Til hovedinnhold

Test: Nokia 6700 Classic

Test: Nokia 6700 Classic

Testresultater

Bra design, klar lyd, GPS med navigasjon, FM-radio
Begrenset minne, ikke WLAN, svak e-poststøtte

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Nokia 6700 Classic er som navnet tilsier en mobiltelefon i klassisk utførelse. Det betyr at den har skjerm og tastatur på fronten, og at det ikke er verken glidemekanismer eller hengsler for sammenfolding av telefonen.


Design 

Det første vi merker oss er at telefonen er liten og tynn. Likevel har den en relativt stor skjerm med god oppløsning og klare farger. Tastene er plassert på en flate der to tynne plastlister skiller radene horisontalt. Noe vertikalt skille er det ikke.

Menytasten er en smal sølvfarget og nesten firkantet ring, som omslutter en ganske stor valgtast. I siden på telefonen ser vi en smal sølvfarget ramme. På tvers over baksiden av telefonen ser vi mer av denne rammen, som også omslutter kameraobjektivet.

I listen på høyre side av telefonen finner vi volumtast og en egen kameratast. 

I bunnen av telefonen finner vi en micro-USB-kontakt for tilkobling til PC eller hodesett. Den samme kontakten kan brukes til lading, men laderen som følger med er av den ”gamle” sorten med en lang og tynn plugg.

Telefonen vi har fått til test er sort, og ser ganske elegant ut. Selv om telefonen er liten, så er den ikke lettere enn telefoner flest. Den virker derfor kompakt og solid.

Skjermen er 2,2 tommer stor, men telefonen er så liten at skjermen ved første øyekast kan virke større enn den er. Oppløsningen er QVGA, eller 240x320 punkter.

 
Funksjonsrik

Nokia 6700 Classic er ikke en toppmobil for business-brukere, og kommer litt til kort når det gjelder e-postklienten. Den mangler også WLAN, som vi etter hvert er blitt bortskjemt med på dyrere modeller. Men Nokia 6700 Classic er ingen smartmobil, og koster under 3000 kroner i de fleste nettbutikker. Det er en pris som gjør den konkurransedyktig.

For det er ikke alle mobiltelefoner i denne prisklassen som har GPS med navigering, turbo-3G og kamera med fem megapiksler oppløsning. Det har Nokia 6700 Classic, i tillegg til at den tar opp videoklipp med overraskende bra flyt.

 

Når telefonen er i dvalemodus (sort skjerm) kan vi ved å tappe et par ganger på skjermen hente opp en ”analog” klokke, slik vi tidligere har sett på noen av de dyrere designmodellene.

På telefonens hvileskjerm finnes flere ikoner som fungerer som snarveier. I tillegg kan vi selv definere hvilke funksjoner som skal starte når vi trykker menyringen i ulike retninger.

 
SMS

Å skrive tekstmeldinger går greit nok, men om du er en ivrig tekster vil du antakelig synes at avstanden mellom trykkpunktene er for liten. Når tastene ikke er fysisk skilt, så er det lett å taste feil når farten blir høy.

 

Om du synes skriften på skjermen blir for liten, så kan denne til en viss grad forstørres via telefonens innstillinger. Likevel er dette ikke noen telefon for svaksynte.

 
God lyd

Lydkvaliteten i telefonen er overraskende god. Her finnes ikke noe sus eller støy, og stemmen vi hører på øret er klar og god. Telefonen har også ekstra mikrofon for støyreduksjon.

Nokia 6700 støtter talekommando og taleoppringing.
Java

Programvaren i telefonen er som vi kan forvente av en god mellomklassemobil, med bra støtte for Java-spill. På telefonen finner vi hele ti spill installert, i tillegg til java-applikasjoner for blant annet Facebook, Youtube, Myspace, Flickr, Messenger, Opera Mini og Share on Ovi.

Dessuten finnes det her en applikasjon for nedlasting av enda flere programmer, nesten som på iPhones Appstore. Men da vi testet 6700 fantes det ikke et eneste program vi kunne laste ned. Her er det åpenbart noe som ikke er helt klart ennå.

