Til hovedinnhold

Disse VR-brillene kan du bruke med hvilken som helst mobiltelefon

«Cmoar VR» blir både fleksibel og favner bredt.

Kickstarter

Mens vi ennå venter i spenning på forbrukerlanseringen av Oculus Rift, har det allerede dumpet flere typer VR-briller ned på markedet som baserer seg på bruk av mobiltelefoner, som lover gode VR-opplevelser til en billig penge. Den mest kjente varianten er nok Samsungs Gear VR, men nå har det dukket opp en ny og potensielt farlig konkurrent.

Nettstedet Slashgear har nemlig snappet opp et nytt konsept kalt «Cmoar VR», et par mobilbaserte VR-briller med et knippe egenskaper som gjør at brillene skiller seg litt fra andre, lignende løsninger. Prosjektet er lagt på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Kan brukes med 150 ulike mobiler

Cmoar VR benytter altså mobiltelefoner som skjerm, men i motsetning til for eksempel Gear VR skal dette nye produktet være langt mer fleksibelt. Først og fremst kan du bruke det med mange ulike mobiltelefoner. Dette er mulig ved at brillene ikke benytter et «spor» du setter telefonen i, men snarere et lag med en spesiell gelé som bruker til å feste telefonen.

Denne geléen skal være i stand til å bevare de klebrige egenskapene over lang tid, Denne løsningen gjør at du kan bruke brillene med alle telefoner med størrelser mellom 4 og 5,7 tommer, som ifølge utvikleren omfatter rundt 150 ulike mobilmodeller. Du kan også få en utgave av brillene som er spesialtilpasset den populære iPhone 6 Plus-telefonen.

Brillene kommer med tre moduler til ulikt bruk. Foto: Kickstarter

I tillegg til dette kommer Cmoar VR-brillene med tre ulike moduler som hver har sitt eget bruksområde; én 2D-modul, én 3D-modul og én VR-modul. Det som skiller disse modulene fra hverandre er først og fremst linsene, som altså er optimalisert for henholdsvis 2D-titting, 3D-titting og VR-opplevelser.

Tilgjengelig til sommeren

Utover dette har brillene innebygget elektronikk, inkludert sensitive sensorer, som blant annet gjør at hodesporingen blir optimal uavhengig av hva slags mobiltelefon du bruker. Det er også taster på utsiden du kan benytte til å kontrollere mobiltelefonen.

Brillene har også en egen åpning for mobilkameraet, slik at du kan få glede av «utvidet virkelighet»-applikasjoner. Dersom du ikke ønsker å bruke mobiltelefonen din med brillene, tilbyr utvikleren for øvrig et par egne skjermer for brillene som du kan kjøpe utenom, med oppløsninger på 1920 x 1080 piksler og 2560 x 1440 piksler. Av annet tilleggsutstyr er det verdt å nevne en egen håndkontroll med innebygde bevegelsessensorer, som utvikleren sier er den første i sitt slag spesifikt laget for mobil VR.

Finansieringsmålet på Kickstarter ligger på 100 000 dollar, og summen er i skrivende stund kommet opp i over 110 000 dollar med fire dager igjen. Dermed ser det ut til at brillene blir en realitet. Planen er å starte forsendelsene allerede i juni i år. Mer informasjon finner du hos Kickstarter, og se også video under.

Nå kan du også se «VR» på YouTube: Nettstedet har fått støtte for 360-graders videoer »

annonse