Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei Nexus 6P

Dette er den råeste Nexusen til nå

Og Huawei har lagt ved noe vi savnet i LGs Nexus 5X.

Espen Irwing Swang, Tek.no

Presentasjon og design

Det har vært knyttet en god del prestisje til å få utvikle Googles referansemobiler og nettbrett under merkenavnet Nexus. Samsung har så langt laget flest av dem, etterfulgt av LG og HTC. Men også Motorola og Asus har fått sette Nexus-navnet på et par av produktene sine. For Asus sitt vedkommende har det dreid seg om nettbrett, og ikke mobiltelefoner.

Nexus 6P er den første rene Google-mobilen fra Huawei, og dermed er også for første gang en kinesisk produsent tatt inn i Nexus-varmen. Det skulle egentlig bare mangle, for ingen mobilprodusent har hatt like kraftig fremgang i mobilmarkedet de siste årene. Huawei er verdens tredje største produsent av mobiltelefoner, og større enn kjente produsenter som Sony, HTC og LG.

Mye mobil for pengene

Etter flere år som OEM-produsent har Huawei klart å bygge opp sitt eget merkenavn. De siste par årene har Huawei vært synonymt med mye mobil for pengene.

At Huawei lager en Google-mobil betyr ikke at de er tilbake på OEM-sporet. Huawei har også sitt eget merke på telefonen, slik også LG har på Nexus 5X.

Mens LG Nexus 5X erstattet den litt mindre LG Nexus 5, erstatter Huawei Nexus 6P den noe større Motorola Nexus 6. Den minste er altså blitt større, mens den største er blitt mindre, om enn ikke så mye. Nykommeren har 5,7 tommer skjerm, det samme som Samsungs kjempemobil, Galaxy S6 Edge+. I likhet med Samsung har Huawei valgt å gi telefonen en god AMOLED-skjerm med en oppløsning på 2560 x 1440 punkter.

Mens LG Nexus 5X har et utseende som minner mye om Nexus 5, har Huawei satt sitt eget preg på Nexus 6P – i alle fall på baksiden. På fronten er det nemlig ikke annen forskjell mellom LG- og Huawei-versjonen enn størrelsen.

Slik ser telefonen ut på baksiden. De runde kantene gjør den god å holde, og den matte aluminiumen får telefonen til å fremstå som velbygget og solid. Rykter vil ha det til at glasset på kameradelen kan sprekke av seg selv, men i hvilken grad det stemmer, eller om det bare gjelder for en spesiell produksjonsserie, har vi ingen mulighet for å kontrollere. Vårt testeksemplar har ingen synlige skavanker.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Bygget i glass og metall

Huawei Nexus 6P har et skrog i metall. Versjonen vi har fått til test er koksgrå og matt, med en smal blank skråkant ut mot baksiden. Kanten er smal, men den lille detaljen er med på å heve inntrykket av telefonen.

Telefonen er også tynn, med sine 7,3 millimeter. Helt i toppen der kameraet sitter er den imidlertid nesten én millimeter tykkere, uten at det virker skjemmende. Telefonen kan kanskje se litt topptung ut, men det er den ikke. Tyngdepunktet finner vi ganske nøyaktig midt på telefonen.

På høyre side har Nexus 6P en volumtast og en tast som tenner og slukker telefonen. Tastene er avrundet og ligger slik at volumet er enkelt å kontrollere, også under samtale.

Sensoren reagerer lynraskt. Den fungerer også når vi har regnvåte fingre, men om den fremdeles vil virke om du bader på deg rosinhud er vi litt usikre på. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Lynrask fingeravtrykksensor

I likhet med Nexus 5X har P6 en fingeravtrykksensor formet som en liten sirkel på baksiden. Fingeravtrykkleseren er lynrask, og fungerer også når telefonen er i dvale. Det betyr at telefonen han vekkes og låses opp i en og samme berøring, Leseren har vist seg å fungere også når vi har hatt våte fingre.

Siden leseren sitter midt på baksiden, kan du ikke bruke den når telefonen står i en bilholder eller ligger på et bord. Har du valgt kode som alternativ må du skrive denne inn på skjermen. Da holder det ikke med fire tall, slik vi er vant til. Her må du også bruke bokstaver.

Nå skal du ikke fikle med mobilen mens du kjører, men om du insisterer vil det nok være tryggest at du satser på ansiktsgjenkjenning. Dette er ikke like sikkert som lås betraktet, men atskillig mer trafikksikkert enn å fikle med sensoren på baksiden av telefonen, eller forsøke å skrive koder med bokstaver og tall mens du kjører.

