Til hovedinnhold

Et alternativ til MiniTV?

For kort tid siden lanserte NMTV sin mobil-TV-tjeneste MiniTV, som kringkastes via DMB-teknologi. Ulempen ved å bruke denne teknologien er at det foreløpig finnes få mobiltelefoner med DMB-støtte (ingen på det norske markedet). Men det finnes et alternativ. Nå kan du nemlig få en rekke internasjonale TV-kanaler direkte på mobilen din via en applikasjon fra SPB TV, melder Mobil.se.

Selve applikasjonen koster riktignok 15 dollar – altså i underkant av en hundrelapp – hvis du vil ha tilgang til alle kanalene (Premium), men deretter betaler du kun eventuelle kostnader ved datatrafikk for å bruke tjenesten. Et fåtall av kanalene er tilgjengelige gratis i prøveversjon.

For WINMO og Symbian
En versjon av SPB TV for Windows Mobile ble lansert allerede i mars, men for kort tid siden ble også en versjon for Symbian tilgjengelig. Applikasjonen installeres på mobilen, og for å vise TV-programmene må du være koblet til via 3G eller trådløst nettverk. Kobler du til via 3G uten ”fri bruk” eller store mengder inkludert datatrafikk, blir dette en kostbar tjeneste å bruke.

SPB TV-applikasjonen inneholder en programguide, slik at du kan se hvilke programmer som kommer i løpet av dagen på den valgte kanalen, og sette programmer til påminnelse.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Funker ikke?
Vi lastet ned applikasjonen for Symbian-telefoner, og får frem de tilgjengelige kanalene i menyen. Når vi derimot prøver å se på en av gratiskanalene får vi følgende beskjed: ”cannot open channel”, uten nærmere forklaring. Dette skjer både via trådløst nettverk og 3G.

Det gjør for så vidt ikke så mye, for de kanalene som er gratis tilgjengelig ser ut til å være NBC Weather (været i USA), et par russiske kanaler, BBC Arabic, France 24 (nyheter på fransk), RT (nyheter, business og vær), og musikk- og ungdomskanalen JCTV. Betaler du for tjenesten vil du – hvis det fungerer – få tilgang til utenlandske kanaler som Sky News, CNN, Fox (flere kanaler), ABC, Comedy Time, DW, TRT, og CCTV – for å nevne noen.

Ved første øyekast virker det mer fornuftig å velge MiniTV med en egen DMB-spiller, eller se om din operatør tilbyr mobil-TV som en tilleggstjeneste med inkludert datatrafikk. Del dine brukererfaringer for mobil-TV/MiniTV i Forumet.

Mer om
annonse