Til hovedinnhold

Tre nye fra HTC

Det har lenge versert rykter om at også HTC skulle lansere en telefon med dobbeltkjerneprosessor. Dette ble langt på vei dementert under Mobile World Congress. HTC forklarte dette med at "alt er ikke bits og bytes". De ønsker å fokusere på funksjonalitet, brukervennlighet og design. Under kongressen lanserte de også en ny toppmodell, uten dobbeltkjerne, nemlig HTC Incredible S.

Les også: Sniktitt på HTC Incredible S

Stor var derfor overraskelsen da det kinesiske nettstedet xdn.cn publiserte bilder av det de hevder er HTC Pyramid, en telefon med nettopp denne nye og raske prosessortypen. Prosessoren skal være fra Snapdragon og ha en klokkehastighet på 1,2 gHz, noe som er mer enn de fleste andre telefoner i samme segmentet. HTC går høyt ut, og gir telefonen en skjerm på 4,3 tommer og hele 960 x 540 pikslers oppløsning. To kameraer på henholdsvis 8 og 1,3 megapiksler skal ta vare på video- og bildefunksjonalitet.

I følge det kinesiske nettstedet skal telefonen kjøre Android 3.0. Dette virker merkelig, da akkurat den versjonen er utviklet kun for nettbrett. Vi tror operativsystemet blir enten en 2.x-versjon, eller den ventede 3.1, som skal kunne brukes både i nettbrett og telefoner.

Skuffende testresultater

Nettstedet pocketnow.com kunne i går publisere Pyramids testresultater i testprogrammet Smartbench. Disse viste seg overraskende nok å være ganske skuffende. Vi håper dette kommer av at testene har blitt utført på en uferdig modell, og at vi kan få bedre resultater på den ferdige telefonen.

Rimeligere modeller

I tillegg til den nye toppmodellen, skal det også være to rimeligere modeller på trappene, begge med operativsystemet Windows 7. HTC Ignite med sine 3,7 tommer, 800 mHz klokkehastighet og kamera på 5 megapiksler kan ikke sies å være en ytelsesmaskin, men blir det billig nok, har den et marked.

Mange er interesserte i en telefon med et fullverdig taktilt tastatur. I dette segmentet lanserer nå HTC modellen Prime, som i tillegg til de samme spesifikasjonene som HTF Ignite, skal ha et skyvetastatur. Den blir sagt å være lillebror av toppmodellen HTC 7pro.

(Kilder: engadget.com, pocketnow.com, mobilsiden.dk, godevice.com)

annonse