Til hovedinnhold

Vil Apple kaste seg på VR-bølgen?

Nå har de i alle fall patentene.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Som kjent er Samsung og Apple allerede arge konkurrenter på mobilmarkedet, og nå kan det også se ut til at de to kamphanene også blir sparringspartnere i VR-ringen. Nettstedet Apple Insider har nemlig fått med seg at Apple nylig fikk innvilget en patent som minner sterkt om et VR-produkt vi allerede har sett fra den sørkoreanske giganten.

Patenten dreier seg om et hodesett som skal kunne brukes sammen med iPhone-telefonene. Selve patentdokumentet nevner riktignok ikke eksplisitt VR, men tilsynelatende handler det altså om et produkt som ligner veldig på Samsungs Gear VR-briller, som også brukes med mobiltelefoner.

Illustrasjonsbilde av den nye patenten. Foto: USPTO

Skal legge til rette for 3D-bilder

Patenten har det lange og ganske generelle navnet «Head-mounted display apparatus for retaining a portable electronic device with display». Den beskriver en enhet som bæres på hodet og som kan kobles sammen med andre bærbare, elektroniske enheter, for eksempel mobiltelefoner.

Disse enhetene skal kunne skyves inn og fjernes fra hodesettet, og kobles til hodesettet både elektronisk og mekanisk, på en slik måte at skjermen plasseres foran øyene til brukeren. Patenten beskriver også et system for kommunikasjon mellom hodesettet og den elektroniske enheten.

I teksten nevnes det dessuten at bildet på enheten kan splittes i to ulike bilder for å skape en stereoskopisk 3D-effekt, noe som altså levner liten tvil om at virtuell virkelighet er det Apple har i tankene.

Kan få mye egen maskinvare

Patentdokumentet ramser opp mange ulike, mulige versjoner av hodesettet, hvorav én variant for eksempel har knapper, brytere eller berøringsskjermer på utsiden som kan erstatte knappene på mobilen. Apple foreslår også at enheten kan ha eget batteri og at den kan komme med eget kjølingssystem, minne og lagringsløsning.

I tillegg ser Apple for seg at VR-brillene kan komme med ulike typer sensorer som blant annet kan registrere hodebevegelsene til brukeren, og også fange opp og identifisere ting i omgivelsene. For alle de tekniske detaljene om Apples nye patent kan du sjekke ut hele patentdokumentet.

I og med at produktet kun er på patentstadiet ennå er det høyst uvisst om eller når Apples VR-briller kommer på markedet. Det kan også fremstå som noe snodig at Apple har fått innvilget en slik patent med tanke på at det allerede finnes lignende produkter på markedet, men eventuelle rettslige disputter vil vi nok i så fall høre om.

LG har også lansert sin egen VR-løsning: Kjøpere av toppmobilen G3 kan få VR-briller med på kjøpet »

(Via Engadget)

annonse