Til hovedinnhold

Huaweis neste toppmodell kan være rett rundt hjørnet

Ferske rykter tyder på at det nye flaggskipet Huawei P9 ikke er langt unna.

Espen Irwing Swang, Tek.no

Huawei P8 var en lekker metallmobil som vi ga nesten full pott i vår anmeldelse i april, og nå ser det ut til at oppfølgeren til den snertne toppmodellen ikke er langt unna. Det melder blant andre nettstedet PhoneArena.

De nye opplysningene stammer fra kinesiske medier, som hevder at Huawei P9 skal lanseres i mars neste år. Det er med andre ord ikke mange månedene til vi muligens kan få kloa i det nye flaggskipet.

Får kraftig prosessor

Ikke så mye er kjent om Huawei P9 ennå, men som PhoneArena tidligere har meldt dukket det opp noen opplysninger om mobilen på den kinesiske mikrobloggtjenesten Weibo i november.

Huawei P9 får samme skjermstørrelse som P8, her avbildet, men byr på kraftigere innmat.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Ifølge denne informasjonen får det nye flaggskipet en 5,2-tommers skjerm, det vil si samme størrelse som P8. Det ryktes også at den skal utstyres med den kraftige Kirin 950-brikken, som også er ventet å dukke opp i Huaweis andre, kommende toppmodell Mate 8.

Fingeravtrykkleser og kurvet design

Kirin 950-brikken består av en firekjerners ARM Cortex A7- prosessor på 2,3 GHz og en firekjerners Cortex A53-prosessor på 1,8 GHz. Den har skiltet med et testresultat på hele 83 000 poeng i ytelsesmålingsverktøyet Antutu, som er blant de aller høyeste summene som er målt hittil for mobilbrikker.

I tillegg vil spekulasjonene ha det til at mobilen får 4 GB minne, at den kommer med Android 6.0 ferdig installert og at muligens skal by på fingeravtrykkleser. Den skal visstnok også få et kurvet design, uten at det er helt klart hva dette innebærer.

Huawei Mate 8 er heller ikke langt unna: Modellen skal antakelig vises på CES-messen i januar og får heftig innmat »

annonse