Til hovedinnhold

Multi-touch til redningen?

En av de største utfordringene for HTPC-er og andre mediabokser er å tilby en logisk og effektiv kontrollmulighet – fortrinnsvis trådløs sådan.

Da snakker vi som regel om en eller annen form for fjernkontroll, og vi ser stadig nye forsøk på å være kreativ på dette området.

Smart Remote (ESR-8020) fra Elan er et eksempel på et sånt produkt, som definitivt skiller seg ut i mengden av fjernkontroller. Denne RF-baserte fjernkontrollen kan blant annet brukes som mus, joystick eller fjernkontroll – og kommer med multitouch-støtte.

På den ene siden har fjernkontrollen et par kapasitive pekeflater, som fungerer opp mot hvilken som helst PC-programvare, og støtter Windows 7s innebygde flerberøringsbevegelser ("multi-touch gestures").

På den andre siden finner vi en mer tradisjonell AV-fjernkontroll rettet mot bruk med Windows Media Center-applikasjoner.

Ta en titt på videoen nedenfor for en demonstrasjon av fjernkontrollen.

Fjernkontrollen ble vist frem på Cebit i begynnelsen av januar, men det er foreløpig ikke kjent hva den vil koste eller når den blir tilgjengelig i butikkene.

(Kilder: Technabob, Elan, Ehomeupgrade)

annonse