Nexus-logo på ryggen

På baksiden av telefonen finner du også en stor Nexus-logo. I dette tilfellet er logoen trykket i sort på koksgrå bakgrunn, noe som gir et langt mer elegant preg enn sølvtrykket på den hvite Nexus 5X-en vi testet.

Telefonen kommer ellers i «fargene» grafitt, aluminium og frost. Ingen spennende rosegull, sjøblå, flaskegrønn, gull eller kobber her, altså.

USB Type-C har enn så lenge både fordeler og ulemper. Huawei har i motsetning til LG valgt å legge ved en overgang fra vanlig USB til Type-C. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

USB Type-C

Ladekontakten sitter under telefonen og er den nye USB type-C, der kontakten kan vendes begge veier. Som på LG Nexus 5X følger det med en ladekabel med USB Type-C-plugg i begge ender. Men Huawei har i tillegg lagt ved en liten USB til USB Type-C-kabel. Den er bare ca. 35 centimeter lang, men den kan redde dagen din. Med denne kan du nemlig lade telefonen i bilen, fra en PC eller fra et nødstrømbatteri. Dessuten kan du bruke kabelen for å flytte data mellom en PC og telefonen.

Med tiden vil flere enheter få støtte for USB Type-C, men frem til et skjer kan det være lurt å ha den lille ekstrakabelen i beredskap.

Men hvordan er så den første kinesiske Nexus-mobilen å bruke?
Mer om det på neste side >>

Huawei Nexus 6P 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Huawei Nexus 6P 32GB

10
Fantastisk
sitatHar du store never og slunken lommebok er dette antakelig den beste mobilen du kan kjøpe.

Fordeler

 • +
  Full metal body
 • +
  Rask fingeravtrykkleser
 • +
  Svært god lyd
 • +
  Stor og god AMOLED-skjerm
 • +
  Marshmallow
 • +
  Et av de bedre mobilkameraene
 • +
  God batterikapasitet
 • +
  USB Type-C – overgang følger med.

Ting å tenke på

 • Støtter ikke minnekort
 • Ikke vanntett
 • Til Norge kommer bare 32 GB-versjonen

Funksjoner, teknologi og bruk

Huawei Nexus 6P har en kraftig maskinvare. I motsetning til andre nyere toppmodeller fra Huawei, har selskapet her skrotet sin egen HiSilicon-brikke til fordel for en Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 med fire Cortex-A53 kjerner klokket til 1,55 GHz, og fire kjerner Cortex-A57 klokket til 2,0 GHz. I kombinasjon med grafikkbrikken Adreno 430 gir dette bedre resultater i syntetiske tester enn det tidligere Huawei-modeller har oppnådd.

Kombinasjonen er imidlertid ikke helt ukjent. Dette er samme brikkesett som brukes i Sony Xperia Z5 og Z5 Premium, og i ZTE Axon. Nå handler det om en nyere versjon av brikken enn den som først kom på markedet, og som skulle vise seg å ha et problem med overoppheting.

En meget god skjerm

Skjermen er god, men enkelte vil kanskje synes fargene er litt i overkant friske. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

AMOLED-skjermen på Nexus 6P har en oppløsning på 1440 x 2560 piksler. Skjermen er beskyttet av et Corning Gorilla Glass 4 med oljeavvisende overflate. Oppløsningen er altså på nivå med de andre supermobilene i markedet, bare overgått av Sony Xperia Z5 Premium, den eneste som har 4K-skjerm.

Vi har sagt det før, og gjentar det gjerne – ved normal bruk klarer du ikke å se om det er en Full HD eller 4K-skjerm du ser på, når den ikke er større enn dette.

Et av de beste mobilkameraene

Kameraet i Huawei Nexus 6P har tilsvarende bildebrikke og laserfokusering som Nexus 5X. Da vi testet Nexus 5X omtalte vi kameraet som bra. Vi kan gjerne kalle det meget bra også, men hva som er bra eller meget bra avhenger av hva utsagnet refererer til. Sammenliknet med de fleste andre mobiltelefoner er det meget bra, men som kamera betraktet er dette et brukbart kamera, i den forstand at det tar bilder som er gode nok til et vidt bruksområde.

