Til hovedinnhold

Østfold kan se miniTV

MiniTV ble offisielt lansert i mai i år og gjorde det mulig for deg å ta inn digital-TV på farten. Men tjenesten var begrenset til Oslo og deler av Akershus. Nå får derimot fler være med på leken.
Her kan du selv se hele det foreløpige dekningskartet for miniTV.
Dette er miniTV.

Signal over strømstad

Dekningskartet for miniTV utvider seg stadig og nå begynner signalene å dekke store deler av Østfold. Vel og merke viser dekningskartet best dekning i Oslofjorden, men du trenger likevel ikke båt for å ta inn signalene.

- Nylig testet jeg tjenesten mens jeg fløy inn til Norge og da kunne jeg ta inn signaler i det jeg kom over Strømstad, forteller Gunnar Garfors, daglig leder i Norges Mobil-TV (NMTV).

Ifølge han var nok dette mye avhengig av at han hadde fri sikt til signalene, men han kan samtidig bekrefte at mange båtførere er svært fornøyde med tjenesten.

- Båteiere syns dette er helt supert og det er nettopp slike steder miniTV egner seg da signalene kan tas inn selv i høye hastigheter.

Tilbakemeldinger ga bedre dekning

Ifølge Garfors er det ikke signalene som har blitt bedre. Tvert imot har dekningen vært såpass fra starten av og NMTV så seg nødt til å utvide dekningskartet etter tilbakemeldinger fra mange brukere.

- Vi fikk inn meldinger fra brukere som sa de kunne bruke miniTV også utenfor vårt dekningskart. Disse plottet vi så inn og oppgraderte kartet, forteller Garfors.

Men selv om du ikke befinner deg innenfor kartets angitte områder er det fortsatt muligheter for at du kan få inn signaler.

- Jeg har fått beskjed om at flere bruker dette på hyttene sine helt nede på Hvaler, så dekningen her har vært langt bedre enn det vi håpet på. Dette er noen av de mest robuste signalene som fins, forteller Garfors.

Dermed er det duket for at du nå kan ta med deg TV-en når du er på tur i Østfold. Spesielt positivt er dette kanskje for de som pendler daglig mellom Moss og Oslo som nå kan se TV under hele togreisen.

Fungerer godt på camping

Ifølge dekningskartet varierer signalstyrken stort i østfoldsområdet. Store deler av Jeløya i Moss har god dekning både inne og ute mens på Larkollen Camping må du helst oppholde deg ute for å være sikret signaler. Men Garfors påpeker samtidig at i en campingvogn skal du fint kunne motta signalene.
- Det kommer litt an på mottaker og hindringer i form av fjell og bygninger rundt, men du skal helt fint kunne ta inn gode signaler i en campingvogn med dekningen her, sier Garfors.

Her kan du selv se hele det foreløpige dekningskartet

.

Ifølge Garfors jobbes det nå for å få signaler også ut til andre steder i Norge. NMTV er i samtaler med Post- og teletilsynet for å få til dette, men noe tidsaspekt for dette er det for tidlig å gi.

MiniTV er en løsning for å levere digital-TV mens du er på farten. Foreløpig kan du få inn seks kanaler via løsningen, NRK1, NRK2, NRK3, TV 2, TV 2 Nyhetskanalen og TV3. Sendingene kan enten tas inn på en mobiltelefon med støtte for miniTV eller på egne håndholdte enheter.

Mer om
annonse