Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestSmartmobiler

Dette er de smarteste smartmobilene

Nykommerne setter sitt preg på vår oppdaterte topp 10-liste.

10 til 6

Lurer du på hvilken mobiltelefon som topper vår topp 10-liste akkurat nå? Det lurte TV2 hjelper deg også på, og derfor har vi tradisjonen tro satt opp en liste der vi rangerer de smarteste mobilene vi har testet.

Husk at våre preferanser ikke nødvendigvis er de samme som dine. Det kan hende at mobilen som passer aller best for deg ikke finnes på vår liste, eller den kan ha havnet et stykke ned på lista. Alle mobilene vi har testet er gode mobiltelefoner. Men om du foretrekker Android, Windows Phone, iOS eller BlackBerry OS10 må du selv avgjøre. Din topp 10-liste behøver med andre ord ikke å stemme med vår.

Er det modeller du savner på denne lista, så kan det være at den ikke var ferdig testet da lista ble satt opp. Et slikt eksempel er Samsungs Galaxy 4, som er lansert , men foreløpig ikke gjort tilgjengelig for test.

I skrivende stund ser lista derfor slik ut:

Mobilene fra 10.- til 6.-plass:

#10 Samsung Ativ S Pris fra 3749 kroner

Samsung Ativ S. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Samsung Ativ S er en Windows Phone 8-mobil, med en fargesterk og god skjerm. Ytelsesmessig er den ikke helt på høyde med Samsungs toppmodeller med Android, men Windows Phone 8 er et lettdrevet operativsystem, så ting glir fint likevel. Telefonen har et bakdeksel i plast, med en tekstur som gjør at det ser ut som metall. Telefonen er lettere en Nokias flaggskip på samme operativsystem, til tross for at skjermen er større.

Men musikkspilleren er svak, og det følger ikke med noen navigasjonsløsning. Den har NFC, men støtter ikke 4G. Den kan heller ikke kobles til storskjerm via HDMI.

Les hele testen av Samsung Ativ S

Finn beste pris på Samsung Ativ S

#9 Nokia Lumia 920 Pris fra 4539 kroner

Nokia Lumia 920.

Nokia Lumia 920 er fremdeles flaggskipet i Windows Phone 8-familien. Ytelsene på telefonen er gode, ikke minst når det kommer til kamera. Telefonen har også en skjerm du kan betjene med hansker på. Kartløsningen som følger med gir gratis navigasjon over det meste av verden, uten at du er avhengig av å laste data under veis.

Men telefonen er stor, tung og kostbar, og den kjører et operativsystem som kommer til kort når det gjelder tilgang til flere av de mest populære applikasjonene.

Les hele testen av Nokia Lumia 920

Finn beste pris på Nokia Lumia 920

#8 Huawei Ascend D Quad Pris fra 2895 kroner

Ascend D q uad.

Huawei Ascen D Quad, har kraftig prosessor og er rimelig i innkjøp. Dermed kjemper den seg inn på topp ti-lista denne våren. I likhet med iPhone 5 mangler den 4G og NFC for trådløs overføring. Men underholdningsfunksjonene er gode, og du får med flere nyttige kontorprogrammer. Kameraet er bra, og telefonen scorer brukbart i ytelsestester.

Men telefonen har ikke Jelly Bean-versjonen av Android, og under det avtakbare bakdekselet finner du ikke annet enn plass for SIM- og minnekort.

Les hele testen av Huawei Ascend D Quad

Finn beste pris på Huawei Ascend D Quad

#7 Apple iPhone 5 Pris fra 4990 kroner

iPhone-5-startskjerm. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Apple var en gang kongen i smartmobilmarkedet, og rager fremdeles på toppen av salgslistene. God design, mange smarte applikasjoner og et brukergrensesnitt alle kan mestre, bidrar til telefonens popularitet. Skjermen er sylskarp, og kameraet tar fine bilder. iPhone 5 har mindre skjerm enn de fleste andre toppmodeller, til glede for deg som har små hender.

I tillegg har Apple satt en del begrensninger for deling av filer, og tilpasning av brukergrensesnitt.

Les hele testen av iPhone 5

Finn beste pris på iPhone 5

#6 Sony Xperia V Pris fra 3640 kroner

Xperia V. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Sonys første 4G-mobil kan skilte med et svært godt brukergrensesnitt og god skjerm. Kameraet er bra, og designen har elementer fra den populære Arc-modellen. Det ser ut som en helt vanlig smartmobil, men Xperia V er vanntett, og kan ligge en meter under vann i minst 30 minutter uten å ta skade av det.

Men skjermen er litt mindre enn på de heftigste mobiltelefonene på markedet denne våren.

Les hele testen av Sony Xperia V

Finn beste pris på Sony Xperia V

På neste side ser du hvilke mobiler som har begeistret oss mest den senere tiden.

Vil du være sikker på å ikke gå glipp av lignende tester? Lik oss på Facebook!

