Til hovedinnhold

HTC One M10 kan bli den første i One-serien med et virkelig bra kamera

Nye opplysninger om kameraet i den kommende toppmodellen.

Finn Jarle Kvalheim/montasje

HTC gjorde tidligere et stort poeng ut av sin såkalte UltraPixel-teknologi, hvor tanken var at få bildepunkter fordelt over en ganske stor bildebrikke skulle gjøre kameraet bedre egnet for fotografering i dårlig lys. I HTC One M9 valgte imidlertid HTC å gå bort fra UltraPixel-teknologien i hovedkameraet i telefonen, og i stedet gå for en mer tradisjonell 20 megapiksel-brikke.

Nå kan det imidlertid se ut som om UltraPixel får et comeback i HTCs kommende HTC One M10-modell. Det skriver PhoneArena.

Piksel-kompromiss

Den opprinnelige HTC One (M7) fra 2013 var den første HTC-mobilen med UltraPixel-teknologien. HTC

I praksis viste det seg at UltraPixel-teknologien som ble brukt i HTC One (M7) og HTC One M8 hadde like mange ulemper som fordeler. Kameraene var veldig lysfølsomme, men tok ikke spesielt gode bilder i dagslys. Den lave oppløsningen på bare 4 megapiksler gjorde også bildene uegnet for beskjæring.

Ifølge de siste ryktene vil HTC nå gå tilbake til en bildebrikke med mye lavere oppløsning enn fjorårets M9-modell, men vesentlig høyere enn de første UltraPixel-kameraene.

PhoneArena viser til Twitter-brukeren LlabTooFeR som hevder å vite at M10 vil være utstyrt med en Sony IMX377-bildebrikke på 12 megapiksler. Dette er den samme bildebrikken som sitter i Huawei Nexus 6P – en telefon som har fått mye skryt for at den tar gode bilder. Det er derfor grunn til å håpe at HTCs kommende toppmodell får et løft i kamerakvaliteten.

Brikken har en pikselstørrelse på 1,55 mikron (μm), mens HTC One og One M8 hadde 2 mikron store piksler. Pikslene er dermed ikke like store som i de opprinnelige UltraPixel-kameraene, men større enn det som er vanlig på de fleste mobilkameraer: rundt 1,2-1,4 mikron.

Laserbasert fokus

I tillegg til en ny bildebrikke, vil HTC One M10 også få laserbasert fokus, som skal gi raskere fokusering. Vi kjenner teknologien fra blant annet LG G4. Det er også autofokus basert på fasedeteksjon, samt optisk bildestabilisator, ifølge PhoneArena.

De siste ryktene går nå på at HTC One M10 vil bli lansert på et arrangement den 11. april i London, og at den vil komme i salg i mai. Telefonen gikk opprinnelig under kodenavnet «Perfume». Ifølge PhoneArena er det ikke sikkert telefonen vil få navnet One M10. I stedet går det rykter om at telefonen vil få et helt nytt navn.

VentureBeat skriver at telefonen ellers vil bli utstyrt med en Snapdragon 820-brikke, 4 GB RAM og 32 GB lagringsplass (23 GB ledig). Telefonen skal komme med Android 6.0.1 Marshmallow og en 1440 x 2560 punkters AMOLED-skjerm på 5,1 tommer.

Tidligere har det vært spekulert i en 6-tommers skjerm, og Twitter-brukeren LlabTooFeR hevder skjermstørrelsen skal være 5,2 tommer. Det viser bare at slike rykter bør tas med en liten klype salt.

Om litt over en uke starter Mobile World Congress:
Her finner du de siste ryktene og nyhetene om hva som kommer på MWC »

(Kilder: VentureBeat, PhoneArena, LlabTooFeR)

annonse