Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus PadFone

Denne PC-en har slukt en mobil

Asus PadFone er mobil, PC og nettbrett i ett.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Asus PadFone er et av årets merkeligste mobilkonsepter. Det er en mobil som ved hjelp av tilbehør kan bli til et nettbrett eller en liten bærbar datamaskin med Android. Vi elsker konseptet, men gjennomføringen har store mangler.

PadFone kan kjøpes enten bare som en telefon, eller i pakker. Den minste pakken inneholder PadFone med en stor skjerm til å sette telefonen i, mens den største pakken også kommer med en tastaturkrybbe til å sette skjermen i.

Stort og tungt

Det viktigste problemet med PadFone-konseptet slik det er i dag er størrelsen. Det er ikke mange av dagens nettbrett som er rundt to centimeter tykke, slik PadFone blir med den store skjermen. Sammen med tastaturkrybben noterer vi oss omtrent tre centimeter i tykkelse. Vekten på hele sulamitten er omtrent halvannet kilo – betydelig mer enn en kompakt bærbar PC.

Dårlig skjerm

Som telefon alene har PadFone sine problemer. Viktigst av dem en skjerm som ikke henger på greip i 2012. Det er ikke strengt tatt en lavoppløst skjerm, men den ser lavoppløst ut på grunn av sorte mellomrom mellom pikslene.

Kostnaden om du skal ha med alt er også i høyeste laget. 6500 kroner for telefonen, brettet og tastaturet er forholdsvis mye penger, og til den prisen må man kunne forvente at settet fungerer klokkerent sammen. Det gjør det ikke.

Det andre viktige problemet med PadFone er at programvaren ikke fungerer slik den skal. I løpet av testperioden har vi nærmest gått fra feilmelding til feilmelding og fra uventet opphold til uventet opphold.

Dette er bra

På den positive siden er selve telefonen ganske godt motorisert i forhold til prisen. Litt avhengig av hvor du leter starter den på mellom 3600 og 3800 kroner, og til den prisen får du en telefon som på papiret skal være ganske lik One S fra HTC.

En god kontorpakke og ekstra muligheter for å organisere dagen med Asus' egen kalenderapp trekker oppover.

Basisfunksjonene fungerer også helt greit, med god lyd under samtale og et godt skjermtastatur. Batteritiden på telefonen alene er litt i korteste laget, men kobler du alle delene sammen har du batteritid som varer og varer. Men det er egentlig også det eneste du har.

Til slutt

Vi liker konseptet PadFone veldig godt, men etter å ha levd med den i noen dager har vi merket at idéen er langt bedre enn gjennomføringen. At det fortsatt fungerer så dårlig som det gjør etter at produktet har vært kjent i over ett år tyder på at det rett og slett har vært vanskelig å få dette til å virke skikkelig.

Vi ser ikke bort fra at det kommer nye oppdateringer til PadFone som bedrer tilstandene, men her er det mye som må rettes på. Folk flest vil sannsynligvis få en svært dårlig opplevelse med PadFone og bør velge noe helt annet.

Alternativene

Vi har alt nevnt HTC One S, og den er et svært godt alternativ til noen hundrelapper mer. Her får du bedre skjerm og langt bedre sammenskrudd programvare. Du mister imidlertid muligheten til å bruke telefonen som nettbrett.

En annen løsning for deg som vil ha litt av begge deler i ett produkt er Samsungs Galaxy Note. Med en skjerm på 5,4 tommer har du en mobiltelefon som kan gjøre mye av det samme som nettbrettene. I tillegg er den rask og god og har bra batteritid.

Hvis du kun er på jakt etter et av de beste produktene i mobilhyllen kan du også se på LGs Optimus 4X HD. Den har rask innmat, stor og kjempegod skjerm og et lekkert og velfungerende menysystem.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Asus PadFone på Amobil.no »

annonse