Til hovedinnhold

Test av Cowon D2+

Test av Cowon D2+

Testresultater

Meget funksjonsrik og med gode funksjoner.
Mangler festeanheng, litt liten skjerm for TV.0

Cowon D2+ er neppe den spilleren de fleste vil ta med seg på joggetur. Men om du vil ha en spiller utenom det vanlige er denne verdt en titt.

Ta med TV på tur

Cowon D2+ er nemlig noe mer enn kun en liten MP3-spiller. Inne i den lille svarte boksen skjuler det seg nemlig en mottaker for MiniTV. Dette betyr at du ganske enkelt kan ta med deg både musikk og få tilgang til både TV2, NRK og TV3 mens du trener. Dette bør være perfekt om du frykter å gå glipp av favorittprogrammet ditt på grunn av trening.

Cowon har foruten TV også my annet skjult bak den 2.5 tommer store trykkfølsomme skjermen. Her finner du både radio, opptaker, video- og bildefremviser. Spilleren har dessuten en liten notisblogg hvor du kan skrive ned ting ved å berøre skjermen. Det sier seg kanskje selv at dette ikke er veldig enkelt å gjennomføre med fingeren, så her bør du kanskje ha noe annet for hånden.

Foruten skjermen har spilleren tre knapper på toppen hvor du får tilgang til volumkontroll og en knapp for å gå rett til hovedmenyen. Spilleren har også en kombinert hold- og av/på-knapp. Spilleren lades opp med USB og har 4, 8 eller 16GB internt minne. Du kan også sette et minnekort i denne spilleren om du trenger mer minne.

Enkel musikkoverføring

For å overføre musikk til spilleren kobler du den rett og slett ganske enkelt til maskinen som en ekstern harddisk. Spilleren støtter de fleste musikkformater, men vi har under testing opplevd problemer med avspilling av musikk med kopisperre. Heldigvis har de fleste musikkbutikker i dag kun musikk uten sperrer i sine tjenester. Du bestemmer selv hva slags mapper du vil organisere filene dine i, og om du vil lage en egen spilleliste så plasserer du den musikken du ønsker i en egen spilleliste. På selve spilleren bruker du den trykkfølsomme skjermen for å navigere. Navigeringsknappene dukker da opp som en overlay-funksjon slik at du fortsatt kan se hva som foregår i bakgrunnen. Navigeringen er litt kronglete til tider da noen av knappene på skjermen er veldig små. Spesielt er det ikke lett å scrolle, men øvelse gjør heldigvis mester.

Lydnivået i spilleren er meget godt og vi fikk et rikt lydbilde som du selv kan tilpasse i innstillingene som du måtte ønske. Dessverre er ikke de medfølgende øreproppene de beste for løpeturen, så her bør du muligens vurdere å kjøpe inn noen nye.

Ta en TV-pause

Det mest interessante med spilleren er helt klart muligheten for mottak av TV. Spilleren baserer seg på MiniTV-teknologien som nettopp er blitt startet opp her i landet. Foreløpig er det kun Oslo og deler av Akershus som kan ta inn dette, men du får da tilgang til alle kanaler fra NRK og TV 2 pluss også TV3, i alt seks kanaler. Dette betyr at du kan benytte spilleren til å se på TV om du befinner deg i riktig område.

Det skal sies at det kanskje ikke er når du trener at du ser mest på TV, spesielt ikke når skjermen blir så liten som dette. Det er likevel en svært interessant løsning og om du skal ha en spiller med flere funksjoner bør dette anses som et alternativ.

En spiller utenom det vanlige

For deg som liker å løpe blir kanskje denne spilleren i største laget og den mangler festeanordning slik at du er avhengig av å ha en lomme i treningstøyet for å få den med deg. Dette og det faktum at øreproppene ikke er de beste trekker noe ned, men samtidig kan det vanskelig unngås at dette er en meget funksjonsrik og god spiller.

Om du vil ha noe helt utenom det vanlige både for trening og vanlig bruk er Cowon D2+ absolutt verdt å se på.

Bildeeksempler

Les også
- TV på mobilen kommer
Les også
Test: Cowon O2 MiniTV-spiller
Les også
Test av MP3-spillere for trening
Les også
Test av Apacer Audio Steno AU350
Les også
Test av nye iPod Shuffle
Les også
Test av Creative Zen V
Les også
Test av Creative Muvo T100
Les også
Test av Sandisk Sansa Clip
Les også
Test av Phillips GoGear Spark
Les også
Test av Phillips GoGear Luxe
Les også
Test av MiniTV
Les også
Test av Transcend T.sonic 320
Les også
Mini-TV-spillere på det norske markedet
Les også
Test av Sony W202
Mer om
annonse