Slik kan de «ferdige» Oculus Rift-brillene ha sett ut

Ny lekkasje med høyoppløste bilder avslører at Rift trolig skulle bli lagt ut for salg i fjor.

De mye omtalte VR-brillene Oculus Rift har ennå ikke blitt lansert på forbrukermarkedet, og hittil har det dukket opp flere utviklervarianter av produktet. Nå tyder en ny lekkasje på at den endelige forbrukerutgaven egentlig skulle bli lansert i fjor – med høyoppløste bilder og det hele.

Som nettstedet Gizmodo melder har en bruker på nettforumet Reddit gravd frem en interessant nettside blant såkalte CSS-stilark, som brukes til å definere layouten på nettsider.

Inneholdt ny informasjon

Det brukeren fant var en komplett nettside med det som tilsynelatende er en ferdig versjon av forbrukerutgaven av Oculus Rift. På siden er det blant annet lagt inn en knapp for forhåndsbestilling av brillene, og siden inneholder også et stort antall høyoppløste bilder av produktet.

Øverst til venstre ser du sporingsenheten, og øverst til høyre finner du den hittil ukjente håndkontrollen. Klikk for større bilde. Foto: http://i.imgur.com/Lgy79Sm.jpg

Etter bildene å dømme ser brillene ganske annerledes ut enn samtlige av utviklerversjonene vi har sett hittil. Mer interessant er det imidlertid at siden også inneholder bilder av en enhet for sporing av brillene, og ikke minst en håndkontroll til brillene som vi hittil ikke har sett.

Sporingsenheten er en sylinderlignende dings som er plassert på et stativ, og håndkontrollen ser ut til å være en liten enhåndskontroll med noe som ligner på en rund berøringsflate for tommelen øverst. Det er også en pluss-og minusknapp og det som ser ut som en tilbakeknapp.

– Ikke representativt

Nettsiden er datert 2014, som altså indikerer at dette var den pakken Oculus hadde tenkt å tilby forbrukerne i fjor, før det senere ble klart at brillene ikke ville bli lansert før i 2016. Hvorvidt de avbildede brillene faktisk er representative for det endelige produktet er imidlertid høyst tvilsomt.

Oculus-grunnleggeren selv, Palmer Luckey, dukket raskt opp på Reddit etter lekkasjen, hvor han skrev at bildene kun er gamle konseptbilder som ble lekket ved et uhell. Han bedyrer at alt på nettsiden er utdatert og at det endelige produktet ikke vil være i nærheten av de avbildede brillene.

Oculus VR skal for øvrig avholde et arrangement den 11. juni som strømmes direkte på nettet, og da er det ventet at selskapet skal gi oss mer konkret informasjon om det endelige og etterlengtede VR-produktet. Nedtellingen til arrangementet finner du på selskapets hjemmeside.

I mellomtiden gjør VR-teknologien stadig nye fremskritt: Dette er Googles første VR-film for Cardboard »

Les også
Uventede problemer for Oculus Rift
Les også
Her er forbrukerversjonen av Oculus Rift
Les også
Snart kan Oculus Rift trolig gjenskape virkelige omgivelser i sanntid
Les også
Denne kan bli en farlig utfordrer til Oculus Rift
Les også
Disse VR-brillene kan du bruke med hvilken som helst mobiltelefon
Les også
Denne skal gjøre VR-opplevelsen langt mer realistisk
annonse