Til hovedinnhold
SniktittOptimus G Pro

Her er LGs nye flaggskip

... men Optimus G Pro kommer ikke til Norge.

Slik ser Optimus G Pro ut fra siden.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
På toppen av LGs flaggskip har de plassert hodetelefonutgangen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Bildene vi så på Optimus G Pro så helt fantastiske ut. Vi regner med de kan ha vært optimalisert for skjermen, men kvaliteten var likevel imponerende.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Baksiden på Optimus G Pro har det samme discokulemønsteret som Nexus 4 har. Her er imidlertid byggematerialet plast.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Låsefunksjonen LG har laget er litt stilig. Når du trekker fingeren over skjermen, trekker du opp en boble som gradvis avslører innholdet bak.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Foldervisningen er stort sett slik vi er vant til.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Slik ser Q Slide-funksjonen ut, med to åpne apper og hjemmeskjermen bak.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Amobil.no / Barcelona: I dag åpnet mobilmessen Mobile World Congress offisielt. Et av de første stoppene på listen var LGs hall på det nye messeområdet her i Barcelona. Målet? Det nye mobilbeistet LG Optimus G Pro.

For å helle litt malurt i begeret med én gang – Optimus G Pro kommer ikke til Norge med det første. Etter hva vi får opplyst fra LGs representanter på stedet, er det en litt annerledes versjon som vil komme til de nordiske landene. Dette skal skyldes de at to markedene har vidt forskjellig smak, og at telefonen må tilpasses for vårt marked.

Det betyr ikke at Optimus G Pro ikke er griselekker.

Optimus G Pro er en såkalt phablet, navnet som har blitt gitt til blandinger mellom mobiler og nettbrett. Altså mobiler med svært store skjermer, for eksempel Samsungs Galaxy Note II.

Les også: Sniktitt på Huaweis nye Ascend P2

Heftig skjerm

LGs nye toppmodell har en skjerm som er 5,5 tommer stor. Den har IPS-teknologi i panelet, og full HD-oppløsning. Til sammen gjør det telefonen til en fryd for øyet. Fargegjengivelsen virket ekstremt god, og skjermen virket også mer enn tilstrekkelig lyssterk, da vi tittet på den.

LG gjør en stor sak ut av den korte avstanden mellom skjermpanelet og siden på telefonen. Den føles faktisk overraskende kompakt å holde, til tross for den store skjermen. Noen liten telefon er dette uansett ikke, så den passer nok ikke for alle.

Optimus G Pro er bygget i plast, men på baksiden ser vi igjen det samme "discokule"-mønsteret som preget glasset på baksiden av Google-telefonen Nexus 4. Alt i alt virker telefonen greit bygget, uten at vi får den samme voldsomme kvalitetsfølelsen av materialene her, som i HTC og Sonys nylanserte telefoner.

Under bakdekselet sitter det et stort batteri med kapasitet på hele 3140 mAh. Dekselet kan tas av, og batteriet kan byttes, ved behov.

Les også: Test av Sony Xperia Z

LGs utgave av Android

På den flotte skjermen kjører telefonen Android 4.1 Jelly Bean, med LGs tilpasninger oppå. Tilpasningene påvirker ikke selve strukturen i operativsystemet veldig mye. I motsetning til Huaweis nyere telefoner, har du både hjemmeskjermer og app-menyer her. Den grunnleggende måten å bruke telefonen på er altså slik vi er vant til fra Android.

Tilpasningene LG har gjort i operativsystemet dreier seg mer om relativt nye måter å bruke telefonen på. Vi har alt se apper dele skjerm på Samsungs telefoner, men LG tøyer denne strikken litt lenger. Der Samsung bare kan ha to apper på skjermen samtidig, kan Optimus G Pro ha inntil tre apper på skjermen om gangen.

Funksjonen har de kalt Q Slide. Den aktiveres ved å trykke på en knapp i appene som støtter løsningen. Så fort Q Slide er aktivert, krymper appen, og legger seg som et vindu over det andre du driver med. En trinnløs bryter gjør vinduet passelig gjennomsiktig, slik at du kan jobbe med det som ligger bak.

Kopien er bedre enn originalen

Dermed kan du ha en transparent videospiller liggende over e-postleseren din, hvis du vil. Hvis du vil åpne lenker fra en melding, kan også nettleseren legges i Q Slide-modus. Igjen regulerer du enkelt transparensen.

Plassering og størrelse på vinduene velger du selv. Etter å ha prøvd løsningen sitter vi igjen med et inntrykk av at LG har forsøkt å kopiere Samsungs nyere funksjoner, og faktisk fått til en langt bedre løsning enn originalen.

Ulempen er at Q Slide foreløpig bare støttes av LGs egne apper. Dermed er det ikke alt du kan jobbe med samtidig, men de innebygde appene burde dekke noen av de viktigste bruksområdene.

Som et olja lyn

Brukeropplevelsen i telefonen for øvrig er knallgod. Menyene lugger ikke i det hele tatt, og det er slik det skal være i en rå toppmodell anno 2013.

Den eneste skuffelsen Optimus G Pro byr på, er altså at den ikke kommer til Norge. Allerede nå går det rykter om en oppfølger Optimus G Pro. Akkurat hvilken variant som når norske breddegrader først er høyst usikkert, men vi gleder oss definitivt til den tiden kommer. Her virker det som om LG har funnet formen.

Les også: LG sniklanserer før mobilmessen

Amobil.no er tilstede på Mobile World Congress. Lik oss på Facebook, så gir vi lyd fra oss når det dukker opp noe ekstra spennende på messen.

annonse