Denne kan bli en farlig utfordrer til Oculus Rift

«FOVE» byr på en spennende egenskap som skiller den fra konkurrentene.

Mens vi ennå venter i spenning på forbrukerlanseringen av de behørig omtalte VR-brillene Oculus Rift kunngjøres det stadig nye VR-produkter som skal ta opp konkurransen. Nå har det dukket opp enda et par VR-briller som muligens kan bli en tøff utfordrer.

Brillene er lansert på finansieringsnettstedet Kickstarter, hvor Oculus Rift for øvrig også startet sin ferd. De nye brillene har fått navnet «FOVE» og har i alle fall én interessant egenskap som skiller dem fra konkurrentene på markedet.

Sporer øyebevegelsene

Brillene byr nemlig på en teknologi som ikke barer sporer hodebevegelsene, men også øyebevegelsene, noe som ifølge utviklerne åpner for mange spennende muligheter. Øyebevegelsene registreres ved hjelp av infrarøde sensorer inni brillene som fanger opp vinklene som øynene befinner seg i.

Øyesporingen gjør det blant annet mulig å ha øyekontakt med spillfigurer. Foto: Kickstarter

Poenget med denne løsningen er blant annet å levere høyere visuell realisme ved at grafikkmotoren automatisk blir i stand til å fokusere bildet der hvor blikket rettes, akkurat som i virkeligheten. På denne måten skal man også få en mer fornuftig fordeling av de grafiske ressursene som brukes til å rendere bildene, som igjen skal gi høyere ytelse.

Utover dette er meningen at man kan få til en mer intuitiv sikteprosess i for eksempel førstepersons skytespill, ved at man kan plassere siktet ved å simpelthen rette blikket mot fienden, i stedet for at man må sikte ved å vri hele hodet i riktig retning. I tillegg kan man bruke blikket til interaksjon i spill, ved at man for eksempel kan innlede dialoger med spillfigurer bare ved å opprette øyekontakt med figuren.

Lav latens

Av rene tekniske spesifikasjoner har FOVE-brillene en skjerm på 5,8 tommer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, 100 graders synsvinkel og bildefrekvens på 60 bilder per sekund. Hodesporingen skal ifølge utviklerne ha meget lav latens, og øyesporingen skal registrere bevegelser på under 0,2 grader.

I skrivende stund har prosjektet samlet inn 125 000 dollar av et mål på 250 000 dollar, med 45 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar av utviklerutgaven må du love bort minst 350 dollar, og brillene skal etter planen bli tilgjengelige fra mai neste år. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

VR-teknologien gjør stadig nye fremskritt: Snart kan VR-brillene få 4K-oppløsning »

(Via Engadget)

Les også
Disse VR-brillene byr på noe verken Oculus Rift eller HTC Vive har
Les også
– Til neste år vil mobilen din være kraftigere enn PS4 og Xbox One
Les også
Vil lage VR-briller med innebygget datamaskin
Les også
Slik skal forskerne hindre «sjøsyke» ved bruk av VR-briller
Les også
Disse «smarte» solbrillene kan enkelt tilpasses alle lysforhold
Les også
– Windows 10 skal bli den beste plattformen for VR
Les også
Her er forbrukerversjonen av Oculus Rift
Les også
Slik kan de «ferdige» Oculus Rift-brillene ha sett ut
Les også
Sorry Mac, det blir ingen Oculus Rift på OS X med det første
Les også
Denne roboten skal gjøre VR-opplevelsene superrealistiske
Les også
Disse VR-brillene kan du bruke med hvilken som helst mobiltelefon
Les også
Disse VR-brillene lar deg bruke hjernesignalene dine som kontrollsystem
annonse