Til hovedinnhold

LGs nye kraftplugg har litt av alt

Men, knapper på baksiden var litt uvant.

Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no
Slik ser hjemmeskjermen på LG G2 ut.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Det skal ikke være lett å skille seg ut. G2 likner mest av alt på en knappeløs Galaxy S4, men det er bare til du snur den.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
På baksiden har nemlig G2 både låsetast og volumtaster. LG hevder det er her folk flest har fingrene når de bruker telefonen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
De medfølgende filutforskerne blir stadig bedre. Ved siden av en kjekk representasjon av innholdet på telefonen, kan LGs variant også vise deg det du har i Dropbox-en din.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Produsentene av Android-telefoner stjeler funksjoner fra hverandre for tiden, og LG G2 har mange funksjoner vi har sett før, både fra LG og andre.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
LG G2 er en 4G-telefon, og den har god støtte for frekvensene som brukes og vil bli brukt i Norge. Det betyr, blant annet, kjapp surfing.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Vi liker at LG ser ut til å tilby en langt mer tradisjonell universalfjernkontroll i G2 enn Samsung og HTC gjør i Galaxy S4 og One. Her handler ikke alt om kabel-TV-tilbydere, men heller om det konkrete utstyret du har i TV-stua.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
LG skryter veldig av kameraet i nye G2.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Amobil.no / New York: Det har nesten blitt en liten trend å lansere nye, heftige, mobiltelefoner her i New York. LG er tredje produsent ut, og har i dag vist frem sitt nye mobilmonster, G2. En mobil som skal være så rå at LG har hoppet over hele Optimus-navnet.

Dagens lansering var en forholdsvis tilbakeholden og rolig affære, sammenliknet med Samsungs musikalsirkus, i samme by, tidligere i år. Likevel er det alltid et og annet rart vi blir fortalt skal revolusjonere smarttelefonbruken. Blant annet skal LG G2 ha ringetoner fra Wiens guttekor, og disse ringetonene skal være i særdeles god kvalitet.

Les også: Blir LG G2 høstens råeste mobil?

Vanskelig å skille seg ut

Vi tok en tur til testrommet for å sjekke hvordan LGs nye toppmodell er i bruk. Lever den opp til alle lovnadene?

Designen på LG G2 er pen å se til, men som kjent byr det på noen problemer å virkelig skille seg ut designmessig med dagens flate smarttelefoner. G2 minnet mest av alt om en Samsung Galaxy S4 uten knapper på fremsiden eller på sidene. Dette er nemlig en av nyhetene fra LG.

Uvante knapper

Ifølge undersøkelser produsenten har gjort, skal det ha vist seg at folk flest holder mobiltelefonene sine med fingrene i en vifteform på baksiden av telefonen – og ikke med fingrene opp langs siden. Dermed er det mye mer naturlig å ha knappene på baksiden.

Vi er litt skeptiske til akkurat denne påstanden. Det var fryktelig uvant å skulle bruke knappene på baksiden av LG G2, og når undertegnede skal ringe ut, er alltid fingrene plassert rundt sidene av telefonen.

Likevel har vi sett en rekke varianter på knappeplassering, og så langt er det ikke mange av dem som har vært spesielt vanskelige å venne seg til. For noen er altså dette muligens en mer naturlig måte å bruke telefonen på, for resten av oss kreves det nok alt fra noen timer til noen dager å bli helt fortrolig med denne plasseringen av knapper.

Verdt å få med seg er det også at det midterste feltet på baksiden bare er en av/på/skjermlås-knapp, og ikke har noe med fingeravtrykklesing å gjøre, slik mange rykter spekulerte om i forkant av lanseringen.

Fantastisk skjerm

Mobilprodusentene skjemmer oss bort med gode skjermer for tiden. LG fortsetter trenden med G2. Full-HD-skjermen er en IPS-variant som er både lyssterk og fin i fargene. Med sine 5,2 tommer er den også bittelitt større enn flere av sine viktigste konkurrenter.

Vi noterer oss at LG har sett til Norge for å demonstrere skjermen. En av de to videosnuttene på testtelefonene vi fikk prøve, var nemlig utvalgte smakebiter fra Norge i full-HD. Både Ålesund, Geiranger og Jostedalsbreen tok seg fantastisk godt ut på den flotte skjermen. Det er muligens ikke så relevant for telefonens del, men vi synes likevel det er litt morsomt at det står folk fra alle nasjonaliteter som sild i tønne rundt oss, og får den nye toppmodellen vist frem ved hjelp av norske landskap.

