Til hovedinnhold

Google kjøper enda et fremstående robotfirma

Boston Dynamics lager avanserte roboter for blant annet forsvaret.

Søkegiganten Google liker å ha en finger med i det meste, og har lenge praktisert en relativt aggressiv oppkjøpsstrategi for å ha flest mulig bein å stå på i fremtiden.

Det seneste feltet Google ønsker å posisjonere seg i er selvsyrte roboter, og nylig kunne vi melde at selskapet har kjøpt opp hele syv selskaper som utvikler ulike typer roboter, fra enkle til mer avanserte varianter.

Nå skriver The New York Times at Google har utvidet denne porteføljen med ytterligere ett selskap som spesialiserer seg på robotteknologi, nemlig Boston Dynamics.

Lager avanserte roboter

Boston Dynamics er en anerkjent aktør på feltet og er først og fremst kjent for selvstyrte roboter som er i stand til å simulere bevegelsesmåten til dyr og mennesker, og med en unik evne til å opprettholde balansen på egen hånd.

En av selskapets mest kjente modeller er «BigDog», et slags «robot-esel» med fire ben som ble utviklet for det amerikanske forsvaret for å bistå soldater i å bære tungt utstyr gjennom ulent terreng.

I nyere tid har Boston Dynamics også utviklet «WildCat», en annen firebent skapning som kan løpe i høye hastigheter, og ikke minst «humanoiden» Atlas, en svært menneskelignende robot som kan utføre kompliserte oppgaver på egen hånd.

Satser på hurtig produktutvikling

Det er uvisst akkurat hvilke planer Google har med sine seneste oppkjøp, og hva slags produkter vi eventuelt kan vente oss å se i fremtiden.

Andy Rubin, Android-utvikleren som står i spissen for Googles nye robotsatsing, har imidlertid sagt at han ikke forventer en langvarig produktutviklingsfase, noe som kan bety at det vil dukke opp en eller annen type kommersielle robotprodukter om ikke altfor lenge.

Demonstrasjonvideoer av noen av Boston Dynamics' roboter kan du se under.

Google har mange jern i ilden: Nå vurderer de å designe sine egne prosessorer »

(Kilde: The New York Times)

Les også
– Over halvparten av jobbene i Europa kan bli rammet av roboter
Les også
Hondas menneske-robot har blitt enda smartere
Les også
– Google vurderer å lage sine egne prosessorer
Les også
Google satser tungt på selvstyrte roboter
Les også
Google lanserer «angrepsskjold» for Internett
Les også
Har utviklet databrikke som etterligner hjernen
Les også
Kåret verdens beste teknologi-arbeidsplass
Les også
Google vil lage datamaskiner som kan «tenke kreativt»
Mer om
annonse