Nyhet

HTC tapte første runde mot Apple

Dømt i retten for pantentbrudd, kan få konsekvenser for Android.

HTCs aksjer hadde en nedgang på 6,5 prosent i dag etter deres tap i retten mot Apple som har saksøkt det taiwanske selskapet for å ha begått flere patentbrudd. Avgjørelsen er kun en foreløpig dom og det forventes at HTC kommer til å anke dommen. HTCs aksjer skal ha falt hele 20 prosent siden den 4. juli grunnet spekulasjoner rundt utfallet av rettsaken.

Den første patenten det er snakk om handler om system og metode for å utføre en strukturert behandling av data. Den andre handler om sanntidssignalsystem for prosessering av sammenhengende overført data. Begge disse skal være viktige deler av dagens Android-systemer og kan få konsekvenser for Googles operativsystem dersom dommen blir opprettholdt.

Står på sitt

HTC på sin side er sikre på at de ikke har brutt noen regler og har kommet med følgende utsagn etter avgjørelsen:

– Vi er svært sikre på at vi stiller sterkt med tanke på å anke saken, vi er forberedt på forsvare oss med alle midler tilgjengelige, sier Grace Lei, hovedadvokaten til HTC. Vi mener at vi har alternative løsninger for de problemene Apple trekker frem. Vi ønsker å bli ferdige med denne saken slik at vi kan fortsette å skape de mest innovative mobilløsningene for brukerne, sier advokaten.

Det er ikke bare HTC som er i retten med Apple om dagen. Både Samsung og Motorola er i strid med det amerikanske selskapet om patenter og lignende. Apple har blant annet forøkt å forby salg av Samsung Galaxy S II fra USA.

(Kilde: bgr.com, pocketnow.com, phonearena.com)

Les også
Hils på Samsung Galaxy R
Les også
- Apple klarer ikke å innovere selv
Les også
– Apple er livredde for Android
Les også
iPhone oppdateres
Les også
Nye avsløringer om iPhone 5
Les også
Android vil dominere
Les også
Nå kan du jailbreake din iPad 2
Les også
HTC Flyer: Nettbrett på speed
Les også
HTC Wildfire S: Smått og godt
Les også
Nå vil folk ha Android-telefon
Les også
Android-nettbrett tar innpå iPad
annonse