Telefonen har et godt kamera, til tross for at oppløsningen er lavere enn på flere av konkurrentene. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

For den som er opptatt av sfærisk- og kromatisk aberrasjon, vignettering, signalstøy og den slags, vil et mobilkamera selvsagt aldri bli et «brukbart» alternativ til et dedikert kamera med større brikke og bedre optikk. Men de beste mobilkameraene er nå så gode at det med litt godvilje er mulig å overse de tekniske begrensningene disse kameraene har, og heller glede seg over det bildene viser.

Enkle, men litt få innstillingsmuligheter

Ellers har kameraet enkle funksjoner som lar deg knipse «bildebobler» som skaper en VR-effekt når du ser på dem, panorama, og soft-fokus. Sistnevnte brukes for å få motivet skarpt, mens bakgrunnen blir sløret.

Det du ikke har, er muligheten for å stille blender eller lukker manuelt. Du kan heller ikke stille ISO-verdien, eller hvitbalansen manuelt. Du får ikke RAW-bilder fra kameraet, så det er begrenset hva du kan fikse på i etterkant, men så er også svært få mobilkameraer som har dette.

Filmer i 4K, men ikke ubegrenset

Videokameraet fungerer nokså utmerket, i alle fall om du er stødig på labben. Du kan filme i 4K om du ønsker det. Men klippene kan ikke være mer enn 8 minutter lange, for da stopper opptaket automatisk. Det er antakelig for å hindre overoppheting av telefonen, som unektelig blir ganske varm når du filmer i 4K.

4K spiser også godt av minnekapasiteten i telefonen. Vårt 8 minutter lange testopptak ble til en 2,35 GB stor videofil. Det er neppe noe du vil laste opp til Dropbox, i alle fall ikke over mobilnettet.

Skal vi trekke frem en ting vi savner ved kameraet ut over manglende innstillingsmuligheter, så er det optisk bildestabilisering.

Nederst på denne siden kan du se noen eksempelbilder knipset med Nexus 6P.

Kino i lommen

Denne godgutten er filmet i 4K, mens skjermen på telefonen er quad-HD. Du ser ingen forskjell. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Skjermen på telefonen er godt egnet for film, men fargene er litt vel mettet. Det blir litt som på TV-skjermene du ser i butikkutstillinger, der produsentene forsøker å overgå hverandre i fargemetning, fordi virkeligheten faktisk ser nokså utvasket og «blodfattig» ut.

Men de gode fronthøytalerne og den store og høyoppløste skjermen gjør dette til en utmerket film-mobil.

Musikk fra Google

Musikk-appen er Googles egen. Den kan med fordel byttes ut med et av de mange alternativene du finner i Google Play Butikk. Maskinvaren for musikkgjengivelse er det lite å utsette på. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Musikk-appen er Googles egen «Play Musikk», der du også kan abonnere på musikkstrømming. Appen er den samme som i Nexus 5X, men maskinvaren er bedre. Det betyr ikke bare at du kan spille høyere, men at du også får renere lyd i hodetelefonene. Øreplugger eller hodetelefoner er imidlertid ekstrautstyr. Musikk-appen har heller ikke noen funksjon for lydutjevning (equalizer). Den som ønsker flere funksjoner kan selvsagt velge en annen musikk-app fra Google Play.

I likhet med LG Nexus 5X har også Nexus 6P to store «høyttalergriller» på fronten. Men på LGs modell er det bare den ene av disse som faktisk er en høyttaler. På Huawei Nexus 6P spiller begge, og de spiller nokså høyt. Den store konsertopplevelsen gir de nok ikke, men du hører at det er stereo. Ellers er høyttalerne fine om du ser film på et sted der du ikke forstyrrer noen, eller om du bruker mobilen til konferansetelefon i et lite møterom.

Samme grensesnitt som Nexus 5X

Programvaren du får med når du kjøper telefonen er preget av at dette er en Google-mobil. Det betyr at alle Googles apper, eller i alle fall svært mange av dem, er å finne på telefonen. Musikkspilleren er allerede nevnt, og i tillegg kommer Play Filmer, Play Spill og Play Bøker.

I en annen gruppe finner du Google Søk, Gmail, Maps, Google+, Kalender, Hangouts, nyheter og vær, YouTube og Foto. I tillegg finner du dokumenter, regneark, presentasjoner, disk (skylagring) og standardappene for klokke, kalkulator, kontakter og så videre. Selv om telefonen har en helt ny versjon av Android, er det fint lite som ser nytt ut, og appene er de vi kjenner fra før.

