Til hovedinnhold

Mini-TV-spillere på det norske markedet

NMTVs mobil-TV-tjeneste – døpt MiniTV – ble nylig lansert, og dersom du bor i Oslo-området kan du selv prøve tjenesten helt gratis. Forutsetningen er imidlertid at du har tilgang til en enhet med DMB-støtte. Dette kan være alt fra mediespillere og mobiltelefoner til USB-mottaker for PC eller tilbehør med en DMB-mottaker, for eksempel et headsett.

For øyeblikket har du riktignok få valgmuligheter, men flere enheter med DMB-støtte er på vei. Vi har sett på noen av MiniTV-spillerne som er – eller er på vei inn – på det norske markedet.

Ikke mobiltelefon, foreløpig
De aller fleste vil nok forbinde mobil-TV med TV-sendinger som du har tilgang til på en mobiltelefon. Her til lands finnes det imidlertid ingen mobiltelefoner på markedet som har DMB-støtte, ennå. Etter sigende vil blant andre Samsung og LG – som har utviklet slike modeller for det asiatiske markedet – også vurdere å eksportere DMB-mobiler til Norge. Det verserer også rykter om et DMB-headset som skal kunne kobles til mobiltelefon.

Noe av årsaken til at NMTV valgte et navn som MiniTV på sin tjeneste, var for å vise at tjenesten ikke utelukkende var beregnet på mobiltelefoner – snarere tvert i mot, skulle man tro. Det er nemlig mediespillere med DMB-støtte og en USB-mottaker til PC som i første omgang vil gi deg MiniTV.

Mediespillere fra Cowon
Cowon har tre modeller med støtte for DMB som er i salg i Norge. Det er fortrinnsvis nettbutikken Komplett.no, samt Norges største elektrokjede Elkjøp som til nå har solgt disse mediespillerne, men Cowon-importør Optical Storage kan forsikre overfor Mobilen.no at blant andre Spaceworld, Euronics, Soundgarden, Net Shop og Datakjeden også vil selge DMB-spillerne til Cowon. Følgende mediespillere fra Cowon med DMB-støtte er tilgjengelig på det norske markedet:

Cowon O2 DAB/DMB
- 18 timer lydavspilling, 8 timer videoavspilling/MiniTV
- 4,3-tommers trykkskjerm
- støtte for de fleste lyd- og videoformatene, samt opptaksmulighet.
- 119 x 73 x 18 mm. Vekt 180g

Pris: 16 GB – 2.695 kroner, 32 GB – 3.295 kroner (Komplett.no).
(Artikkelen fortsettes.)
 

Cowon D2+ (DAB/DMB)
- D2+ er en oppgradert versjon (DAB/DMB) av Cowon D2
- DAB-radio og DMB-mottaker for MiniTV.
- 52 timers musikkavspilling, 10 timer videoavspilling/MiniTV.
- 2,5-tommers trykkskjerm
- støtte for de fleste lyd- og videoformater.
- diktafon (stemmeopptak)
Pris: 16 GB – 1.995 kroner (Norwaydisc.no)
NB! Du kan også oppgradere din eldre D2-modell slik at du får inn MiniTV.

Cowon S9 (DAB/DMB)
- Tynn PMP med 3,3-tommers touchskjerm, basert på AMOLED
- DAB-radio og DMB-mottaker for MiniTV.
- 500 MHz Dual Core CPU
- Støtter blant annet AVI (inkl. Xvid), WMV, MP3, WMA, FLAC, WAV.
- 110,5 x 55 x 10 mm. Vekt: 100g.

Pris: 4 GB – 1.990 kroner, 8 GB – 2.150 kroner, 16 GB – 2.390 kroner– 32 GB 2.990 kroner (Vostok.no)

(Artikkelen fortsettes.)
 

Jensen Scandinavia – utilgjengelig?
En annen produsent, Jensen Scandinavia har også en mediespiller med DMB-støtte – som NMTV har brukt i sine demonstrasjoner av MiniTV. Modellen skal etter det Mobilen.no erfarer lyde navnet Jensen Scandinavia Medialink 1000, men vi finner foreløpig ingen info om denne på nettsidene til produsenten, og heller ikke i nettbutikkene.

Størrelsesmessig kan den minne om Cowon O2, men ytterligere detaljer kjenner vi ikke til foreløpig.
OPPDATERT: Fagbladet Elektronikkbransjen har sett nærmere på denne spilleren. Mer info om Jensen Scandinavia Medialink 1000 kan du lese i denne artikkelen på Elmag.no.

Minnepinne med DMB
Noen ser kanskje fordelen av å ha MiniTV på PC-en – både hjemme, på jobb, og når man har med laptopen ut på tur – for eksempel på toget eller bussen, i parken eller på café. Produsent Syvio en USB-mottaker (med antenne) som kan kobles til PC-en, og som gir deg MiniTV på skjermen.

Prisen er 890 kroner og kan kjøpes nå på Komplett.no, og i øvrige butikker i løpet av sommeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 

Flere modeller på vei?
NMTV, som altså står bak gratistjenesten MiniTV, har tilsynelatende stor tro på at det vil komme flere DMB-produkter i tiden framover. Det er nok først og fremst et krav fra publikum å gjøre MiniTV tilgjengelig på mobiltelefonen, og NMTV hevder at vi vil se DMB-modeller fra blant andre Samsung og LG nærmere jul. I tillegg venter vi spent på mer informasjon om det sagnomsuste DMB-headsettet som etter sigende skal kunne kobles til din eksisterende mobiltelefon.

En halv uke etter lanseringen av MiniTV er imidlertid utvalget DMB-spillere i butikkene begrenset.

Mer om
annonse