Til hovedinnhold

Huaweis neste toppmodell kan være avslørt

Huawei P9 får 2,5D-glass og to kameraer bak, ifølge nye bilder.

VentureBeat/Tek.no, montasje

Det begynner å bli relativt lenge siden Huawei lanserte sin forrige toppmodell. Huawei P8, som fortsatt er toppmodellen i utvalget, ble faktisk lansert allerede i april i fjor, og dermed nærmer det seg med stormskritt lansering av en etterfølger. Men hvordan blir den seende ut?

Det kan det hende vi har fått vite mer om nå. GSMArena kan nemlig melde om at de første bildene av det som ikke overraskende forventes å bli kalt Huawei P9 er lekket, og de viser en riktig så lekker skapning i glass og metall.

Bildene stammer opprinnelig fra VentureBeat, som har fått tak i dem fra en ikke navngitt person som etter sigende skal ha fått klørne i en lanseringsklar modell.

2,5D-skjerm og to kameraer bak

De to kameraene og fingeravtrykkssensoren er et blikkfang på P9.
VentureBeat
Fremsiden byr ikke på mye spennende, men skjermen er nå i 2,5D.
VentureBeat

Bildene er ganske detaljerte, og bekrefter altså at modellen nok en gang blir bygget i metall og glass – slik som forgjengerne. Nytt av året er imidlertid at fremsiden har fått en skjerm med såkalt 2,5D-utførelse – altså at sidene buer svakt ut mot kanten. Dette gir et lekkert uttrykk, og er noe blant annet Apple har hatt stor suksess med i både iPhone 6- og iPhone 6S-generasjonene. Ellers er det lite nytt å melde fra fremsiden av telefonen, men på baksiden har det skjedde spennende ting.

Først og fremst er det kommet på plass hele to bakkameraer, med en medhørende tvillingsblits og et svart felt under. Det svarte feltet ser mistenkelig mye ut som en lasermåler, som betyr at P9 muligens får lynrask laserfokus å rutte med på kamerafronten.

Nøyaktig hva de to bakkameraene skal brukes til vites ikke, men som vi tidligere har skrevet om kan det være alt fra etterjustering av fokus til en ekstra stor vidvinkel.

Både kameraene, blitsen og lasermåleren sitter for øvrig innkapslet i et lite felt med glass i samme 2,5D-utførelse, litt på samme vis som i Google-mobilen Huawei Nexus 6P. Ellers er det også en rektangulær fingeravtrykkssensor på baksiden av P9. Sidene av telefonen er det ikke noen bilder av, men et bilde av bunnen viser at Huawei endelig får på plass den nye USB Type-C-standarden i toppmodellen sin

USB Type-C i bunnen, samt også hodetelefoninngang og høyttalerhull.
VentureBeat

Vil P9 komme i flere størrelser?

Spesifikasjonsmessig skal P9 bli noenlunde slik, ifølge ryktene:

  • Skjerm: 5,2 tommer, 1 920 x 1 080 piksler
  • Prosessor: Kirin 950 + Mali-T880 (GPU)
  • Minne (RAM): 3 GB
  • Batteri: 3 900 mAh.

Lagringsplass og kameraet vites det altså foreløpig ingenting om, foruten av Huawei visstnok skal ha et kamerasamarbeid med den kjente linseprodusenten Leica på gang. Men vi noterer oss at batteriet er svært velvoksent til denne skjermstørrelsen å være.

Forrige toppmodell lanserte Huawei også i ytterligere to størrelser og konfigurasjoner, i form av Huawei P8 Lite og P8 Max, men om de skal gjøre det også med P9-generasjonen er uvisst.

Lanseringstidspunktet er det også litt forvirring rundt. Noen mener at det vil skje allerede nå i mars, mens andre mener vi må vente til april eller mai. Se for øvrig alle bildene i bildekarusellen nederst!

Fikk du ikke med deg testen av Huawei Nexus 6P?
Dette er den råeste Nexusen til nå »

(Kilde: GSMArena, VentureBeat)

annonse