Til hovedinnhold

Asus og Google samarbeider om nettbrett

Skal ta opp kampen mot Amazons billigbrett Kindle Fire.

Google og Asus vil i fellesskap lansere et 7-tommers nettbrett, skriver nettstedet Digitimes.com.

Nettbrettet kan komme på markedet så tidlig som i mai, og skal bli en direkte konkurrent til Amazons Kindle Fire-nettbrett. Prisen vil ligge på mellom 199 og 249 dollar, ifølge kilder Digitimes skal ha snakket med.

Les også: Amazons billigbrett er verdens mest populære

Google skal ved slutten av fjoråret ha etterlyst partnere som kunne produsere et Google-nettbrett, på samme måte som de samarbeider med Samsung om Google-telefonen Galaxy Nexus.

Valget skal ha falt på Asus på grunn av høy produktkvalitet og evne til å designe og produsere produkter for andre (såkalt ODM – Original Design Manufacturer).

Ifølge kildene Digitimes har snakket med, vil Google/Asus-nettbrettet bli det første nettbrettet som benytter Googles nye Google Play-tjeneste. Vi understreker at dette fortsatt er på ryktestadiet, men at Google skulle velge Asus som partner for sitt første nettbrett er ikke usannsynlig, selv om også Samsung burde være en veldig aktuell kandidat. HTC skal ha blitt spurt, men takket nei – fordi de mente at et billigprodukt som dette ville kunne skade merkevaren deres.

Om nettbrettet vil bli merket med "Nexus", er usikkert. Nexus-telefonene har vært forholdsvis kostbare referansemodeller, mens nettbrettet det er snakk om i denne sammenhengen som sagt skal være en billig innstegsmodell.

(Kilder: Digitimes.com)

annonse