Egne og andres funksjoner

LG har lenge hatt sine egne menyer som kjører over Android. I G2 har menyene blitt oppdatert. Den første, og enkleste, konklusjonen vi kommer til er at Android-produsentene nå stjeler som ravner fra hverandre. Tendensen har vært tydelig en stund, og viste seg senest da vi testet Huawei Ascend P6 nå nettopp.

G2 har for eksempel automatisk skjermvakt, som passer på at skjermen blir værende på så lenge du ser på den. En særdeles nyttig funksjon vi kjenner fra Samsungs toppmodeller. Du kan også besvare telefonen ved å holde den opp til øret, eller dempe den ved å snu den med skjermen ned mot bordet.

Bank to ganger for å låse opp

LG har imidlertid også noen helt egne funksjoner. Siden låsetasten nå er plassert på baksiden av telefonen, er det ikke sikkert du når den enkelt. Dermed kan du nå låse og låse opp telefonen ved å tappe to ganger på skjermen. Funksjonen så ut til å fungere godt på telefonene vi fikk prøve. Telefonen livnet til hver gang vi prøvde å vekke den.

Å låse den med dobbeltapping var enkelt fra hjemmeskjermene, men med en app fremme var det litt vanskeligere å låse den på denne måten, siden appene flere ganger leste tappingen som vanlige berøringer. Om dette bare er noe man må leve med, eller om det skyldes tidlig programvare på testtelefonene vet vi ikke ennå.

Mekanisk stabilisering

Kameraet i G2 skal være svært godt, om vi skal tro LGs påstander. Her har nemlig LG fått på plass mekanisk stabilisering. LG G2 ble presentert som verdens første telefon som kombinerer denne teknologien med skikkelig høyoppløste bilder, og en helt flat bakside – tydelige spark til både HTC og Nokia der, altså.

I testområdet ble LG G2 vist frem sammen med to av sine nærmeste konkurrenter. Telefonene hadde maskeringstape over viktige detaljer og logoer, men både form og menygrensesnitt på konkurrentene avslørte at det handlet om Samsung Galaxy S4 og Apple iPhone 5.

Vi har aldri sett stabilisering være så synlig

Telefonene var satt i en "ristemaskin", som sørget for at alle tre hadde like mye bevegelse å handskes med. Vi har faktisk aldri sett mekanisk stabilisering være så synlig som under denne demonstrasjonen av G2. Et øyeblikk tvilte vi såpass mye på det vi så, at vi måtte vifte hendene bak kameralinsen, bare for å sjekke at det ikke dreide seg om en innspilt demonstrasjon.

Til tross for at telefonene ristet, stod nemlig bildet på LG G2 nesten helt i ro, mens det var tydelig og stor bevegelse i de andre to telefonene.

Vi fikk tatt noen bilder med G2 som du kan se nederst i denne saken.

Ikke minnekortstøtte

Det har vært en del usikkerhet rundt eventuell støtte for minnekort i G2. Testmodellene som ble vist frem her i New York hadde ikke luke for minnekort, og heller ikke avtagbart bakdeksel.

Etter det vi erfarer vil det finnes flere utgaver av G2, der enkelte kommer med minnekortstøtte, men der må du også leve med mindre batteri. Disse modellene vil ikke komme til Europa. Dermed vil det ikke være minnekortplass i den telefonen som kommer til Norge.

LG G2 har 32 GB innebygget lagringsplass, og rundt 26 GB skal være ledig for brukeren.

Litt av alt

Alt i alt fikk vi et solid og godt førsteinntrykk av G2. Telefonen ligger godt i hånden, og har en fantastisk skjerm. Det er ikke noe voldsomt enkeltpunkt den skiller seg ut på, men ser ut til å levere litt av alt det som vi tidligere har måttet gå til forskjellige mobilprodusenter for å få, ved siden av litt egenutviklet magi også.

LG G2 er oppfølgeren til Optimus G og Optimus G Pro.
Les testen av Optimus G her

Se videodemonstrasjon av LG G2 her

Vi gjør oppmerksom på at LG betalte for reise og opphold til New York.

annonse