Gjør din Iphone til universell fjernkontroll

Det amerikanske selskapet Peel har kommet opp med en løsning som vil gjøre din Iphone eller Ipod Touch om til en universell fjernkontroll i hjemmet. Systemet heter Peel Universal Control og involverer din Iphone, en app og en infrarød emulator.

Den tekniske løsningen innebærer altså at en pæreformet infrarød emulator, kalt Peel Fruit og designet av Yves Behar, kan stå på for eksempel stuebordet og fungere som et mellomledd mellom Iphone og AV-utstyr.

Peel Fruit bruker kommunikasjonsprotokollen Zigbee for å koble seg trådløst til en knøttliten nettverksadapter (Peel Cable), som er festet til en ethernet-port på din trådløse router. Batterikapasiteten på Peel Fruit skal ifølge produsenten vare under mange måneders bruk.

Sammen med Peel TV guide-applikasjonen som er å få tak i på Apples app-butikk for Iphone, vil man få direkte kontroll over volum og kanalnavigering på TV-en, men den viktigste funksjonen er å finne TV-programmer etter din smak på en lettest mulig måte.

Prisen på Peel Universal Control vil i første omgang bli bestemt av forhåndsbestillende forbrukere selv, for deretter å falle ned på en bestemt pris etter hvert som produktet får en større lansering. Når eller om dette eventuelt kommer til Norge er fremdeles ikke kjent.

(Kilder: Engadget, Pressemelding)

Les også
Nytt Android-nettbrett styrer TV-en
Les også
iPhone-høyttaler koster 50 millioner
Les også
App-utgaver av The Dark Knight og Inception
Les også
Gjør Samsung Galaxy om til fjernkontroll
Les også
Bruk sola til å lade opp fjernkontrollen
Les også
Universelt fjernkontrollsystem på din smarttelefon
Les også
Sony tar oss med inn i fremtiden
Les også
Styr HTPC-en med Ipod
Les også
Ipad tar over styringen?
Les også
Multi-touch til redningen?
Les også
Styrer det meste
annonse