Nyhet

HP lanserer billig-brett

Denne syvtommeren får BeatsAudio og 1,6 GHz prosessor.

I mengden av lanseringer under Mobile World Congress er det ikke lett å få et produkt ut i rampelyset. HP fikk det ikke til med nettbrettet Slate 7 de lanserte allerede på søndag.

Det nye nettbrettet er ikke tiltenkt forretningsmarkedet, men vanlige forbrukere. I motsetning til HP ElitePad tilpasset bedriftsmarkedet med Windows Phone 8, har Slate 7 fått Android OS 4.1 Jelly Bean.

7-tallet i navnet kommer av at nettbrettet har en syv tommer stor skjerm. Bakdekselet fås i svart, grå eller rød farge, og utformingen av nettbrettet er i rustfritt stål.

Lovende som musikkspiller

Til det noe sportslige preget passer det bra at Slate 7 har fått BeatsAudio-stempel. Andre mobiltelefoner som har vært stemplet med denne logoen har fått god kritikk i våre mobiltester for å ha god lydkvalitet og muligheter til å spille høyt og lekent selv gjennom krevende hodetelefoner og øreplugger.

Enheten kommer med 8 GB lagringsplass, og har i tillegg støtte for minnekort av typen Micro-SD.

1,6 GHz

Prosessoren er en ARM Cortex-A9 med to kjerner. Klokkehastigheten er 1,6 GHz.

Skjermen har en oppløsning på 1024 x 600 piksler. Det er noe lavere enn i Google Nexus 7.

Ifølge HP skal panelet av typen Field Fringe Switching (HFFS) gi en bred visningsvinkel, og gjøre det enkelt å lese dokumenter, spille spill og se på bilder og video også utendørs.

Lav pris

Nettbrettet skal dukke opp i butikkhyllene her til lands i løpet av sommermånedene. Prisen i Norge er foreløpig ikke kjent, men startprisen skal i utgangspunktet ligge på 149 euro, altså såvidt over 1100 kroner. Du må regne med å betale noe mer når merverdiavgift og annet er inkludert, men alt tyder på at nettbrettet havner i det nedre prissjiktet.

Her finner du flere nettbrettnyheter og
andre saker fra Mobile World Congress

(Kilde: pressemelding)

Les også
Tromsø Pad 9.7 Life: Tromsø-nettbrettet holder ikke mål
Les også
For et fett nettbrett!
Les også
Asus lanserte ny PadFone-toppmodell
Les også
Her er LGs nye flaggskip
Les også
Sony lanserer Xperia Tablet Z
Les også
Ubuntu klar for Nexus-nettbrettene
Les også
Den store nettbrett-guiden
annonse