1 til 5

Her finner du de aller feteste mobilene som er i salg akkurat nå:

#5 BlackBerry Z10 Pris fra 4900 kroner

BlackBerry Z10. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Endelig har også BlackBerry kommet med en brukervennlig mobiltelefon. Denne har et brukergrensesnitt som skiller seg fra alle andre mobiltelefoner, men løsningen er svært intuitiv, og du venner deg raskt til de mange manøvreringsmulighetene Z10 kan by på. Maskinvaren er ikke like kraftig som på konkurrentene, men et effektivt OS gjør at ting likevel flyter smertefritt.

Selv om dette er et helt nytt OS, finnes det allerede rundt 100 000 applikasjoner du kan laste ned og installere. Enkelte Android-apper kan også kjøres på Z10. Men fortsatt mangler noen av de mest populære appene.

Les hele testen av BlackBerry Z10

Finn beste pris på BlackBerry Z10

#4 LG Nexus 4 Pris fra 3690 kroner

LG Nexus 4.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Nexus 4 er produsert av LG for Google, selskapet som står bak operativsystemet Android. Som Googles referansemodell har den naturligvis aller nyeste versjon av Android, i tillegg til at den er spekket med teknologi. Men det betyr også at du må klare deg uten mange av applikasjonene og menytilpasningene som andre produsenter legger på toppen av Android. Skjermen måler 4,7 tommer, og designen er elegant med glass både foran og bak.

Men Nexus 4 har bare 16 GB minne som ikke kan utvides med minnekort.

Les hele testen av LG Nexus 4

Finn beste pris på LG Nexus 4

#3 Samsung S III LTE Pris fra 4100 kroner

Samsung Galaxy S III.

Årets mobil i 2012 har nå fått støtte for 4G, og dermed henger den fremdeles med i toppen av resultatlisten. En lynrask prosessor, kombinert med en 4,8 tommer fargesterk Amoled-skjerm, har bidratt til å gjøre dette til en bestselger. Teknologien i S III er kraftig nok til at telefonen antakelig vil være å finne blant toppmodellene i lang tid fremover, selv om avløseren S 4 er ventet å komme senere denne våren.

Samsung S III er enklere designet, med mye plast i chassiset. Det gir ikke det samme kvalitetsinntrykket som enkelte av konkurrentene har.

Les hele testen av Samsung S III LTE

Finn beste pris på Samsung S III LTE

#2 HTC One Pris fra 4990 kroner

HTC One.

Det finnes ingen fasit for hva som er god design, men at HTC er gode på området er det ingen tvil om. HTC One kjemper helt i teten i vår test. Skjermen er en anelse mindre enn på testvinneren. Men den har samme full-HD-oppløsning, og fremstår som skarp og klar, samme hvilken innsynsvinkel du har. HTC One er også den råeste mobiltelefonen for partybilder, ettersom kameraet er det mest lyssterke som finnes på mobiltelefoner.

Men bildeoppløsningen er lav, noe som gir litt dårligere bilder enn konkurrentene under gode lysforhold.

Les hele testen av HTC One

Finn beste pris på HTC One

#1 Sony Xperia Z Pris fra 4950 kroner

Sony Xperia Z. .Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Sony Xperia Z er den aller heftigste mobilnyheten så langt denne våren. Telefonen har mange av de samme egenskapene som HTC One, men er i tillegg så vanntett at du kan bruke den i dusjen. I tillegg tar den svært gode bilder, og har full HD-skjerm med Bravia-teknologi som får selv gamle YouTube-klipp til å fremstå som nyutgivelser. Xperia Z har også støtte for de nye 4G-nettene, noe som gir lynrask nedlasting av filer fra Internett. En smart ladekrybbe følger med.

Det eneste som trekker litt ned er at skjermen har noe dårligere innsynsvinkel enn konkurrentene. Det vil du først og fremst vil merke om dere er flere som skal se på skjermen samtidig.

Les hele testen av Sony Xperia Z

Finn beste pris på Sony Xperia Z

Les også: Disse mobilene kom ikke med på topp fem-lista

Vil du være sikker på å ikke gå glipp av lignende tester? Lik oss på Facebook!

Les også
Her er juli-mobilene
Les også
Huawei dreper myten om simple kinamobiler
Les også
Nå kan Google Maps fortelle deg når bussen går
Les også
Slik lader du mobilen raskere
Les også
HTC One: Luksusmobilen som tar bilder i mørket
Les også
Demonstrerte nye bruksområder for Google Glass
Les også
BlackBerry Z10: Endelig, endelig, endelig!
Les også
Sony Xperia Z: Sonys supermobil lever opp til forventningene
Les også
Hva gjør du når mobilen går i stykker?
Les også
Slik var mobilåret 2012
Les også
Samsung Galaxy S III 4G: Årets beste mobiltelefon har fått lynraskt bredbånd
Les også
LG Nexus 4: LG Nexus 4 er Android slik skaperne vil ha det
annonse