Tek.no

Nyhet

Philips fjerner knappene

11 Sept 2009 08:22

Philips mener det er på tide å vinke farvel til den gammeldagse fjernkontrollen. Istedenfor en dings full av knapper, har selskapets "Uwand"-kontroll bare tre av dem.

Den eksperimentelle fjernkontrollen omtales som en "fjerntrykkpeker", og lar deg kontrollere TV-en ved hjelp av bevegelser. Målet er at du skal kunne kontrollere TV-en som om du faktisk fysisk trykket på den – bare at du gjør det fra avstand.

På innsiden av Uwand er det plassert en liten optisk mottager, som fanger opp signaler fra sendere på TV-en. Fjernkontrollen sender så sine egne koordinater og knappetrykk tilbake til TV-en over radiobølger (2,4 GHz-båndet).

Teknologien skal også kunne brukes på eldre TV-er, ved at man plasserer en Wii-lignende sensor på undersiden av TV-en.

Men fjernkontrollen skal ifølge Philips også egne seg til langt mer enn TV-er. Både spillkonsoller, HTPC-er, ulike bokser som Blu-ray-spillere og dessuten også lyssystemer nevnes som potensielle bruksområder.

Fjernkontrollen skal demonstreres offentlig på IBC-messen i Amsterdam neste uke. Det er foreløpig ikke kjent hva prisen vil bli, eller når produktet blir kommersielt tilgjengelig.

Les mer om teknologien hos Philips (PDF).

(Kilder: Uwand.com, Reghardware, Philips Research)

Les også
Ta på meg!
Les også
Fjernkontrollen er en tavle-PC
Les også
Smartere multikunstner fra Logitech
Les også
Fire universalkontroller
Les også
Philips letter på sløret
Les også
Philips vil også være med
Les også
Ny toppmodell i Harmony-serien
annonse

Les også