Nyhet

Nå får Huawei Leica-optikk i telefonene sine

Konkurransen om dine feriebilder hardner til.

På vei hjem fra mobilmessen i Barcelona ramlet det ned en pressemelding fra Huawei i innboksen. Den enorme kinesiske produsenten av mobiltelefoner og nettverk har inngått samarbeid med kameraprodusenten Leica.

Selve pressemeldingen er full av slike ting som sjefer sier når de ikke kan si så mye. Leica er glade for å kunne få produktene sine inn i et nytt marked, står det å lese, og mobilteknologi nevnes, uten at noen går i detalj.

Huaweis stadig heftigere toppmodeller

Dette kan bli Huaweis neste toppmodell, dersom ryktene stemmer.

Samarbeidet er likevel interessant i seg selv. Spesielt i lys av Huaweis utvikling på mobilfronten de siste årene. Vi har nemlig sett et gradvis økende fokus på heftige toppmodeller med gode kamera.

Spesielt nå i den store brettmobilen Mate 8 lot vi oss overbevise. Der møtte vi en mobiltelefon som kunne ta knallbra bilder selv om lyset var vanskelig. Det er imidlertid ikke mørket som er modellens store styrke, men snarere evnen til å håndtere flombelysning midt imot, eller inn fra siden.

Å eksponere hele bildet riktig når deler av det er ganske mørkt, mens andre deler er flombelyst, er en særdeles vanskelig øvelse, som ikke alle telefoner får til. Selv ikke når vi snakker om toppmodellene.

Generelt ble bildene vi fikk fra telefonen svært gode påfallende ofte. Det er ikke alltid et mobilkamera treffer hundre prosent, men Mate 8 er en av dem som kommer nærmest totalt sett.

Mangler litt i mørke situasjoner

Når vi så vet at Mate 8 gjerne kunne vært enda bedre i mørke situasjoner, blir samarbeidet med Leica svært spennende. Det tyske selskapet er kjent for å lage svært god, og ofte lyssterk, optikk. Det er avgjørende i slike situasjoner.

Dette kommer kun få dager etter at vi testet Samsungs nye flaggskip, Galaxy S7 Edge, der én av de viktigste fordelene er nettopp et knallbra kamera som yter godt i dårlig lys.

Tør vi håpe på at Huawei er i ferd med å skru opp konkurransen med noen ekstra knepp?

Kan minske savnet etter dedikert kamera

De fleste av oss bruker nesten bare mobilen til å fotografere i dag. Men det er på kveldstid savnet etter et skikkelig dedikert kamera dukker opp. Utviklingen nå gjør det savnet stadig mindre. Vi skal ifølge pressemeldingen få vite mer når samarbeidet har rullet videre en stund.

Det begynner å nærme seg ett år siden Huawei lanserte sin forrige toppmodell i normal størrelse. Den het P8, og testen leser du her. Det gikk en mengde rykter om oppfølgeren som ventes å hete P9. Den ble ikke avslørt i Barcelona slik mange av ryktene gikk ut på. Dermed ligger det trolig an til en lansering om kort tid.

Les også
Huawei bekrefter lanseringstidspunkt for sin neste toppmodell
Les også
Huaweis neste toppmodell kan være avslørt
Les også
Huaweis neste toppmodell har to kameraer på baksiden
Les også
Huawei Mate 8: Huawei Mate 8 har et rått mobilkamera pakket inn i en heftig telefon
Les også
Huaweis nye og kraftige toppmodell er rett rundt hjørnet
Les også
Huawei med ny og heftig toppmodell
annonse