bort fra at det kommer nye oppdateringer til PadFone som bedrer tilstandene, men her er det mye som må rettes på. Folk flest vil sannsynligvis få en svært dårlig opplevelse med PadFone og bør velge noe helt annet.

Alternativene

Vi har alt nevnt HTC One S, og den er et svært godt alternativ til noen hundrelapper mer. Her får du bedre skjerm og langt bedre sammenskrudd programvare. Du mister imidlertid muligheten til å bruke telefonen som nettbrett.

En annen løsning for deg som vil ha litt av begge deler i ett produkt er Samsungs Galaxy Note. Med en skjerm på 5,4 tommer har du en mobiltelefon som kan gjøre mye av det samme som nettbrettene. I tillegg er den rask og god og har bra batteritid.

Hvis du kun er på jakt etter et av de beste produktene i mobilhyllen kan du også se på LGs Optimus 4X HD. Den har rask innmat, stor og kjempegod skjerm og et lekkert og velfungerende menysystem.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Asus PadFone på Amobil.no »

Les også
Dette er juni-mobilene
Les også
Denne bærbare PC-en har skjerm på lokket
Les også
Asus PadFone 2 lansert i dag
Les også
Her er nettbrettet for smårollingene
Les også
Google Nexus 7 fra Asus: Googles mininettbrett imponerer
Les også
Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE: Denne har det iPad mangler
Les også
Asus Transformer Pad Infinity TF700 64 GB: HD-brett til jobb og moro
Les også
Samsung Galaxy Beam: Denne mobilen har innebygd projektor
Les også
Microsoft slipper helt nye nettbrett
Les også
Motorola Xoom 2: Xoom 2 tåler en vannsprut
Les også
Asus slipper små bærbar-bomber
Les også
Asus og Google samarbeider om nettbrett
Les også
Nettbrett har mobiltelefon i magen
annonse