Samletest

Vi kårer Norges beste nettbrett

Her er nettbrettene som duger til både nytte og underholdning.

Ti heftige nettbrett

Amobil tester nettbrett og mobiltelefoner etter hvert som de kommer på markedet. Dette er en oversikt over de ti heftigste brettene på markedet nå, utarbeidet for TV 2 hjelper deg.

På grunn av ulik vekting av egenskaper kan terningkastene hos TV 2 avvike noe fra resultatene på Amobil.no. Et nettbrett som har fått høy karakter på grunn av at det er mye for pengene i sin klasse, kan komme dårligere ut i denne sammenligningen fordi vi i denne oversikten har fokusert på hvilke nettbrett som er best totalt sett. Før du velger hvilket nettbrett som passer for deg, er det viktig at du leser testen av hver enkelt modell.

Les også: Her er de perfekte mobilene å gi til jul

Hvilket brett som er det rette for deg er til syvende og sist avhengig av hva du vil bruke brettet til, og hvilke krav du stiler til de ulike egenskapene ved brettet.

10. plass:
Google Nexus 7

Pris: Fra ca. 2000 kroner (kun Wi-Fi)

Om pris er det viktigste kriteriet vil denne krype fra bunn til topp på lista. Brettet har også kraftig maskinvare, og en god, om enn noe liten, skjerm. Men minnet er begrenset til maksimalt 16 GB, og det kan ikke utvides med minnekort. Nexus 7 har bare et enkelt frontkamera for videosamtaler.

Et rimelig nettbrett med rask maskinvare og skarp skjerm.

Mangler kamera og har ikke HDMI-utgang. Mindre skjerm enn konkurrentene. Støtter ikke SIM-kort for mobilt Internett, og har begrenset minne som ikke kan utvides.

Les hele testen av Google Nexus 7
Finn laveste pris på Google Nexus 7

9. plass:
Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE

Pris: Fra ca. 4200 kroner (Wi-Fi og 3G/LTE)

Her er det raskeste nettbrettet målt i tilkoblingshastighet mot mobilt Internett. Samsung Galaxy Tab 8.9 har nemlig innbygget LTE, og kan i teorien surfe like raskt på mobilt internett, som du kan med en hjemme-PC koblet til et moderne fibernett.

Men skjermen er noe mindre enn på konkurrentenes brett, og her er ikke støtte for minnekort.

Lynraskt mobilt Internett i byer der LTE er bygget ut. Lett og solid. God skjerm. Sikkerhetsløsninger er inkludert.

Ikke blant de råeste i prosessorkraft. Ikke port for minnekort. Ikke HDMI-utgang.

Les hele testen av Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE
Finn laveste pris på Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE

8. plass:
Toshiba AT300

Pris: Fra ca 4700 kroner (kun Wi-Fi)

Toshiba AT300 er kort fortalt et nettbrett med 10,1 tommer skjerm, Android 4 og Nvidias firekjerneprosessor Tegra 3. Den kan lese SD-kort, som er den vanligste type minnekort i kameraer. Kortleseren leser også MicroSD-kort, forutsatt at du har en adapter.

Men prisen er stiv, ikke minst med tanke på at den mangler SIM-kort.

God kontorpakke, støtte for SD-kort, god formatstøtte for video, bra batterikapasitet.

Dyrere enn tilsvarende konkurrenter. Litt kjedelig design med mye plast. Noen tregheter i menyene. Den største og styggeste ladekontakten på markedet.

Les hele testen av Toshiba AT300
Finn laveste pris på Toshiba AT300

7. plass:
Acer Iconia Tab A510

Pris: Fra ca 3000 kroner (kun Wi-Fi)

Acer Iconia A510 er en svært god underholdningsmaskin. God lyd i både de innebygde stereohøyttalerne og når du kobler til eget lydutstyr til minijack-utgangen, gjør den godt egnet til musikklytting. Den gromme lyden kommer også til sin rett når du ser film. Også skjermen er velegnet til filmtitting. Men vi savner en del funksjonalitet for profffbrukere.

Meget god batterikapasitet. Kraftig prosessor. Svært god lyd. Bra pris

Svak på kontorfunksjoner. Svakt kamera. Ikke SIM-kort. Litt svak skjerm.

Les hele testen av Acer Iconia Tab A510
Finn laveste pris på Acer Iconia Tab A510

6. plass:
Sony Xperia Tablet S

Pris: Fra ca 4500 kroner med Wi-Fi og 3G

Dette brettet har en egenskap vi savner på de øvrige. Det er nemlig bygget for å tåle en vannsprut. Designen er også spesiell, da brettet har en flik som er brettet rundt fra front til bakside, omtrent som et magasin som er brettet. Dette gjør brettet litt tykkere på den ene siden, og holder du brettet i denne kanten vil det føles lettere enn det i realiteten er, fordi resten av brettet er så tynt og lett.

Kraftig prosessor, god skjerm, også i dagslys. Tåler vannsprut, og har en spennende design som skiller seg ut. Brettet har også innbygget infrarødt lys, så du kan bruke det som fjernkontroll. Tar standard SD-kort.

Svak støtte for videoformat. Krever adapter for HDMI. Litt treg oppstart fra dvale. Øreplugger følger ikke med.

Bli vår fan på Facebook!

Les hele testen av Sony Xperia Tablet S
Finn laveste pris på Sony Xperia Tablet S

Gå til neste side for å se vinnerne av testen!