Til hovedinnhold

Sniktitt på Sony Ericsson W508

Sony Ericsson satser på farger og stil med sitt siste tilskudd til Walkman-familien, og med plastdeksler i til dels psykedeliske farger skiller den seg i det minste fra tidligere modeller i denne serien.

Les også vår test av storebror W715 her.
Her finner du alle våre Sony Ericsson-tester.
W508 kommer i fargene grå eller hvit. Sammen med den grå telefonen får du et ekstra deksel i fargene Sony Ericsson har valgt å kalle solrik oransje, arkitektonisk lilla, mystisk graffiti eller skog-grønn. Til den hvite versjonen kan du velge mellom dekslene midtsommer, sprutet kunst, radialblå eller street-hip-hop. Du kan se hva svensk-japanerne mener at arkitektonisk lilla ser ut som i bildet under.

Vi har sett telefonen både i grått og hvitt – de to standardfargene – og var ikke spesielt imponerte. Fargene virket skitne og framhevet plastpreget. Totalinntrykket ble hevet betraktelig når vi skiftet deksel til det medfølgende knall oransje, plastikkfølelsen ble betraktelig mindre og vi syntes plutselig mobilen ble riktig så lekker. Den er både lett og slank, og skjermen på fronten av klaffen gir grei og oppdatert informasjon.

Du kan se alle spesifikasjonene til W508 i faktaboksen til høyre.

Det er først og fremst musikkmobil W505 er tenkt som, og som vanlig har Sony Ericsson gjort en strålende jobb med menyoppbygging og lydkvalitet. Vi la MP3-filene over på det medfølgende 1 GB store minnekortet, og W508 kjente umiddelbart igjen både artistnavn, tittel og andre detaljer så snart vi puttet kortet tilbake i telefonen.

Lydkvaliteten i de medfølgende pluggene er grei, men heller ikke mer. Kobler du til dine egne hodetelefoner eller øreplugger blir lydbildet straks et annet – lyden er fyldig og detaljrik, men er du ikke helt fornøyd kan du selv stille inn equalizeren for å få det lydbildet du selv ønsker.

Men vi har ett stort ankepunkt mot W505 som musikkmobil – her er ikke standardplugg for å koble til hodetelefoner. Det følger riktignok med en 3,5 mm overgang, men denne har laaaang ledning som ikke kan reguleres og den store Sony Ericsson-kontakten gjør det ubehagelig å ha mobilen i lommen, og i verste fall napper du ut hele greia når du drar den opp og ned av lomma.


Vi har også rukket å knipse noen bilder rundt i redaksjonen med det 3,2 megapikslers kameraet, og er ikke helt overbevist. Vi liker at du enkelt kan laste bildene opp til Facebook eller bloggen din, men kvaliteten er ikke helt på topp. Du må holde mobilen veldig stille for å ikke få mye støy i bildene, og selv da blir ikke bildene helt optimale. Kameraet ser  ut til å slite med å skille mellom lyse og mørke områder, og vi har en mistanke om at bilder tatt i dårlig belysning ikke vil kunne brukes til mye.

Oppsummert
Førsteinntrykket av W508 er en morsom telefon beregnet for den yngre delen av publikum. Musikkspilleren er svært god, selv om vi ikke liker at du må bruke en overgang for å kunne koble til dine egne øreplugger. Kameraet er som forventet på en telefon i denne prisklassen, for drøye 2 100 kroner får du ikke krystallklare mobilbilder, men et fotolys hadde nok hjulpet noe.

Mer om
annonse