Ikonene er enkle, og Google-appene er gruppert i to kategorier på startskjermen. Som på andre Android-mobiler kan du gjøre mange tilpasninger i brukergrensesnittet. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Marshmallow

Siden operativsystemet er Googles nye Marshmallow, og programvaren er identisk med det du finner på LG Nexus 5X, kan vi gjenta noe av det vi sa om denne.

Hold lenge på hjem-tasten, eller trykk raskt to ganger for å åpne «Google Nå». Ellers henter du varselpanelet ved å trekke ned fra toppen av skjermen med en finger. Trekker du med to fingre (eller med en finger en gang til) får du opp snarveier til de mest brukte innstillingene. Slik fungerer det også på de fleste andre mobiler med Android.

Du har hjemmeskjermer du kan legge dine mest brukte apper og moduler (widgets) på, og du har en appmeny der alle apper er plassert fire i bredden på en lang liste du kan bla deg nedover i. Ikonene ligger på en hvit bakgrunn, og de fire du brukte sist ligger på toppen av listen. Her er også et søkefelt som gjør det enkelt å finne appen du leter etter.

Endringene som følger av at denne telefonen kjører Marshmallow er med andre ord ikke påfallende.
Artikkelen fortsetter under bildet.

Startskjermen har snarveier til de fleste av Google-appene. Resten av dem finner du når du åpner applikasjonsmenyen som ligger bak det hvite ikonet med seks sorte prikker på.

Dette er nytt

Apptillatelser: Du kan enkelt velge hvilke funksjoner hver enkelt app skal ha tilgang til på mobilen din. Før måtte du ta stilling til dette når du installerte appen, men nå blir du spurt om du vil gi tillatelse første gang funksjonen blir aktivert. Du kan enkelt redigere tillatelser når du måtte ønske det.

Minnebruk: I Android 6.0 Marshmallow får du mye bedre oversikt over hvor mye minne (RAM) hver enkelt app bruker. Om det viser seg at enkelte apper spiser uforholdsmessig mye av batteriet, kan du enkelt tvinge dem til å stoppe.

Støtten for fingeravtrykk er svært god. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Bedre støtte for fingeravtrykk: Fingeravtrykkteknologien er nå bakt inn i operativsystemet. Det betyr at du blant annet vil kunne bruke fingeravtrykk til å låse opp enkeltapper, eller for å bekrefte kjøp i Google Play. Fingeravtrykkleseren på Nexus 6P er lynrask og presis. Du finner den på baksiden av telefonen, i form av et sirkulært felt under kameraet. Du trenger ikke å stryke fingeren mot leseren, og du trenger heller ikke å tenke på hvilken retning du holder fingeren i. Leseren fungerer nemlig 360 grader.

Automatisk sikkerhetskopiering: Marshmallow har innebygget sikkerhetskopiering av appdata. Data lagres ubegrenset, men bare opp til 25 megabyte per app. Telefonen har ikke støtte for minnekort, men fungerer utmerket med skylagring – i alle fall så lenge du har en god nettverksforbindelse.

Mer effektiv strømstyring: Marshmallow har en strømsparingsfunksjon, kalt Doze. Om du ikke bruker telefonen på en stund reduseres bakgrunnsprosesser, og strømbruken optimaliseres for å forlenge batteritiden. Vi har ikke testet dette, men ifølge Google skal det gi opp mot en dobling av standby-tiden. Batterikapasiteten på Nexus 6P er også betydelig bedre enn på Nexus 5X. Det skyldes selvsagt først og fremst at batteriet er større, men også at OLED-skjermen ikke krever like mye strøm.

Dette finner du i esken: Telefon, lader, en kort USB til USB Type-C-kabel, en noe lenger USB-Type-C til Type-C-kabel, litt tørt lesestoff og en nål du kan åpne simkort-luken med (nanosim). Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Raskere lading: Den nye USB Type C-laderen skal kunne lade batteriet opptil tre ganger raskere enn ved standardlading. Men Nexus 6P støtter ikke trådløs lading, og du kan ikke lade med en vanlig MicroUSB-kabel. En overgang følger med, og reduserer faren for at du ikke skal få nødladet telefonen.

Custom Tabs: Marshmallow lar utviklere benytte nettleseren Chrome på en ny måte. Følger du en lenke i en eller annen app, skal du slippe at lenken åpnes i Chrome-appen. I stedet skal fanen kunne vises i et eget tilpasset vindu på toppen av appen som initierte visningen. Vi har så langt ikke funnet apper på de nye Nexus-mobilene som fungerer på denne måten, men vi antar det vil tilsvare måten Facebook-appen lenge har åpnet lenker på.