 
PC-suite

Telefonen leveres med PC-suiten plassert på minnekortet. Det er en grei løsning, og PC-suiten fungerer også bra. Installasjonen er enkel, og USB-kabel for tilkobling til PC følger med. Her synes vi riktig nok Nokia har vært litt gjerrige. De kunne godt ha kostet på seg en kabel som er lenger enn 12 cm.

GPS-løsningen i telefonen er basert på Nokia Maps, som er en komplett navigasjonsløsning. Kart lastes ned via PC til minnekort, eller direkte til telefonen om du har behov for det.
 

Lite minne

Telefonen fungerer greit som musikkspiller, selv om vi savner 3,5mm utgang på mobiltelefonen. Hodesettet som følger med (WH-203) yter ikke musikkspilleren rettferdighet.

 
Om du primært er ute etter en musikkmobil skal du også merke deg at denne mobilen ikke leveres med med enn 1GB minne på minnekort, og at det ikke er mulig å bruke større minnekort enn 8GB.

 
Kamera

Som kameramobil er dette en telefon som tar helt greie bilder. Den har fem megapiksler oppløsning, autofokus og nærgrense på 10 cm. Her er også en ”blits”, som egentlig er mer som en vits, ettersom rekkevidden er maks 1 meter.

Bildene vi knipser lar seg enkelt overføre til fotoskriver med PictBridge. De kan også enkelt deles på ulike sosiale nettverk.

Deles kan også videoklippene vi filmer. Her er det mulig å filme, ta pause og så fortsette filmingen. Kreative sjeler kan med andre ord lage filmer bestående av flere frekvenser uten å måtte ty til redigering i ettertid. Riktig så kreative er ikke vi, så i eksempelfilmen under gikk vi veien om redigeringsprogrammet Pinnacle Studio12.

 

Alt i alt er dette en mobiltelefon som vi tror vil treffe godt i det norske markedet. Fornuftig pris, bra design og god funksjonalitet er ikke noe å kimse av. Og når den i tillegg har svært god talelyd, så ser vi ikke bort fra at også den som bruker telefonen mest til tale vil sette pris på Nokia 6700 Classic.

Bildeeksempler

Testresultater

Bra design, klar lyd, GPS med navigasjon, FM-radio
Begrenset minne, ikke WLAN, svak e-poststøtte

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Bra design, klar lyd, GPS med navigasjon, FM-radio
Begrenset minne, ikke WLAN, svak e-poststøtte

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Testresultater
Størrelse/Batteri-
Størrelse109,8 x 45 x 11,2 mm
Vekt113g
Standby-tid415 timer
Taletid4-5 timer
Tilkobling-
BluetoothJa Ja, med A2DP og EDR
USB-portJa Ja, Mimcro-USB
Meldingsfunksjon-
TasteutformingFlate glatte taster uten fysisk skille
MMSKrysse av
EpostKrysse av
Sosiale tjenesterKrysse av
OrdbokJa Ja, T9
Kamera/Display-
Brukervennlighet, kameraLett å bruke, enkle innstillinger.
Bildegjengivelse inneBra
Bildegjengivelse dagslysMeget bra
Bildeoppløsning5 mp
VideoopptakKrysse av
Skjermstørrelse240x320, 2,2 tommer
Fargedybde16 mill
Minne-
Minnekapasitet170 MB
Støtte for minnekortMaks 8 GB
Nettverk-
UMTSJa Ja, 7,2 Mbit/s
EDGEKrysse av
1900-bånd (trippelbånd)Krysse av
WLANBytt
GPSJa Ja, med Nokia Maps
Tilbehør/Media-
FM-radioKrysse av
MediaspillerKrysse av
JavaKrysse av
Stereo handsfreeKrysse av
Generelt-
TotalinntrykkLiten og sjarmerende med mange funksjoner
PrisklasseMedium
MenynavigeringEnkel
BrukervennlighetLitt svake taster
DesignKlassisk elegant
Støttede applikasjoner-
Spill på mobilKrysse av
Utgåtte egenskaper-
GPRSKrysse av
IRKrysse av
Push and talkKrysse av
Nye egenskaper-
LTEKrysse av
NFCKrysse av
SAR-verdiKrysse av
WIMAXKrysse av
DMBKrysse av
TouchJa0
Mer om
annonse