Nyhet

Ipad tar over styringen?

De fleste har vel fått med seg av Apples tavle-maskin kommer på markedet i løpet av våren. Dette pekebrettet med 9,7-tommers trykkfølsom skjerm har tross sine tekniske begrensninger, også mange potensielle bruksområder.

Les også: Apples midtimellomprodukt har meldt sin ankomst

Ett av disse bruksområdene er innen styring av ulike funksjoner i hjemmet, f.eks. lyd, bilde, lys og varme. Rett og slett som en avansert fjernkontroll for hjemmet.

Crestron er et av selskapene som jobber nettopp med hjemmeautomatisering, og er nå klar med sin første Ipad-applikasjon. Applikasjonen omgjør Ipad til et fullverdig kontrollpanel som gir full kontroll over Crestrons systemer.

En annen aktør i samme bransje, Savant, er hellig overbevist om at Ipad vil slå an innen hjemmeautomatisering.

Proprietære fjernkontroller med trykkfølsomme skjermer er typisk kostbare greier, og Savant tror Ipad vil etablere seg som en slags standard fjernkontroll for slike systemer, og bidra til å presse prisene ned. Også Savant skal være klar med Ipad-applikasjon innen kort tid.

Hvorfor Ipad?

På dette området finnes det allerede massevis av muligheter for Iphone, men med Ipads større skjerm åpner det seg ytterligere muligheter for å lage bedre og mer brukervennlige tjenester.

Det er dessuten lett å tenke seg at Ipad mer enn Iphone blir liggende på stuebordet som en kontrollsentral for bruk av alle i hjemmet. Iphone er en personlig gjenstand – Ipad deler du mer med andre. Bruksmønsteret blir rett og slett mer som en vanlig fjernkontroll.

Les også: Ti tommers antiklimaks fra Apple

Følg Audiovisuelt på Twitter

Din mening

Hva tror du? Har Ipad mulighet til å hevde seg i dette segmentet og er fordelene sammenlignet med Iphone store nok? Del gjerne dine meninger i forumtråden nedenfor.

(Kilder: Tuaw, Crestron, Electronichouse #1, #2)

Les også
Overvåk hjemmet fra din iPad
Les også
Bruk sola til å lade opp fjernkontrollen
Les også
Universelt fjernkontrollsystem på din smarttelefon
Les også
Gjør din Iphone til universell fjernkontroll
Les også
Utvider Harmony-familien
Les også
Ti tommers antiklimaks fra Apple
Les også
Apples midtimellomprodukt har meldt sin ankomst
Les også
Multi-touch til redningen?
Les også
Mens vi venter på farger...
Les også
Logitech Harmony 900
Les også
Styrer det meste
Les også
Philips fjerner knappene
Les også
Fjernkontrollen er en tavle-PC
Les også
Fire universalkontroller
annonse