Integrering av minnekort: Nexus 6P støtter heller ikke minnekort, og kan følgelig ikke gjøre nytte av den nye Marshmallow-funksjonen for integrering av minnekort i systemminnet. På telefoner som støtter minnekort vil du altså kunne bruke minnekort som en del av systemminnet. Da slipper du de ulempene vi tidligere har sett med at enkelte apper ikke tillater at data lagres på minnekortet.

Kontor uten «arkivskap»

Applikasjonsmenyen. Her er alle appene du finner på Nexus 6P før du legger til dine egne favoritter.

Kontorløsningen er også den samme som på LG-versjonen, hvilket vil si at den har Googles kontorapper for dokumentbehandling.

Det er lite å utsette på kontorappene til Google. En fin ting er den tette integrasjonen mot Google Drive, som gjør at du kan jobbe med samme dokument på flere enheter uten å måtte sende det hit og dit. Trykker du «lagre» på én enhet, er dokumentet med endringer lagret også på de andre.

Men noe vi ikke finner, er en god filutforsker. Vil du sortere og arkivere filer i mapper og ha full kontroll på hva som er lagret hvor, må du laste ned en filutforsker (File Explorer) fra Google Play. Alternativt har du en dårlig utforsker som er gjemt bort i innstillingsmenyen > Lagring og USB > Utforsk.

Trøblete filoverføring

Et annet problem vi støtte på dukket opp når vi skulle overføre filer mellom telefonen og PC-en. Vi koblet til kabelen, og telefonen dukket opp i utforskeren på PC-en. Men utforskeren hevdet at det ikke var noe innhold i telefonen.

Det ordnet seg ikke før vi reinstallerte USB-driveren på PC-en.

God dekning, god samtalelyd

Huawei er flinke med radioteknologi, og selskapet har også levert de fleste basestasjonene som benyttes her til lands. Telenor valgte Huawei da de byttet ut sitt mobilnett for å kunne ta bedre hånd om 4G-trafikk, og Huawei leder arbeidet med å utvikle neste generasjon mobilnett med 5G. Da er det kanskje ikke så rart at denne telefonen har god radiofølsomhet.

Den støtter LTE Cat6, som betyr teoretiske hastigheter opptil 300 Mbps ned, og 50 Mbps opp. Den støtter også Wi-Fi 802.11 a/b/g/n og ac, i tillegg til dual-band, Wi-Fi Direct og DLNA. I likhet med de fleste andre smartmobiler kan den også brukes som trådløst aksesspunkt for andre enheter med Wi-Fi-støtte, som nettbrett, bærbare PC-er eller kameraer.

Lyden ved ordinære mobilsamtaler er også god.

Dermed gjenstår et viktig spørsmål; er Huawei Nexus 6P verd pengene?
På neste side kan du sjekke alternativene og lese vår konklusjon >>

Huawei Nexus 6P 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Huawei Nexus 6P 32GB

10
Fantastisk
sitatHar du store never og slunken lommebok er dette antakelig den beste mobilen du kan kjøpe.

Fordeler

 • +
  Full metal body
 • +
  Rask fingeravtrykkleser
 • +
  Svært god lyd
 • +
  Stor og god AMOLED-skjerm
 • +
  Marshmallow
 • +
  Et av de bedre mobilkameraene
 • +
  God batterikapasitet
 • +
  USB Type-C – overgang følger med.

Ting å tenke på

 • Støtter ikke minnekort
 • Ikke vanntett
 • Til Norge kommer bare 32 GB-versjonen

Konklusjon og alternativer

Mens LG Nexus 5X er en litt dyr mellomklassemobil, er Huawei Nexus 6P akkurat så «premium» som P-en i navnet skal markere. Her dreier det seg om en smartmobil av ypperste merke, med kraftig maskinvare, elegant design og en svært god skjerm. Den har en skjerm som er 5,7 tommer, og plasserer seg med det i kategorien brettmobil, eller «phablet», som noen også kaller det.

Relativt kompakt, til tross for stor skjerm

Men selv om skjermen er stor har Huawei og Google gjort en god jobb med å høvle bort overflødig masse. Resultatet er en telefon som er atskillig mer håndterbar enn forgjengeren Google Nexus 6 fra Motorola. Det vil alltids være noen som ikke liker designen på en mobiltelefon, og enkelte har kommentert at telefonen er tykkere over kameradelen.

Vi synes ikke det virker skjemmende, og foretrekker denne løsningen fremfor en flatere versjon med svakere kamera. Over den litt tykkere delen ligger også et stilig glassparti som er rundet og buet i endene.

Spiser kirsebær med de store

Kort oppsummert er dette en mobiltelefon som stiller i samme klasse som Samsung Galaxy S6 Edge+, Sony Xperia Z5 Premium og Apple iPhone 6S Plus. Men Nexus 6P mangler det lille ekstra som du får med de andre modellene. Sony er vanntett, støtter minnekort og har 4K-skjerm, Samsung støtter trådløs lading og har buede skjermkanter med tilleggsfunksjoner på, mens Apple iPhone 6S Plus har en skjerm med 3D-touch, der du kan gjøre stillbilder «levende», eller hente opp menyvalg ved å øke trykket mot skjermen.

Nexus 6P har ikke noe av dette. Den har riktignok en lynrask lader med USB Type-C-kontakt som kan settes inn begge veier, men frem til dette blir vanligere kan det knapt kalles en fordel.

Den største forskjellen på toppmodellene og de som følger hakk i hel er ikke hva du kan bruke dem til, men hva du må betale for dem.

Meget gode funksjoner

Huawei Nexus 6P er både lekker og funksjonell, og i tillegg har den et kamera som er blant de beste du kan få i en mobiltelefon. Batterikapasiteten er god, og samtalekvaliteten også. Fingeravtrykkleseren svikter ikke den heller, men vi må medgi at det kan være litt tungvint å komme til den når vi har lagt telefonen på bordet og skal sjekke noe.

Telefonen har ikke fått Huaweis smarte knokefunksjoner, de du finner i Mate S og Honor 7. Brukergrensesnittet er likevel bra, og apper starter lynraskt.

Alternativene er dyrere – stort sett

Huaweis Nexus 6P er en gjennomført god mobiltelefon. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Et eksempel på en toppmobil til en fornuftig pris, er LG G4. Her får du en fullspekket smartmobil med stilig design og et helt rått kamera til 4290 kroner. Det er 1700 kroner billigere enn Huawei Nexus 6P, og bare halve prisen av det enkelte av konkurrentene koster. LG G4 har riktig nok litt mindre skjerm, men samme antallet piksler. LG G4 har 16 GB minne og støtter minnekort, mens den billigste Nexus 6P-en har 32 GB minne som ikke kan utvides.

Vi nevnte også Mate S, som er Huaweis eget flaggskip. Dette er også en metallmobil, men den har en annen prosessor og litt mindre skjerm, samtidig som den koster det samme som Nexus 6P. På pluss-siden kommer at den støtter minnekort.

Mer status

Om du vil ha en telefon som nok gir litt mer status enn Nexus 6P, er Samsung Galaxy S6 Edge+ et alternativ. Den har omtrent samme skjerm som Nexus 6P, men her er skjermen bøyd ut mot kantene. Denne modellen koster fra ca. 7500 kroner med 32 GB minne, og dermed er den ca. 1500 kroner dyrere enn Huawei Nexus 6P.

Sony Xperia Z5 har litt mindre skjerm (5,2 tommer) og koster rundt 500 kroner mer enn Nexus 6P. Xperia Z5 er til gjengjeld vanntett, og støtter minnekort.

Vi tar med iPhone 6S Plus også, selv om denne er atskillig dyrere. Den koster 8500 kroner med 16 GB minne, halvparten så mye minne som det er i Nexus 6P. Velger du den ett år gamle versjonen uten 3D-Touch (6 Plus) blir den bare ca. 1000 kroner dyrere enn Nexus 6P. Vi nevner den, for om du allerede er en del av Apple-universet og trives med det, er det ikke sikkert at noen av Android-mobilene vil passe for deg.

Huawei Nexus 6P 32GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Huawei Nexus 6P 32GB

10
Fantastisk
sitatHar du store never og slunken lommebok er dette antakelig den beste mobilen du kan kjøpe.

Fordeler

 • +
  Full metal body
 • +
  Rask fingeravtrykkleser
 • +
  Svært god lyd
 • +
  Stor og god AMOLED-skjerm
 • +
  Marshmallow
 • +
  Et av de bedre mobilkameraene
 • +
  God batterikapasitet
 • +
  USB Type-C – overgang følger med.

Ting å tenke på

 • Støtter ikke minnekort
 • Ikke vanntett
 • Til Norge kommer bare 32 GB-versjonen
annonse